|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Miesiączka a ślub
Mam krępujące pytanie... Za kilka dni idę z narzeczonym ustalać datę ślubu.Martwię się, że dopiero nas kilka tygodni przed ślubem zorientuję się, że wypadnie mi miesiączka...(mam raczej nieregularne). Czy powinnam teraz obliczać mnie więcej kiedy dostanę okres w sierpniu 2006 czy może w razie takiego wypadku poprosić lekarza o przesunięcie menstruacji? Nigdy, tak dla przezorności, nie zakładam białych ciuchów podczas ''tych dni'' i straszne wydaje mi się, że miałabym mieć suknię ślubną(najprawdopodobniej wypożyczoną) alurat wtedy na sobie... Brr...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Miesiączka a ślub
jeżeli normalnie nie łykasz pigułek, to nie sądzę żeby takie przesuwanie było dobrym rozwiązaniem. sama też się trochę obawiam czy mnie akurat nie chwyci, ale raczej chodzi o moje beznadziejne samopoczucie a nie obawy, ze coś się poplami
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie jedna się nad tym zastanawiałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moze warto byloby to jakos uregulowac nie tylko ze wzgledu na slub.
tylko hormonami mozesz to wyregulowac i ew. przesunac okres na po slubie lub po. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja nie pomyślałam o tej sprewie nawet przez chwile ustalajac date ślubu!!! Pech chciał, że akurat na moj własny ślub mialam dostac miesiaczke!!! Myślałam, że sie załamie :-( Na szczescie biore tabletki antykoncepcyjne i bez problemu mogłam sobie przesunąć okres oczywiście z wcześniejsza konsultacja u ginekologa!! Dzięki tabletkom uniknełam dyskomfortu i wszystkiego co sie wiaze z okresem!!! Polecam ten sposób!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
istnieje też prawdopodobieństwo , że pod wpływem całego ślubnego stresu okres przyjdzie wcześniej, lub później niż się obliczyło
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Być kobietą, być kobietą...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
No tak... Ja przyznaję, że przesunęlam sobie okres. Akurat wtedy brałam tabletki i nie miałam problemu. Okres miałam dostać dzień przed ślubem! A że przechodze go nienajlepiej- dni wycięte z życiorysu- to nie wahałam się ani chwili
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Nie tylko ja mam ten problem !!! Cieszę się bo już zaczynałam myślec o sobie jako o dziwolągu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A mnie lekarz bez problemu przepisał luteinę (taki hormon przyspieszający miesiączkę) jak potrzebowałam
![]() ![]() I nawet odstąpiłam mojej przyjaciółce odpowiednio wcześniej przed jej ślubem, bo też miała takie obawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
radzę iść do lekarza jeśli rzeczywiscie miesiączka będzia miała wypaść w tym czasie i bez problemu opóźnisz miesiączkę. W końcu od czegoś są te środki, a to trochę dyskomfort jeszcze w dniu ślubu męczyć się z tą okropną babską przypadłością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
a ja obliczała wszystko i nastąpiło przesunięcie
![]() i teraz to się zaczynam już martwić jak to będzie ![]() Zastanawiam się czy więcej przyszłych Panien Młodych ma ten problem ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Skoro nie stosujesz tabletek, to użyj tamponów. Skoro nie brudzę normalnie bielizny, to i w dzień ślubu nic się nei stanie przecież.
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio sluchalam wypowiedzi kilku lekarzy - profesorow, ktorzy twierdza, ze to ze robimy przerwe na okres to i tak jest bez sensu, bo jest to sztucznie wywolywana miesiaczka i rownie dobrze lepiej jest brac je caly czas pod rzad nie robiac przerwy. o jakie bylo moje zdziwienie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Tez o tym cągle myśle... obliczac nie ma co bo wystarczy wyjazd w góry w moim wypadku i siup, obliczenia wziął w łeb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
ja nie znam
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
a mi jakos samo się wszystko poprzestawiało...jeszcze 3 m-ce temu bylam przekonana ze bede miec okres w dzien slubu...a teraz nie ma takiej opcji
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
ta, a ja myslalam ze taka madra bed ejak wezme dwa opakowania pod rzad, organizm mi tego nie przyjl za bardzo, biorac tabletki i tak dostalm okres wiec teraz to nie mam pojecia kiedy sobie zazyczy przyjsc ;P takze w dniu slubu bede musiala uwazac heh ;/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.