|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przemoc psychiczna w szkole.
Czy ktoras z was doznała tego w gimnazjum ?,albo wasze dziecko?
Co mozna z tym zrobic ? Jesli zglaszalo sie to u dyrektora i poprawilo sie tylko na kilka tygodni. Teraz jest jeszcze gorzej ( po zgloszeniu) bo dochodzi do tego przemoc fizyczna. Chyba lepiej zglosic to na policje ? Bo moze sie potem tak zdarzyc ,ze osoby napadna na ciebie ty bedziesz sie bronic i wszystko bedzie na ciebie ![]() Prosze o rady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przemoc psychiczna w szkole.
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
To po co siedzieć w takiej szkole?
nie można zmienić na inną, w której by się lepiej czuło ![]() nie czaje takiego czegoś, sprawe można zgłosić a ja jednak bym dziecko przeniosła
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ale w innych szkołach jest podobnie, chyba w każdej jest problem przemocy psychicznej... Zgłosić na policje, ostatecznie w gimnazjum to jeszcze dzieciaki i może chociaż tak uda sie do nich trafić? Wychowawca czy pedagog może tylko wstawić nagane albo porozmawiać, skontaktować sie z rodzicami ,którzy pewnie i tak nie zareagują....
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zgłosić na policję i zmienić szkołę.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie zmiana szkoły nie rozwiąże problemu. To tylko ucieczka a sprawcy pozostaną bezkarni i znajdą sobie inną ofiarę...
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
eee....
1) policja 2) zmiana szkoły najlepiej naraz. najwidoczniej trafiło do bardzo kiepskiej szkoły gdzie ludzie ... nieco mniej normalni rozwiązują wszystko w sposób godny pożałowania :}
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety wiem z własnego doświadczenia. Moi rodzice zgłaszali drobne incydenty typu wyzwiska i szturchańce wychowawcy i dyrekcji. Miarka się przebrała po pobiciu: policja, kuratorium i zmiana szkoły. Gdyby szkoła zainterweniowała należycie wcześniej być może do pobicia by nie doszło. Nie można pozwolić żeby szkolni bandyci czuli się bezkarnie. Edytowane przez Marbella85 Czas edycji: 2009-05-29 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego to ofiara ma zmieniać szkołę? Wg mnie od razu wywalić tych którzy się znęcają nad innymi.
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojciec zglosil sprawe do pedagoga, i do wychowoaczyni, dyrektor tez zostal poinformowany. Wychowawczyni to moj ojciec powiedzial odrazu ze ja nie przyjde do szkoly dopuki sprawa nie bedzie zalatwiona i ze daje jej tydzien czasu a jak nic nie zrobia przez ten czas to ojciec zadzwoni na policje i do kuratorium oswiaty (wiedzieli ze wtedy moga stracic stanowiska). Sprawa wyjasnila sie w ciagu 3 dni. Wezwano do szkoly rodzicow tych uczniow i zostala przeprowadzona rozmowa z rodzicami i uczniami. Na drugi dzien wychowawczyni zadzwonila ze moge wracac do szkoly. Przyszedlam i faktycznie spokoj, po opuszczeniu terenu szkoly tez spokoj, po odebraniu swiadectw maturalnych nadal spokoj. Kolegami ich nie nazwe, sa mi obojetni tak jak ja im. Da sie taka sprawe zalatwic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kolege (chodziłam z nim do podstawówki a pozniej do gimnazjum), którego w gimnazjum zaczeli gnebic. Było w tym tez sporo jego winy, bo ktokolwiek sie do niego odezwał zostawał przez niego obrzucony mięsem. Rodzice przenieśli go do innej szkoły. Było jeszcze gorzej. Tłukli go deskami (!) nie mógł sie zupełnie odnaleźć. Wrócił do nas. Tutaj miał kilka osob z ktorymi mogł sie jakos dogadac. Po interwencji rodzicow u dyrektora i wielu rozmowach z psychologiem inni dali mu spokój i jakos skonczył to gimnazjum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a nawet jak się zgłosi na policje to potem jak te dziecko będzie traktowane, będzie odrzucone, albo ignorowane nie wiem czy to takie fajne . Bo nie wierze że po zgłoszeniu na policje będą normalne relacje, jestem pewna że nie.
Edytowane przez Costynuuna Czas edycji: 2009-05-29 o 10:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W pełni popieram ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Kiedy ja chodziłam do gimnazjum była ze mną w klasie dziewczyna, którą kilka osób ze szkoły gnębiło (od wyzywania, i szturchania do zepchnięcia ze schodów co skończyło się wstrząśnieniem mózgu). Matka w sumie pogarszała sytuację, bo przychodziła do szkoły i zastraszała cała klasę, zamiast zgłosić sprawę do pedagoga lub wychowawcy
![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Zgłoś na policję, te bachory się przestraszą i przestaną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
jasne. nie każda szkoła jest taka sama. jest różnica mięcy elitarnym liceum a zawodówką mechanikiem
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej jest z liceum , jakimś cudem w tych lepszych prawie nie ma chamstwa i zaczepek. Mimo, że gimnazjum skończyłam prawie rok temu, to nadal mocno odczuwam ten kontrast, aż chce sie chodzić do szkoły ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja przez pierwszy rok gimnazjum też byłam gnębiona. Wyzwiska, zaczepki były na poziomie dziennym. Ignorowałam, wytrzymałam jakimś cudem pierwszy rok. Potem przestali się do mnie odzywać (byli to oczywiscie chłopacy) i miałam spokój. Teraz, gdy mnie widzą na ulicy ,robią tylko wielkie oczy (zmieniłam się na lepsze
![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Gimnazjum to ludzie w najgłubszym wieku według mnie.
Zdazylo mi się w 1 kl że starsi mi coś glupio dogadywali i nie tylko mi ale także innym, inaczej się ubierałam i nie zwracałam aż takiej uwagi na wygląd teraz te osoby SAME sie do mnie odzywają nie wiem po co i facaci chcą sie umowić ale ja nie wybacze hah i ty tak samo olej ich !!! Dla mnie takie osoby są zerem. Tak samo bylo z jedną dziewczyną która słuchała metalu i inaczej sie ubierała, chłopacy dogadywali jej ciągle, taki głupi wiek który przeminie albo zmień szkołę ale wątpie że to coś da bo w każdym gimnazjum są takie osoby |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No niestety, dziewczyny mają rację, gimnazjum to jest coś, co po prostu trzeba przeżyć
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.