|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
studia II stopnia??
Hej
mam takie pytanie, może dosyć dziwne i skomplikowane, ale postaram się wyjaśnić to po ludzku.. Otóż jestem studentką filologii polskiej ze specjalnością język angielski, który uprawnia mnie do nauczania również i tego języka (mam takie same prawa jak absolwent filologii angielskiej po licencjacie).. i tu moje pytanie. Czy to, że mam tą specjalność (moja siatka zajęć jest podobna do fil.ang., choć trochę okrojona) daje mi jakiekolwiek prawa do tego, by zacząć fil.ang. na studiach magisterskich?? Z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: studia II stopnia??
Cytat:
Też jestem absolwentką fil. angielskiej i na swojej uczelni mogłam kontynuować studia II stopnia na kierunku marketing, ale z zastrzeżeniem, że skończyłam wcześniej studia humanistyczne. Więc musisz po prostu znaleźć uczelnie (jeżeli takowa istnieje), która przyjmuje studentów po Twoim kierunku . Zazwyczaj piszą to w kryteriach rekrutacji.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: studia II stopnia??
"Zasady kwalifikacji
Rozmowa kwalifikacyjna na temat dziedziny przyszłej pracy magisterskiej z uwzględnieniem indywidualnych zainteresowań badawczych kandydata (np. konkretny okres w literaturze lub dział językoznawstwa). Dziedziny do wyboru to: ·literatura i kultura brytyjska, ·literatura i kultura amerykańska, ·metodyka nauczania języków obcych, ·językoznawstwo. O przyjęcie mogą ubiegać się kandydaci, którzy uzyskali dyplom licencjata na kierunku: filologia specjalność: angielska. Ocena rozmowy kwalifikacyjnej stanowi podstawę sporządzenia listy rankingowej. Uwaga! Osoby, które otrzymają ocenę bardzo dobrą z egzaminu na stopień licencjata zdanego w UŚ w roku akad. 2008/2009, będą zwolnione z postępowania kwalifikacyjnego na studia magisterskie. Dotyczy to przedmiotów zdawanych podczas egzaminu licencjackiego. Do dokumentów należy dołączyć zaświadczenie o średniej ocen ze studiów." Wyczytałam właśnie to - i w sumie wiedziałam, że będzie jakiś egzamin, ale pisze tam również, że trzeba mieć dyplom licencjata z fil.ang. Nic, będę musiała się w swoim dziekanacie dowiedzieć, czy po tej specjalności będę mieć taki licencjat czy nie dzięki za odpowiedź ![]() ----------------------------- A to mam jeszcze inne pytanie bo chciałabym też zacząć studia magisterskie na kierunku pedagogika.. Wiem, że mogę, bo jestem/będę po kierunku humanistycznym czy ktoś z Was tak robił? zmieniał kierunek na magisterce? Jak to wygląda?..
7.09.2008! 7.05.2011!! 14.06.2014!! ...mieszkanie... Edytowane przez olciatg Czas edycji: 2009-06-23 o 12:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

mam takie pytanie, może dosyć dziwne i skomplikowane, ale postaram się wyjaśnić to po ludzku.. Otóż jestem studentką filologii polskiej ze specjalnością język angielski, który uprawnia mnie do nauczania również i tego języka (mam takie same prawa jak absolwent filologii angielskiej po licencjacie).. i tu moje pytanie. Czy to, że mam tą specjalność (moja siatka zajęć jest podobna do fil.ang., choć trochę okrojona) daje mi jakiekolwiek prawa do tego, by zacząć fil.ang. na studiach magisterskich?? Z góry dziękuję za odpowiedź 

dzięki za odpowiedź