Jak nie teraz to kiedy??- wspólne odchudzanie- zapraszam :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 19:53   #1
justysica85
Przyczajenie

Jak nie teraz to kiedy??- wspólne odchudzanie- zapraszam :)

Potrzebuję ogrom motywacji i wsparcie- po to ten wątek. W maju wychodzę za mąż i chcę wyglądać jakoś względnie Był czas kiedy odchudzałam się aż za bardzo- doszłam do wagi 53 kg i troszkę sie przez to popsułam, bo schudnąć 32 kg w pół roku to trochę za dużo. Wątek zakładam z cichutka nadzieją że ktoś się dołączy i razem się uda. Oj dużo musze schudnąć, żeby narzeczony mógł mnie przez próg przenieść I to wcale nie jest tak, że obżeram się do nieprzytomności- jem stosunkowo mało, pracuje ciężko, nie lubię słodyczy i tyję od sałaty Mam nadzieję, że w Waszą pomoca się uda

Wzrost 176
22.11.2010- 81,5 kg
ma być 64 do 1.05.2011
justysica85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 21:12   #2
happys
Zadomowienie

Dot.: Jak nie teraz to kiedy??- wspólne odchudzanie- zapraszam :)

z miłą chęcią się dołączę i powspieram cię sama miałam w tym roku ślub i jakoś nie miałam czasu aby wziąć się za siebie. niby dużo nie ważyłam ale lepiej ważyć mniej niż więcej ja mam 163 wzrostu obecnie 64 kilo, które chciała bym zrzucić. wspólnie wspierając się na pewno damy radę jestem obecna także na innym wątku i dzięki niemu nie poddałam się. a przecież ślub to wielkie wydarzenie a tak po za tym gratuluję
happys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 22:11   #3
justysica85
Przyczajenie

Dziękuje i damy radę
Stary 2010-11-23, 03:40   #4
JMWN
Przyczajenie

Ja jestem wlasnie w Stanach i stanowczo potrzebuje wsparcia, bo nie moge sie pohamować jak widze te wszystkie slodycze... juz przytylam bo na samym poczatku z rozpaczy( ze sie tu wprowadzilam na rok )moglam zjesc 30 batonow, a teraz na prawde potrzebuje wsparcia... bo w Polsce jadlam jak ptaszek a tutaj no nie moge sie powstrzymywać, nie ma mnie co motywowac bo nawet mezczyzni sa tutaj tacy nieciekawi :P
Wiec ja mam zamiar wrocic do normalnego odżywiania, obiecuje sobie znaleźć jakies miejsce do cwiczen bo ruchu mam tutaj okolo 130 krokow dziennie, a czasem i tylko 20 salon-kuchnia-salon. A pizze na obiad zamawiaja ludzie z ktorymi mieszkam co 2 dzien. Zapieram sie nogami i rekami ale to na prawde trudne...

Moj wzrost: 168
waga: no i trudno powiedziec bo w amerykanskich domach nie ma wagi, ale musze wrocic do moich 50 kg ;-)
JMWN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 09:03   #5
happys
Zadomowienie

no ja teraz też w sumie jem wszystko na co mam ochotę, pizza, jakiś twister, coś słodkiego, tyle, że teraz jak zjem obiad o 16, 17 najpóźniej to i już kolacji nie jem, a przy najmniej rzadko, czasami dopcham się odrobiną chipsów czy czymś słodkim (ale nie dużo ), ostatnio nawet mało ćwiczyłam a zeszło trochę tych kilogramów, a no i zapijam się czerwoną herbatką

Edytowane przez happys
Czas edycji: 2010-11-23 o 09:07
happys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 10:37   #6
agulaaaa
Zakorzenienie

to i ja się przyłączę.. waze jakies 67 kg przy wzroście 173cm, a chciałabym ok.60 kg,jak na początek albo i mniej.. Ciężko jest w weekend się powstrzymać. Jem dosłownie to, na co mam ochotę. W tygodniujakos udaje mi sie ograniczyc jedzenie.Rezygnuje ze słodyczy i fast foodów od dziś..
Razem raźniej
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 11:32   #7
paulina0512
Wtajemniczenie

hej ja odchudzam się od niedawna.
W wakacje nieźle sobie pozwoliłam, słodycze, frytki, piwo, późne jedzenie po powrocie z pracy... No i się doczekałam nieszczęsnych 70kg
Przez ok. 3 tygodnie odchudzałam się przed weselem, fakt, spadły 2kg, ale odchudzałam się niezdrowo, byłam przemęczona i na nic nie miałam siły.
Od czwartku jestem na diecie dukana, 66kg na wadze (która na razie stoi z powodu @) i motywacja jak największa!

agulaaaa mamy w takim razie podobne wymiary i cele ja 170cm wzrostu no i mam nadzieję, że zajdę poniżej 60kg

Edytowane przez paulina0512
Czas edycji: 2010-11-23 o 11:33
paulina0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 17:27   #8
agulaaaa
Zakorzenienie

byłoby świetnie, gdyby na początek udalo sie te 60 kg, wazylam tyle przed rokiem, tylko,że ze względów zdowotnych musiałam przejść kurację hormonalną i tak to wyszło, mam nadzieję, że coś się uda zrzucic
Stary 2010-11-23, 18:11   #9
paulina0512
Wtajemniczenie

Ja już od dłuższego czasu miałam stałą wagę - ok. 64kg, ale teraz mi się przytyło i rozpoczęłam walkę ze zbędnymi kilogramami

Ps. właśnie opycham się dietetyczną nutellą

Stary 2010-11-23, 18:22   #10
nicely
Raczkowanie

co prawda jestem już na innym wątku ale się przyłączam
ważę 69.5 kg przy wzroście 160. wiem katastrofa ale próbuję coś z tym zrobić.
od maja schudłam już 12 kilo.
Cel: 60kg

"When the world is all at odds. And the mind is all at sea, then cease all that tedium. And brew up a cup of tea" Hardy
nicely jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 18:49   #11
oluśkaaaaa
Rozeznanie

Można dołączyć?
Potrzebuję jakiejś mobilizacji do chudnięcia, dziewczyny, nie możecie mnie zawieść. Odkąd wyjechałam z domu na studia tyję w oczach, nie wiem ile ważę, bo wagi nie mam, ale lustro mnie nie kłamie, niestety.
Od dzisiaj, od teraz, uroczyście przysięgam, że nie tknę słodyczy, fast foodów i innego ohydnego żarcia. I nie będę jeść aż tyle Mój cel: na oko 5kg mniej
oluśkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 19:23   #12
agulaaaa
Zakorzenienie

Oluśka a ile wazysz?? tez sobie studiuje i tak ;DD i ile masz wzrostu?? i ja postanowilam, że koniec ze smieciowym żarciem ;/
Stary 2010-11-23, 19:52   #13
paulina0512
Wtajemniczenie

Fajnie, że dołączacie dziewczyny
Oj tak, studia = tycie, ja przez pierwszy miesiąc ciągle tylko czipsy i piwo, a od tego to wiadomo, strasznie brzuch rośnie.
Powodzenia i wytrwałości !

Stary 2010-11-23, 19:57   #14
rybcia176
Przyczajenie

Czesc dziewczyny
Ja też do was dołacze.... Od jakiegoś czasu próbuje sie wziąść za dietke ale mi nie wychodzi... staram sie jesc mniej ale slodkosci mnie gubia
Mam podobne parametry do autorki topiku...Mam 176cm wzrostu i waże 82kg niestety mój cel to 60kg może kiedyś sie uda
Od jutra próbuje po raz kolejny i tak aż do skutku powodzenia

Edytowane przez rybcia176
Czas edycji: 2010-11-23 o 19:59
rybcia176 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 21:04   #15
justysica85
Przyczajenie

Dziewczyny jest nas juz od groma Damy rade widze jak nic. Ja dziś byłam w Warszawie, cały dzień w podróży, więc z odchudzania niewiele wyszło... Jutro na śniadanie mam zamiar zjeść 250 ml mleka 0% i 50g musli fitelli kokosowego, następnie między 9 a 15 owoce, o 12, 13 obiad 200g kurczaka gotowanego i 200g warzyw na wodzie, kolacja 1 kromka chleba razowego i twarożek, a podwieczorek jabłko lub gruszka. I powiem Wam szczerze, że tę dietę mam od dietetyka. Od 6 maja do 22 maja ja stosowałam i schudłam faktycznie aż- 4 kg- no ale ja faktycznie mam z czego zrzucać- nie tak jak Wy. Może nie jestem jakaś strasznie gruba- bardziej "zbita". Kiedyś dużo ćwiczyłam i mam barzo umięśnione nogi... a wracając do diety od mojego dietetyka- jest ok- tylko że mi sie nie chce gotować różności codziennie i praktycznie non stop jem to samo Aha i jeszcze 3l płynów niegazowanych dziennie. Dodatkowo na poprawe przemiany materii piję ziółka- liść orzecha włoskiego, liśc bratka polnego i znamię kukurydzy i oczywiście ocet jabłkowy- w który strasznie wierzę. Teraz się zawzięłam- bo za miesiąc idę wybierać suknię i chcę się zmieścić chociaz w jedną
Ps. dotrwał ktoś do końca??

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Kibicuję ci z całego serca- bo mamy te same parametry Damy radę

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina0512 Pokaż wiadomość
Oj tak, studia = tycie, ja przez pierwszy miesiąc ciągle tylko czipsy i piwo, a od tego to wiadomo, strasznie brzuch rośnie.
Piwo to moje paliwo- ale koniec z tym... Tylko okazjonalnie- damy radę

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez rybcia176 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Ja też do was dołacze.... Od jakiegoś czasu próbuje sie wziąść za dietke ale mi nie wychodzi... staram sie jesc mniej ale slodkosci mnie gubia
Mam podobne parametry do autorki topiku...Mam 176cm wzrostu i waże 82kg niestety mój cel to 60kg może kiedyś sie uda
Od jutra próbuje po raz kolejny i tak aż do skutku powodzenia

Koniecznie pisz jak Ci idzie

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez oluśkaaaaa Pokaż wiadomość
Można dołączyć?
Potrzebuję jakiejś mobilizacji do chudnięcia, dziewczyny, nie możecie mnie zawieść. Odkąd wyjechałam z domu na studia tyję w oczach, nie wiem ile ważę, bo wagi nie mam, ale lustro mnie nie kłamie, niestety.
Od dzisiaj, od teraz, uroczyście przysięgam, że nie tknę słodyczy, fast foodów i innego ohydnego żarcia. I nie będę jeść aż tyle Mój cel: na oko 5kg mniej

I pij duzo kochana! To naprawde pomaga

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez JMWN Pokaż wiadomość
Ja jestem wlasnie w Stanach i stanowczo potrzebuje wsparcia, bo nie moge sie pohamować jak widze te wszystkie slodycze... juz przytylam bo na samym poczatku z rozpaczy( ze sie tu wprowadzilam na rok )moglam zjesc 30 batonow, a teraz na prawde potrzebuje wsparcia... bo w Polsce jadlam jak ptaszek a tutaj no nie moge sie powstrzymywać, nie ma mnie co motywowac bo nawet mezczyzni sa tutaj tacy nieciekawi :P
Wiec ja mam zamiar wrocic do normalnego odżywiania, obiecuje sobie znaleźć jakies miejsce do cwiczen bo ruchu mam tutaj okolo 130 krokow dziennie, a czasem i tylko 20 salon-kuchnia-salon. A pizze na obiad zamawiaja ludzie z ktorymi mieszkam co 2 dzien. Zapieram sie nogami i rekami ale to na prawde trudne...

Moj wzrost: 168
waga: no i trudno powiedziec bo w amerykanskich domach nie ma wagi, ale musze wrocic do moich 50 kg ;-)

3mam kciuki i kibicuje z całego serca
Stary 2010-11-23, 21:06   #16
rybcia176
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez justysica85 Pokaż wiadomość
Koniecznie pisz jak Ci idzie

NA PEWNO BEDE DO WAS CZESTO ZAGLADAŁA I ZDAWAŁA RELACJE Z CAŁEGO DNIA...
Musze schudnąć i tak bedzie... Kurcze jak sie o tym pisze to wydaje sie to takie proste a jednak w rzeczywistości jest cholernie truno...
Do jutra dziewczyny
Stary 2010-11-23, 21:43   #17
dotka85
Zadomowienie

Hej dziewczyny Ja tez dolacze jezeli pozwolicie.
Odchudzam sie juz od kilku dni (dzisiaj mija 9), wzrost: 157cm, waga wyjsciowa: 58kg, obecna ok. 56, docelowa 45. Unikam slodyczy, smieciowego jedzenia, weglowodanow wieczorem i staram sie jesc wiecej warzyw. Jezeli chodzi o sniadania nie uznaje zadnych ograniczen, wiec sie nie dziwcie co jadam Moje dzisiejsze menu:
Sn. 2 kanapki z salami, 1 kanapka z zoltym serem, 2 ciastka
Ob. Salatka z kurczakiem
K. Zupa rybna z porem i pomidorami
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 22:05   #18
paulina0512
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysica85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest nas juz od groma Damy rade widze jak nic. Ja dziś byłam w Warszawie, cały dzień w podróży, więc z odchudzania niewiele wyszło... Jutro na śniadanie mam zamiar zjeść 250 ml mleka 0% i 50g musli fitelli kokosowego, następnie między 9 a 15 owoce, o 12, 13 obiad 200g kurczaka gotowanego i 200g warzyw na wodzie, kolacja 1 kromka chleba razowego i twarożek, a podwieczorek jabłko lub gruszka. I powiem Wam szczerze, że tę dietę mam od dietetyka. Od 6 maja do 22 maja ja stosowałam i schudłam faktycznie aż- 4 kg- no ale ja faktycznie mam z czego zrzucać- nie tak jak Wy. Może nie jestem jakaś strasznie gruba- bardziej "zbita". Kiedyś dużo ćwiczyłam i mam barzo umięśnione nogi... a wracając do diety od mojego dietetyka- jest ok- tylko że mi sie nie chce gotować różności codziennie i praktycznie non stop jem to samo Aha i jeszcze 3l płynów niegazowanych dziennie. Dodatkowo na poprawe przemiany materii piję ziółka- liść orzecha włoskiego, liśc bratka polnego i znamię kukurydzy i oczywiście ocet jabłkowy- w który strasznie wierzę. Teraz się zawzięłam- bo za miesiąc idę wybierać suknię i chcę się zmieścić chociaz w jedną
Ps. dotrwał ktoś do końca??
Dobra dieta, ilość rozsądna, a 3l płynów to bardzo dużo, ja staram się ok 2l pić.

Trzymam kciuki, żebyś schudła do wesela Ja chcę schudnąć do czerwca, bo będę świadkową

dotka85 nie za mało 3 posiłki dziennie ? mi bez II śniadania ciężko wytrwać

Stary 2010-11-23, 23:02   #19
oluśkaaaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Oluśka a ile wazysz?? tez sobie studiuje i tak ;DD i ile masz wzrostu?? i ja postanowilam, że koniec ze smieciowym żarciem ;/
164 wzrostu, kiedyś ważyłam jakieś 58, teraz nie mam już pojęcia ile.

Cytat:
Dokładnie, brzuch od piwa mi rośnie I ogólnie jadłam ostatnio to na co miałam ochotę i to w ilościach nieograniczonych Od dzisiaj się ograniczam po prostu gotować raczej czasu nie mam (a może bardziej chęci) ale będę starała się jeść w miarę zdrowo.

Powodzenia dziewczyny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 23:39   #20
adkaaa1991
Przyczajenie

Też zaczęłam! Mam 173 cm wzrostu i 63 kg. W wakacje schudłam, miałam dużo ruchu i właściwie brak czasu na jedzenie. Przyszła jesień, brak ruchu się nasilił, a jem stosunkowo mało. Fakt, czasem sięgnę po coś słodkiego... Chcę mieć 58-59 kg, wtedy będę czuć się dobrze
Trzymam za Was kciuki!
adkaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 09:44   #21
paulina0512
Wtajemniczenie

hej dziewczyny jak tam dietkowe samopoczucie?

Ja właśnie zjadłam śniadanie (twarożek + warzywa + otręby) i zapakowałam sobie porcję na uczelnię żeby wytrwać do 17 a teraz popijam bardzo dobrą zieloną herbatkę

Stary 2010-11-24, 11:39   #22
oluśkaaaaa
Rozeznanie

Póki co trzymam się nieźle, na śniadanie tylko dwie kanapki z twarożkiem i polędwicą
Uświadomiłyście mnie jeszcze, że muszę przestać słodzić herbatę...
Stary 2010-11-24, 13:12   #23
adkaaa1991
Przyczajenie

Activia i wafle ryżowe!
adkaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 14:01   #24
ilouvromance
Raczkowanie

Hej dziewuszki pozwolcie, ze sie dołącze... rowniez udzielam sie na innym wątku ale moze bede miala wieksza motywacje jak podzielimy sie wspolnie wrazeniami z odchudzania Najserdeczniejsza życzonka dla autorki wątku i rowniez wierze, ze z taka silną armią jak my dasz rade schudnac zreszta jak i reszta bo taki jest nasz cel a sluchaj czym zajmujesz sie na codzien pracujesz tak zeby moc wygospodarowac sobie czas wieczorami np? pomysl moze o silowni, zazwyczaj jest tak ze trener jest ogolnodostepny moze moglby Ci podpowiedziec kilka prostych zasad efektywnego chudniecia na sprzęcie, moge Ci osobiscie polecic suplement pomagajacy schudnac (tzn mnie pomogl) Olimp Therm Line II, ogranicza apetyt a poza tym daje super powera np do cwiczen stosuje od dluzszego czasu i bardzo sobie chwale niestety nie mam czasu na silownie dlatego Therm line pomaga mi jedynie ograniczyc apetyt Jednak wiem, ze dziala, pracowalam baaaardzo intensywnie w wakacje, zrzucilam w 2 miesiace 7 kg
aha moje obecne dane: 169cm-65kg ( no i odchudzam się poki co z mysla o sylwestrze:P
Stary 2010-11-24, 14:02   #25
agulaaaa
Zakorzenienie

a ćwiczycie coś czy tylko sama dieta??
Stary 2010-11-24, 15:08   #26
ladka69
Przyczajenie

Witam
Od wczoraj sie odchudzam na diecie, moja waga 67 ;/ wzrost 167 w świeta mam wesele mam miesiac na schudniecie. do tego brzuszki na wieczor przes senm 100 narazie. Moj facet wraca 21 grudnia.. to go zaskocze ;D motywujmy sie wzajemnie. i nie myslcie ' musze ' schudnac, tylko ' chce ' ! i nie jedzmy dzis juz nic - schudnijmy troche ;*

ladka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 16:53   #27
goslawka
Zadomowienie

witajcie
ladka69 same brzuszki wzmocnią mięśnie, ale tłuszczyk spala sie po ok 30 minutach dość intensywnych ćwiczeń proponuję najpierw potruchtać trochę i życzę powodzenia!

A wszystkim wytrwałości!
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 20:10   #28
karolcia2766
Przyczajenie

Cześć Wszystkim.
Też chce się dołączyć do was, razem zawsze raźniej...
Od 21 listopada(czyli 4 dni) zaczęłam się bardzo denerwować nadchodzącymi świętami mam 176 cm wzrostu a waże 80 kg wiem strasznie, koszmarnie ale najgorsze że za 2 miesiące mam studniówkę to jest najgorsze w tym wszystkim... Od 4 dni ćwiczę ponad godz. dziennie (+ dodatkowo stepper). Mam nadzieje że przynajmiej kilka kg spadnie moim celem jest waga 70 chociaż wiem że nie zdołam tyle schudnąć.... No ale wiara podobno czyni cuda...
karolcia2766 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 20:22   #29
paulina0512
Wtajemniczenie

cześć nowym

karolcia2766 10kg w 2 miesiące to dość duże wyzwanie Ale trzymam kciuki

Idę potańczyć i spalić troszkę kalorii

Stary 2010-11-24, 21:23   #30
justysica85
Przyczajenie

Cytat:
cześć nowym

karolcia2766 10kg w 2 miesiące to dość duże wyzwanie Ale trzymam kciuki

Idę potańczyć i spalić troszkę kalorii
Kochana to jest możliwe jak najbardziej o ile masz z czego zrzucać. Bo dziewczyna o Twoim wzroście może tyle ważyc i nie wygladać wcale na grubą jeśli jest umięśniona po prostu. Będę trzymała kciuki i dawaj znać jak Ci idzie

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Dziś z dietą bardzo dobrze mi poszło. Nie ćwiczę jednak bo raz zwyczajnie nie mam na to czasu a dwa mam pracę czasem fizyczną, 8h na nogach i czasem jestem po całym dniu tak padnięta że nikt ani nic nie jest w stanie mnie do tego zmusić... Aha dziewczyny nie ważcie sie zbyt często- mózg trzeba oszukać- diety nie ma Buziaki i jedziemy dalej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości