|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bigle angielskie
Dziewczyny mam takie króciótkie pytanie. Czy jak wieszacie kolczyka na tym odgiętym haczyku na dole bigla angielskiego to czy potem jak dociskacie ten haczyk do reszty bigla to zabezpieczacie to jakoś żeby się z powrotem nie odgiął, nie wiem klejem czy jak? Bo boję się że zawartośc spadnie. I jeszcze jedno . Jakiej grubości srebrnych drutów używacie do wieszania kamieni. Bo 0,4 cały czas mi się łamie.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Bigle angielskie
Ja po prostu spowrotem dociskam ten haczyk ;-)
A co do drutu polecam 0,6 lub 0,7mm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bigle angielskie
Ja mam solidne bigle i nie robię nie wiadomo jak ciężkich kolvzyków, więc nic sięnie odgina i dodatkowo nie zabezpieczam żadnym klejem.
Drucik (szpilki) minimalnie 0,6mm, nie wyobrażam sobie cieńszego, chyba że do dowieszenia maleńkich pojedyńczych kuleczek, to wtedy 0,5, nawet 0,4mm próby 925 oczywiście. A następnym razem pytaj w wątku przeznaczonym do takich pytań: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...123055&page=77
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.