|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
soczewki!!
Chcialabym zaczac nosisz soczewki, ale mamusia
![]() ![]() Jak myslicie czy to dobry pomysl kupic je? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: soczewki!!
soczewki kontaktowe powinienen dobrac ci okulista, gdyz sa rozne rodzaje soczwek, rozmiary itd. obecnie place za soczewki na pol roku 250zl plus koszt plynu i pojemniczkow. kiedys mialam sytuacje u okulisty. mianowicie po noszeniu soczewek jednej firmy 3 lata pani doktor zdecydowala sie na zmiane ich na inne, ponoc lepsze, ale jak sie pozniej okazalo 4razy drozsze. poszlam wiec ponownie do niej i powiedzialam, zeby przepisala mi tansze. i przepisala. mysle, ze jak pojdziesz do okulisty i powiessz, ze zalezy ci na tanim rozwiazaniu cos Ci napewno dobierze. powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja noszę soczewki miesięczne ACUVUE ADVANCE WITH HYDRACLEAR, kupuję na allegro to jest dużo taniej niż w sklepach.. opakowanie zawiera 6 sztuk czyli wystarcza na 3 miesiące i kosztuje ok. 60zł + płyn ok. 20zł więc z przesyłką na 3 miesiące koszt wychodzi ok. 100 zł to w sumie nie jest jakiś taki wielki wydatek
![]() pozdrawiam i 3mam kciuki, żeby udało się namówić mamę ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Sa plusy i minusy noszenia soczewek. Ja osobiście noszę soczewki od ponad roku.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja osobiście nie mogę nosić soczewek o czym się przekonałam jak jednego razu dostałam meilem kupon na bezpłatne soczewki Johnsona, wykorzystałam go w jednym z polecanych przez nich gabinecie, po dokładnym badaniu i nauce zakładania, dostałam soczewki i płyn na miesiąc na próbę. Niestety okazało się że strasznie wysycha mi oko pod soczewkami i nawet sztuczne łzy mi nie pomagały, po 4 godzinach noszenia po prostu bolało, drugim przeciwwskazaniem do noszenia przez mnie soczewek jest fakt że w moim płynie oka jest coś co się za szybko niż u innych okładało na soczewka, bodajże białko, i to przeszkadza i może mieć wpływ na widzenie. Poza tym pani doktor powiedziała że osoby które tak jak ja pracują 7-8 godzin przy komputerze średnio mogą nosić soczewki.
Popytaj koleżanek jeśli nie dostałaś takiego meila może któraś dostała i skorzystasz i wypróbujesz soczewki darmowe.
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, że moja mama też była sceptycznie nastawiona do soczewek, ale w końcu uległa bo powiedziałam jej, że nie pójdę do okulisty, jeśli nie zgodzi się na soczewki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
płyn to koszt ok 20 zł a pojemniczek na soczewki masz zazwyczaj gratis do płynu.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
tak jak inni mówię, że najpierw trzeba wybrać się do okulity, któy dobierze soczewki i potem jak już wiesz jakie możesz kupować na allegro, gdzie wychodzi dużo taniej
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
polecam okuliste, jakies podejrzane te soczewki z rossmana, ja za 3 pary soczewek i płyn płace prawie 200 zł na 3 miesiace, ale na allegro mozna taniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Czy takie soczewki sa tylko na krotko/daleko wzrocznosc czy na astygmatyzm rowniez? Mam astygmatyzm i krotko wzrocznosc nie wiem czy soczewki zkoryguja mi dwie wady jednoczesnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
nie używałam nigdy soczewek z rossmanna(zresztą może są dobre) ale taka cena to żadna rewelacja. np soczewki bausch & lomb(jeden z wielu rodzajów), czyli znanej soczewkowej firmy kosztują w sklepach internetowych ok 45 zł za 6 sztuk, czyli taniej niż te z rossmana. możesz też w internetowych sklepach kupować soczewki na sztuki- znalezienie takich za 10 zł za sztukę to żaden problem. w dodatku drozsze soczewki nie oznacza lepsze- wielu ludzi kupuje nowsze drozsze modele i wraca do starych bo im sie lepiej je nosiło.
od paru m-cy używam płynu z rossmanna, który kosztuje tylko 20 zł, a starcza na 3 mce. ale ja jestem mało wybredna jezeli chodzi o płyny i wszystkie mi odpowiadają więc nie widzę powodu żeby kupować taki za 40 zł. nawet u optyka koszt jednej soczewki(większość salonów sprzedaje je również na sztuki) to ok 20 zł. podsumowując. noszenie soczewek to groszowe koszty, bo można się spokojnie zmieścić w 20 zł miesięcznie + koszty płynu proponuje pokazać Mamie ceny soczewek w sklepach internetowych, bo to mówi samo za siebie ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- spioch 7 oczywiście,że są takie soczewki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam taką samą wadę wzroku jak Ty i nienawidzę okularów
soczewki były dla mnie zbawieniem, a używam ich już od ponad 10 lat (z przerwami na ciąże, bo mi oczy wysychały). Kiedyś, to można powiedzieć że były drogie, bo za parę 3-miesięcznych płaciłam pamiętam ok. 90 zł, a miesięczne 60 zł/para (dziennych jeszcze wtedy nie było). Teraz jak słusznie koleżanki zauważają, koszt samych soczewek jest niewielki - więcej kosztuje płyn niź soczewki ![]() na pewno musisz iść do lekarza, żeby dobrał Ci średnicę i krzywiznę (oprócz mocy to główne parametry s.), źle dobrane mogą powodować zamazany obraz, ból głowy, zmęczenie oczu itp. Jeśli chodzi o mamę najlepiej albo faktycznie pokaż jej allegro z cenami soczewek, albo zaciągnij ją do salonu optyka i niech sama się przekona Edytowane przez to ja Czas edycji: 2009-07-14 o 07:33 Powód: inflacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.