|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wyszywany dekold sukienki
Niedługo wychodzę za mąż. Wymarzyłam sobie sukienkę z hafcikami przy dekoldzie. Sukienkę będę miała szytą przez krawcową i poszukuję wzorów, schematów takich wyszyć. Konkretnie jakieś kwiaty, najlepiej polne. Czy któraś z Was ma coś takiego abo może podpowie mi gdzie w necie tego szukać? Aha i jaki materiał byłby najlepszy do takich operacji?
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyszywany dekold sukienki
Wszelkich kwiatków mam od groma, więc mogę podesłać, tylko potrzebuję dodatkowych wskazówek: czy hafty mają być białe, czy mogą być też kolorowe i jaka wielkość Ci odpowiada? Poszukam w swojej kolekcji i prześlę.
A haftować można prawie każdym rodzajem nitek. Do takiego haftu nada się pewnie mulina bawełniana lub lniana, byle w odpowiednim kolorze. Można też poszukać nici jedwabnych, które są cieńsze i efektowniejsze, ale i droższe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedż, interesują mnie i białe i kolorowe (skłaniem się raczej ku jakiemuś czerwonemu akcentowi). Chciałabym, żeby to był taki delikatny hafcik przy krawędzi dekoldu (dekold będzie w kształcie lejka). Podobałoby mi się również, gdyby to tworzyło jakąś kompozycje, tzn. aby te kwiatki były ze sobą jakoś połączone.
Limomanko a podpowiedź mi jeszcze z jakiego materiału może być sukienka, aby na niej coś wyhaftować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Przepiekne zwłaszcza te pierwsze. DZIĘKUJĘ!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.