|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
odwołanie rezerwacji w booking.com bez podania numeru karty
Witam,
mam małego zgryza - zarezerwowałam pensjonat na Słowacji przez portal booking.com, ale ponieważ pogoda na weekend majowy nie zapowiada się zbyt dobrze to stwierdziłam, że jednak nie pojadę. Dlatego też odwołałam rezerwacje i dopiero po przyjściu e-maila potwierdzającego anulowanie rezerwacji zorientowałam się, że koszt odwołania rezerwacji wyniósł 70 euro. I teraz moje pytanie, ponieważ nie podałam numeru karty kredytowej w trakcie rezerwacji to w jaki sposób zostanie ta należność ode mnie ściągnięta? I drugie: czy jeśli zarezerwowałbym jeszcze raz ten pokój na tą samą datę to musiałabym płacić podwójnie (za odwołanie i za pobyt)? Orientuje się ktoś? Bo jakoś nawet wujek Google nie jest w tej sprawie pomocny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: odwołanie rezerwacji w booking.com bez podania numeru karty
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Praktycznie nic Ci nie zrobią, natomiast jest to mega nie fair. Ja bym chociaż im napisała e-maila, że nie dojadę, w sumie i tak Ci nic nie zrobią. Może wynajmą to miejsce innym turystom. Pomyśl o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Właśnie dlatego anulowałam rezerwacje, żeby ktoś inny mógł załapać się na to miejsce. Anulowałam ją przez booking.com - liczę, że właściciel dostanie o tym informacje? Edytowane przez raposinha Czas edycji: 2014-04-28 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Sprawdzone w praktyce i rozpoznanie bojem - nie ściągają pieniędzy w takich sytuacjach i niczego nie windykują. Ryzyko biznesowe.
Ale tak jak napisane wyżej - wypada poinformować hotel/pensjonat. Żeby chociaż wiedzieli, że mają wolny pokój, który mogą sprzedać komuś innemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Odwołałam rezerwacje dobę przed przyjazdem i wtedy nie było możliwości odwołania jej za darmo tylko za całą kwotę pobytu. Napisałam tez maila do obiektu z informacją ze nie mogę się pojawić. W odpowiedzi dostałam ze musze zapłacić i nr konta. Pytanie co będzie jeśli nie zapłacę? Będę straszona sądem, windykacją, ale czy faktycznie posuną się do tego stopnia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.