|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Kto aplikował do Nestle? 2 etap:)
Kochane moje..
Znowu mam sprawę... Czy któras z Was rozwiazywała test w Nesle w drugim etapie rekrutacji? Czego mozna sie tam spodziewac? Dostałam tylko ogolne informacje, a strasznie mi zalezy, zeby sie do nich dostac na praktyki.. Będę wdzieczna za info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kto aplikował do Nestle? 2 etap:)
jakie praktyki?
![]() jak sie mozna dostac na takie praktyki ![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co roku Nestle i kilka innych koncernow organizuje takie praktyki. Płatne ![]() Informacje sa na ich stronach i na stronie www.pracuj.pl Zaprosili mnie do 2 etapu, a pojecia nie mam, czy zrobia mi zwykły test na iq i myslenie czy jakies inne ![]() Nie lubie testow numerycznych niestety, dlatego jestem ciekawa, czy ktoras z Was cos takiego przechodziła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nikt, tak zupełnie nikt?
To moze ktos wie cokolwiek na temat testow numerycznych stosowanych w Nestle albo innych koncernach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Pamietam to ogloszenie, swego czasu sledzilam wszystkie oferty prakty. Niestety dopiero jestem po 1 roku studiow, wiec ta oferta mnie nie dotyczyla, w zwiazku z tym nie pomoge Ci, niestety nie mam pojecia o szczegolach
![]()
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem mniej wiecej jak to ma wygladac ![]() Ale myslałam, ze moze znjadzie sie ktos kto tam był, pisał i moze zdac relacje z pierwszej reki ![]() w kazdym razie dzieki za odzew ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie każda z takich firma ma swój wzorzec 'psychologiczny' przyszłego pracownika i możesz zrobić test najlepiej a i tak odpadniesz ![]() ![]() Czas: 60 minut. Z tego co wiem, w Nestle czekasz kilka kwadransów na wyniki. I jeśli nie zdasz, możesz za pół roku znowu uderzać do nich ![]() Powodzenia ![]() ps. Kiedy będziesz w Stolycy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja tez nie do Nestle, ale mysle ze testy sa podobne. Tak jak napisala Nef wyniki raczej nie maja wiekszego znaczenia. Liczy sie profil aplikujacego, juz zdobyte doswiadczenie na podobnym stanowisku. To nie tak, ze tam sie je dopiero zdobywa ;-) Hm, ja juz nie wierze w to, ze 'kazdy' ma szanse. Tak czy inaczej zycze powodzenia i nie poddawaj sie! Ja stracilam zapal, ale juz wraca. Bede tylko szukac innych rozwizan na razie.
Pozdrawiam, aha, i daj znac jak poszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Minio..nie wiem, moze oni zapraszaja kazdego kto im wysle cv. Mysle jednak, ze je przynajmniej czytaja ![]() ![]() Nie napalam sie...wiem jak jest, ale nie ukrywam, ze sie ciesze ![]() Bede w Warszawie w poniedziałek..albo tylko rano, albo cały dzien jesli zdam ten test i bede musiała czekac na rozmowe ![]() Jakby mi chciał ktos dotrzymac towarzystwa to jestem chetna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Alez ja nie mowie, ze masz sie nie 'napalac'
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
ja tez aplikowałam na to ogłoszrenie, ale do mnie nie zadzwonili, więc na pewno czytają i analizują cv
![]() ![]() Ps pamiętam że na forum praca w Warszawie w www.gazeta.pl był temat o tych testach do nestle - jakiś koleś wyczerpująco pisał - wpisz Nestle w wyszukiwarkę i Ci wyskoczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
i jeszcze mi się cos przypomniało... Z Gliwic do Warszawy specjalnie do Wawy będziesz przyjeżdżać na praktyki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
I jak Ci poszło??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety lub stety - nie bede tam pracowac. Nie wiem dlaczego, ale potrzebuja tam ludzi z wysoko rozwinietymi zdolnosciami matematycznymi, potrafiacymi szybko liczyc w pamieci. Ja do nich nie naleze. Odpadłam po tescie numerycznym, ale jakos specjalnie sie nie przejełam, bo przeszli głownie faceci po polibudzie/ekonomii a ja jestem humanistka ![]() Dziewczyny rekrutujace nie wygladały niestety na nadajace sie na to stanowisko - ale to jzu zupełnie inna historia ![]() Dzis dostałam prace w Zabrzu. Nie taki prestiz, nie koncern miedzynarodowy, ale zawsze troche kasy zarobie ![]() Szkoda mi tylko pieniędzy, które wydałam na te wycieczkę ![]() Pocieszam sie jednak tym, ze przynajmniej moje cv wzbudziło zainteresowanie i wsrod setek apilkujacych weszłam do 20 zaproszonych na rozmowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
to gratuluję nowej pracy!
![]() ![]() ![]() Co do Nestle to czytałam ostatnio wypowiedź jakiejś internautki która również starała się o praktyki w tej firmie. Pisała że przykre wrażenie na niej zrobiły tablice ogłoszeń na których wisałay karteczki o treści "chcesz studenta na wakacje? Dzwoń - i nr do osoby z nazwiskem" Być może więc dość lekko traktują studentów którzy chcą za wszelką cenę zdobyć doświadczenie w międzynarodowej firmie. Co do tych testów to jest to dośc okrutny sposób selekcjonowania chętnych, bo naprawdę nie każdy (a już na pewno nie osoba zajmująca się szkoleniami) musi liczyć w pamięci z prędkością kalkulatora. W zasadzie uważam że nawet w finansach nie jest to konieczna cecha. A w jakiej branży dostałaś pracę? Ja jestem na V roku nauk politycznych i szukam w PR, HR, FMCG, wydawnictwach, marketingu, mediach... W zasadze jeszcze nie wiem do końca co chciałabym robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
A i jakbyś mogła to napisz dlaczego te dziewczyny z rekrutacji nie nadawały się? Chamskie były? Jak byłam kiedyś na rozmowie w GSK to odniosłam bardzo miłe wrażenie i wydawało mi się że we wszystkich międzynarodowych firmach HR stoi na wysokim poziomie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Podbijam wątek
![]() Czy któraś z Was była na praktykach w Nestle? W piątek byłam już na ostatniej rozmowie (z kierownikiem działu) i jestem ciekawa jakie mam szanse, no i jak się tam pracuje. Aplikowałam na program dla inżynierów, do Zakładu w Kaliszu. Ktoś, coś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Podbijam temat!
Jest tu ktoś kto aplikował w tym roku na praktyki do Nestle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja aplikowałam na program dla inżynierów do Nowej Wsi Wrocławskiej. A Ty gdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja do Kalisza. Jesteś już po rozmowie wstępnej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Nie. Rekrutacja trwała do 15 kwietnia więc myślę, że dopiero niedługo będą zapraszać. Jak mi się uda, to dam znać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Ja już 11 kwietnia miałam wstępną rozmowę telefoniczną i teraz czekam na info czy dostałam się dalej czy nie ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Trochę straciłam już nadzieję :P a o co Cię pytali ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że to zależy od oddziału, także nie trać nadziei! A co do rozmowy, była to typowa rozmowa rekrutacyjna. Dlaczego zainteresowałam się ich ofertą praktyk, jakie produkty znam itp. Więc standardowe pytania. Dzisiaj dostała info, że zapraszają mnie do kolejnego etapu. Jestem ciekawa, co mnie tam czeka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.