Kto aplikował do Nestle? 2 etap:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-30, 21:59   #1
Marilyn
Wtajemniczenie

Kto aplikował do Nestle? 2 etap:)

Kochane moje..
Znowu mam sprawę...

Czy któras z Was rozwiazywała test w Nesle w drugim etapie rekrutacji? Czego mozna sie tam spodziewac?
Dostałam tylko ogolne informacje, a strasznie mi zalezy, zeby sie do nich dostac na praktyki..
Będę wdzieczna za info
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 22:54   #2
an-si:)
Rozeznanie

Dot.: Kto aplikował do Nestle? 2 etap:)

jakie praktyki?

jak sie mozna dostac na takie praktyki?
Stary 2005-06-30, 23:04   #3
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez an-si:)
jakie praktyki?

jak sie mozna dostac na takie praktyki?
Sa adresowane do studentow 4, 5 roku i absolwentow nie dalej niz w rok od obronienia mgr. Do 30 czerwca trzeba było wysłac cv i list jesli sie chciało odbyc praktyke w dziale szkolen. W innych działach do 30 kwietnia
Co roku Nestle i kilka innych koncernow organizuje takie praktyki. Płatne
Informacje sa na ich stronach i na stronie www.pracuj.pl
Zaprosili mnie do 2 etapu, a pojecia nie mam, czy zrobia mi zwykły test na iq i myslenie czy jakies inne
Nie lubie testow numerycznych niestety, dlatego jestem ciekawa, czy ktoras z Was cos takiego przechodziła?
Stary 2005-07-01, 13:35   #4
Marilyn
Wtajemniczenie

Nikt, tak zupełnie nikt?
To moze ktos wie cokolwiek na temat testow numerycznych stosowanych w Nestle albo innych koncernach?
Stary 2005-07-01, 14:14   #5
Guni
Wtajemniczenie

GG do Guni

Pamietam to ogloszenie, swego czasu sledzilam wszystkie oferty prakty. Niestety dopiero jestem po 1 roku studiow, wiec ta oferta mnie nie dotyczyla, w zwiazku z tym nie pomoge Ci, niestety nie mam pojecia o szczegolach A moze skontaktuj sie bezposrednio z nimi w celu zdobycia informacji?

Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny
http://nwpass.qnt.pl/
Guni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-01, 14:30   #6
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Guni
Pamietam to ogloszenie, swego czasu sledzilam wszystkie oferty prakty. Niestety dopiero jestem po 1 roku studiow, wiec ta oferta mnie nie dotyczyla, w zwiazku z tym nie pomoge Ci, niestety nie mam pojecia o szczegolach A moze skontaktuj sie bezposrednio z nimi w celu zdobycia informacji?
Niestety wiem, ze nikt mi nie powie jakie sa przykładowe zadania
Wiem mniej wiecej jak to ma wygladac Troche pogrzebałam w necie..
Ale myslałam, ze moze znjadzie sie ktos kto tam był, pisał i moze zdac relacje z pierwszej reki
w kazdym razie dzieki za odzew
Stary 2005-07-01, 15:52   #7
Nefretete
Zadomowienie

GG do Nefretete

Cytat:
Napisane przez Marilyn
Niestety wiem, ze nikt mi nie powie jakie sa przykładowe zadania
Wiem mniej wiecej jak to ma wygladac Troche pogrzebałam w necie..
Ale myslałam, ze moze znjadzie sie ktos kto tam był, pisał i moze zdac relacje z pierwszej reki
w kazdym razie dzieki za odzew
Marylin, w Nestle nie byłam, ale w podobnej firmie robiącej podobne testy testy. Nie wiem jak u nich, ale w moim przypadku było 60 pytań, całość składała się z 4[?] działów: logicznego myślenia, rozumienia tekstu, wykresów, obliczeń na podstawie tabelki/ wykresów.

W sumie każda z takich firma ma swój wzorzec 'psychologiczny' przyszłego pracownika i możesz zrobić test najlepiej a i tak odpadniesz jak i zrobić na chybił trafił i przejść dalej

Czas: 60 minut.

Z tego co wiem, w Nestle czekasz kilka kwadransów na wyniki. I jeśli nie zdasz, możesz za pół roku znowu uderzać do nich

Powodzenia

ps. Kiedy będziesz w Stolycy?
Nefretete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-01, 16:26   #8
minio
Raczkowanie

Ja tez nie do Nestle, ale mysle ze testy sa podobne. Tak jak napisala Nef wyniki raczej nie maja wiekszego znaczenia. Liczy sie profil aplikujacego, juz zdobyte doswiadczenie na podobnym stanowisku. To nie tak, ze tam sie je dopiero zdobywa ;-) Hm, ja juz nie wierze w to, ze 'kazdy' ma szanse. Tak czy inaczej zycze powodzenia i nie poddawaj sie! Ja stracilam zapal, ale juz wraca. Bede tylko szukac innych rozwizan na razie.
Pozdrawiam, aha, i daj znac jak poszlo
minio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-01, 16:58   #9
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nefretete
Marylin, w Nestle nie byłam, ale w podobnej firmie robiącej podobne testy testy. Nie wiem jak u nich, ale w moim przypadku było 60 pytań, całość składała się z 4[?] działów: logicznego myślenia, rozumienia tekstu, wykresów, obliczeń na podstawie tabelki/ wykresów.

W sumie każda z takich firma ma swój wzorzec 'psychologiczny' przyszłego pracownika i możesz zrobić test najlepiej a i tak odpadniesz jak i zrobić na chybił trafił i przejść dalej

Czas: 60 minut.

Z tego co wiem, w Nestle czekasz kilka kwadransów na wyniki. I jeśli nie zdasz, możesz za pół roku znowu uderzać do nich

Powodzenia

ps. Kiedy będziesz w Stolycy?
Nefretete..ten test trwa 1,5 h składa sie z testu werbalnego ( te znam sama takie układałam w poprzedniej pracy) i z numerycznego.. Ten numeryczny jest dla mnie zagadka..no i stopien jego trudnosci..wiem, ze daja kalkulator wiec trzeba cos liczyc..

Minio..nie wiem, moze oni zapraszaja kazdego kto im wysle cv. Mysle jednak, ze je przynajmniej czytaja Mam ponad roczne doswidczenie w firmie szkoleniowej, wiec mysle, ze ma to jakies znaczenie

Nie napalam sie...wiem jak jest, ale nie ukrywam, ze sie ciesze
Bede w Warszawie w poniedziałek..albo tylko rano, albo cały dzien jesli zdam ten test i bede musiała czekac na rozmowe
Jakby mi chciał ktos dotrzymac towarzystwa to jestem chetna
Stary 2005-07-01, 17:46   #10
minio
Raczkowanie

Alez ja nie mowie, ze masz sie nie 'napalac' Przeciez to wazny moment i masz szanse sie dostac, zwlaszcza, ze mowisz, ze masz doswiadczenie. Trzymam kciuki!
minio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-01, 18:13   #11
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minio
Alez ja nie mowie, ze masz sie nie 'napalac' Przeciez to wazny moment i masz szanse sie dostac, zwlaszcza, ze mowisz, ze masz doswiadczenie. Trzymam kciuki!
Nie napalam sie z sama z siebie Tzn staram sie
Stary 2005-07-01, 18:27   #12
maja101
Rozeznanie

ja tez aplikowałam na to ogłoszrenie, ale do mnie nie zadzwonili, więc na pewno czytają i analizują cv Ja nie mam doświadczenia w szkoleniach (no może minimalne, ale raczej to się nie będzie liczyć) Daj koniecznie znać jak poszło. Właśnie szukam pracy albo płatnych praktyk i bardzo mnie takie rzeczy interesują. Życzę Ci z całego serca powodzenia
Ps pamiętam że na forum praca w Warszawie w www.gazeta.pl był temat o tych testach do nestle - jakiś koleś wyczerpująco pisał - wpisz Nestle w wyszukiwarkę i Ci wyskoczy
maja101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-01, 18:28   #13
maja101
Rozeznanie

i jeszcze mi się cos przypomniało... Z Gliwic do Warszawy specjalnie do Wawy będziesz przyjeżdżać na praktyki?
Stary 2005-07-11, 15:42   #14
maja101
Rozeznanie

I jak Ci poszło??
Stary 2005-07-11, 20:36   #15
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maja101
I jak Ci poszło??
Nie z Gliwic..od 15 miałam nagrane mieszkanie, a w razie wczesniejszego rozpoczecia sie praktyk miałam mieszkac u kolezanki - dobrze miec przyjacioł:
Niestety lub stety - nie bede tam pracowac. Nie wiem dlaczego, ale potrzebuja tam ludzi z wysoko rozwinietymi zdolnosciami matematycznymi, potrafiacymi szybko liczyc w pamieci. Ja do nich nie naleze. Odpadłam po tescie numerycznym, ale jakos specjalnie sie nie przejełam, bo przeszli głownie faceci po polibudzie/ekonomii a ja jestem humanistka
Dziewczyny rekrutujace nie wygladały niestety na nadajace sie na to stanowisko - ale to jzu zupełnie inna historia
Dzis dostałam prace w Zabrzu. Nie taki prestiz, nie koncern miedzynarodowy, ale zawsze troche kasy zarobie
Szkoda mi tylko pieniędzy, które wydałam na te wycieczkę
Pocieszam sie jednak tym, ze przynajmniej moje cv wzbudziło zainteresowanie i wsrod setek apilkujacych weszłam do 20 zaproszonych na rozmowe
Stary 2005-07-12, 12:43   #16
maja101
Rozeznanie

to gratuluję nowej pracy! Ja nadal szukam. Dostałam wczoraj zaproszenie na rozmowę ale chyba zrezygnuję. Mam podejrzenie ze to jakaś firma - krzak. Nie ma jej w żadnym spisie firm, nie ma strony internetowej, nazwisko własciciela wyskakuje mi w google tylko na jakimś serwisie ewangelizacyjnym I na dodatek umówili się w knajpie

Co do Nestle to czytałam ostatnio wypowiedź jakiejś internautki która również starała się o praktyki w tej firmie. Pisała że przykre wrażenie na niej zrobiły tablice ogłoszeń na których wisałay karteczki o treści "chcesz studenta na wakacje? Dzwoń - i nr do osoby z nazwiskem" Być może więc dość lekko traktują studentów którzy chcą za wszelką cenę zdobyć doświadczenie w międzynarodowej firmie.
Co do tych testów to jest to dośc okrutny sposób selekcjonowania chętnych, bo naprawdę nie każdy (a już na pewno nie osoba zajmująca się szkoleniami) musi liczyć w pamięci z prędkością kalkulatora. W zasadzie uważam że nawet w finansach nie jest to konieczna cecha.
A w jakiej branży dostałaś pracę? Ja jestem na V roku nauk politycznych i szukam w PR, HR, FMCG, wydawnictwach, marketingu, mediach... W zasadze jeszcze nie wiem do końca co chciałabym robić
Stary 2005-07-12, 12:45   #17
maja101
Rozeznanie

A i jakbyś mogła to napisz dlaczego te dziewczyny z rekrutacji nie nadawały się? Chamskie były? Jak byłam kiedyś na rozmowie w GSK to odniosłam bardzo miłe wrażenie i wydawało mi się że we wszystkich międzynarodowych firmach HR stoi na wysokim poziomie.
Stary 2014-05-11, 11:14   #18
Fragolka
Rozeznanie

Podbijam wątek

Czy któraś z Was była na praktykach w Nestle?
W piątek byłam już na ostatniej rozmowie (z kierownikiem działu) i jestem ciekawa jakie mam szanse, no i jak się tam pracuje. Aplikowałam na program dla inżynierów, do Zakładu w Kaliszu.
Ktoś, coś?
Fragolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-11, 13:57   #19
19anna93
Przyczajenie

Podbijam temat!
Jest tu ktoś kto aplikował w tym roku na praktyki do Nestle?
19anna93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-17, 22:52   #20
XxAnia1993xX
Przyczajenie

Ja aplikowałam na program dla inżynierów do Nowej Wsi Wrocławskiej. A Ty gdzie ?
XxAnia1993xX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-18, 10:11   #21
19anna93
Przyczajenie

Ja do Kalisza. Jesteś już po rozmowie wstępnej?
Stary 2017-04-18, 22:10   #22
XxAnia1993xX
Przyczajenie

Nie. Rekrutacja trwała do 15 kwietnia więc myślę, że dopiero niedługo będą zapraszać. Jak mi się uda, to dam znać Ty też napisz jak się dostaniesz
Stary 2017-04-21, 12:10   #23
19anna93
Przyczajenie

Ja już 11 kwietnia miałam wstępną rozmowę telefoniczną i teraz czekam na info czy dostałam się dalej czy nie ☺
Stary 2017-04-22, 10:23   #24
XxAnia1993xX
Przyczajenie

Trochę straciłam już nadzieję :P a o co Cię pytali ?
Stary 2017-04-24, 13:07   #25
19anna93
Przyczajenie

Wydaje mi się, że to zależy od oddziału, także nie trać nadziei! A co do rozmowy, była to typowa rozmowa rekrutacyjna. Dlaczego zainteresowałam się ich ofertą praktyk, jakie produkty znam itp. Więc standardowe pytania. Dzisiaj dostała info, że zapraszają mnie do kolejnego etapu. Jestem ciekawa, co mnie tam czeka.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości