|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Zapachy La Rive - używacie?
elo
szukam wątku ale został zamknięty. Dlaczego??? Uważacie że to obciach używać tych zapachów? Ja używam i jestem zadowolona. Zrobiłam eksperyment i sprawdziłam dwa zapachy które mam. Ich odpowiedniki za kilka stówek pachną IDENTYCZNIE Dziwne bo sklady (nuty zapachowe) mają inne więc podróbkami nie można ich nazwać aczykolwiek nie da się ich odróżnić. Zdziwiło mnie to i przywiozłam z perfumerii dwie karteczki popsikane drogimi odpowiednikami dla mamy, która rónież stwierdziła, że nie czuje różnicy. Ja mam In Love - Dior, J'adore sprawdziłam i pachnie identycznie. Forever- Versace Bright Crystal jak wyżej. |
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapachy La Rive - używacie?
Cytat:
To są podróby! A podrób nie używamy ![]() I one NIE SĄ identyczne |
|
|
|
|
#3 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no własnie, ciekawe dlaczego zamkniety , z KWC jakos nikt nie usuwa ![]()
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak reszta ale dla mnie SĄ IDENTYCZNE. Te dwa które wypisałam pachną tak samo jak oryginał. Radzę zobaczyć. Na kwc również dziewczyny piszą że nie odróżniają.
Zadziwia mnie to. Tutaj też słyszę że podróbki. Kurcze. Nuty zapachowe inne, a zapach poważnie (te co mam) jest identyczny. Jakim cudem to funkcjonuje na rynku jeśli to podróbki? A ostatnio w Naturze widziałam X.Lou La Rive i jest to odpowiednik marc jacobs lola. Chciałam wyczaić na ile zapach jest podobny, ale nie dało rady. Już zbyt wiele zapachów wąchałam i jakoś straciłam rozeznanie. |
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Takie widocznie mamy prawo, że jak nazwa inna, flakonik nie identyczny to już nie podróba tylko ew. zamiennik dla tych co kojarzą do czego to można porównać ...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ja mam wytwór La rive chyba, pod tytułem Intimacy. No cóż, po reformulacjach "wykrzyknik" Coty nie jest nawet popłuczyną po samym sobie
A to taniuchne coś ma MOC Ale to raczej wyjątek niż reguła, zwykle jednak czuję fałszywą syntetyczną nutkę podróby, na sobie i na innych.Inna sprawa, że spora część nowości "z wyższej półki" jest klecona byle jak z najtańszych składników, to nic dziwnego, że różnicy z podróbą nie czuć Nawet ciężko mi sie czasem oburzyć na użytkowniczki podróbek, bo często faktycznie zapach nie jest wart kasy, jakiej sobie życzy producent. Natomiast kopiowanie i jechanie na wypromowanej przez kogoś marce jest brzydkie, więc jesli uważam, że jakiś zapach nie jest wart pieniędzy jakie sobie zań życzą to go nie używam i nie kupuję, jego podróby takoż.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam, ale znam kogos kto ma i uzywa czasem - moja tesciowa
Nie wie, ze to podrobki, a poza tym sa tanie Kiedys poszlam do sklepu sasiadujacego z domem tesciow a tam cala plaga La rive Oczywiscie, ze kilka z nich powachalam, a nawet psiknelam cos na lapke - byla to podrobka Lacoste Pour femme (nazwy nie pamietam) i wg mnie zapach byl dosc trwaly i podobny do oryginalu, ale na pewno nie identyczny. Sklad pewnie jest inny, bo firma sie asekuruje, jednak cala reszta wskazuje na to, ze zapach ma imitowac cos znanego z wyzszej polki. Slabo mi jak widze w malych miescinach perfumerie, w ktorych sprzedaja toto jako oryginaly i nic poza tym w ofercie zapachow nie maja...
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Nie są identyczne!! To są podróbki.
Ja nie znoszę podróbek, ani tych z Fm też, nie kupiłabym w życiu tu nie chodzi o zapach tylko ale o radość z posiadania oryginału , delektowania się nim, obwąchiwania, pięknego flakoniku (tzn ja tak mam), wolę mieć 2 oryginały niz 20 podróbek :/
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Myślę sobie że tu tylko chodzi o markę, bo jeśli perfumy mają inne opakowanie, nazwę to podróbką nie są a jedynie tanim zamiennikiem którego jakość pozostawia wiele do życzenia . Weżmy zapachy górnopółkowe- wśród nich też można znalezć wiele podobnych do siebie niemal identycznych ale nikt nie mówi że to podróbki bo kosztują- to pewna niekonsekwencja. Np. Zara też wypuszcza zapachy zerżnięte i jakoś nie słyszę że są blee. Jeśli ktoś ma wrażliwy nos wyczuwa różnicę, natomiast wierzę w to że dla kogoś mogą być identyczne. Każdy ma wybór i jeśli ktoś chce o tym podyskutować to dlaczego nie może założyć sobie wątku, kto nie chce niech nie wchodzi.
Edytowane przez anahaha Czas edycji: 2012-12-19 o 09:11 |
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Zapachy typu La Rive czy FM nie są podróbkami, tak aby być ścisłym. Po prostu nie są.
Testowałam ich ileś i nie mogę się zgodzić, iżby były identyczne z oryginalnymi, aczkolwiek może zależy to od indywidualnej wrażliwości na nuty zapachowe (choć wydawało mi się zawsze, że jestem średnio wrażliwa). Nie przeszkadza mi jednak, że ktoś ich używa, mimo, że sama też wolę mieć mniej, a oryginalnych perfum. Irytuje mnie jedynie argumentacja sprzedawców, że są identyczne ze wzorem (nie są) i że są dużo tańsze - faktycznie w cenie niektórych FM można spokojnie kupić używki wysokopółkowych perfum na Allegro czy straganiku. Z drugiej zaś strony, takiego Addicta już tak tanio upolować raczej się nie da, więc rozumiem chęć posiłkowania się zbliżonym doń zapachem odpowiednika. |
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#14 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ale oczywiście każdy wybiera czym ma pachnieć, i zdecydowanie lepiej, żeby ktoś używał "odpowiedników" niż ma śmierdzieć .Już wiem czemu takie wątki sa zamykane... cały czas pisane są te same rzeczy...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obciachu itp. wg mnie to wszystko jest względne. Indywidualne. Bo ja znowuż powiem że dla mnie obciachem jest kurtka z eko-skóry, ktoś ubierający się w designerkie ciuchy stwierdzi że noszone przeze mnie Zara czy haem to bazar i obciach. Poruszamy się w obszarze mocno względnym. Nie ma tu jednej, absolutnej racji. Dlatego wolę mówić o faktach. |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem produkty La Rive nie są podróbkami skoro są dostępne w sklepach na tak zwanym legalu
Nie nazywam tych produktów perfumami , określam je nazwą miejsca ich przeznaczenia czyli ZA -PACHAMI. Zgadzam się z Asiuuuuulą lepiej jak ktoś zarzuci taki za-pach , niż śmierdzi hmmmm naturą ![]() Osobiście nie używam tych produktów, teraz są takie super promocje że można kupić coś fajnego o wiele taniej niż La Rive np zapach revlonu Charlie można zakupić za 19,99 Edit : Zapomniałam napisać , mam jeden za-pach w domu , dostałam na gwiazdkę chyba od bratowej. Leżą w szufladzie zafoliowane i nie wiem co z tym zrobić, ja nie użyję a komuś sprezentować wstyd..... Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2012-12-19 o 13:38 |
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba jednak nie aż taki bezużyteczny jest, jak początkowo opisałaś
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wywalić to ich nie wywalę tak liczyłam że może spotkam jakiegoś amatora
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2012-12-19 o 14:21 |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli juz chcemy byc precyzyjni to faktycznie te La rivy chyba nie sa stricte podrobkami
Podrobkami sa na 100% "perfumy" oferowane przez Turkow w ich kraju, majace identyczne flakony i nazwy jak oryginaly. Przechodzac obok ich straganow nie moglam dostrzec roznicy, jedynie w zapachu jest ona widoczna/wyczuwalna. Natomiast oczywiste jest, ze wszystkie te Biesy i La rivy imituja oryginaly, chocby przez wzglad na podobna nazwe np. Lacrosse (Lacoste) czy flakonik. Zapachy sa tez wg mnie podobne, ale jedynie podobne, a nie identyczne. Ja nie mowie, ze to obciach tego uzywac, ale sama bym na pewno nie kupila, chociaz... Wiele lat temu bylam w takiej sytuacji, ze bardzo podobal mi sie jakis zapach a nie bylo mnie na niego stac i myslalam wlasnie o zakupie odpowiednika z Bies czy La rive. Jednak powstrzymalam sie, bo mimo wszystko czulabym sie nieswojo noszac cos, co z zalozenia ma byc tylko imitacja i do oryginalu jej daleko...
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Podróbki to jest to co oferują tacy dziwni sprzedawcy po hipermarketem
Dior setka za stówę itp ![]() La Rive, FM czy Bi-ES to faktycznie odpowiedniki. Próbowałam kilku z nich, ale jakoś nie mogę ich używać bo zalatują mi spirytusem. W podobnej cenie udaje mi się nieraz ustrzelić oryginalne perfumy np. Pumy, Franck Olivier, Playboy i takie w tym stylu. Widzę różnicę w jakości, natomiast jeśli ktoś lubi La Rive to niech sobie używa, mi to w ogóle nie przeszkadza, a pewnie część z z tych zapachów jest całkiem udana. Edytowane przez megi.3 Czas edycji: 2012-12-19 o 15:01 |
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, nie ciągnę już tematu skoro wolisz je zachować. |
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit; zapomniała pochwalić się https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...dp.html&next=1 Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2012-12-19 o 16:06 |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Przypuszczam, że produktów La Rive nie używają ludzie mający nieograniczone zasoby finansowe. Zapachy są produkowane z myślą o mniej zamożnych obywatelach, których nie stać na perfumy za kilkaset złotych czy choćby "drobną stówkę". Nie są podróbami, bo ani opakowanie, ani nazwa nie jest identyczna z oryginałem. Są tanią syntetyczną kompozycją zapachową zbliżoną do pierwowzoru i tyle. Myślę, ze niezbyt fajnie jest wypisywać uwagi o obciachu itd - bo można sprawić przykrość osobom, które tych kosmetyków używają.
Ja kupiłam raz zapach tej firmy i nie widzę w nich nic kompromitującego. Wręcz byłam zaskoczona, że są trwałe i intensywne w przeciwieństwie do wielu markowych i drogich zapachów jakie przewinęły się przez moje ręce i nos. pozdrawiam
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż, ja np uważam, że przyzwoite dżinsy powinny kosztować max 120pln, i takie tylko kupuję - podobnie z ciuchami, torebkami etc. Po prostu - szkoda mi kasy na droższe, a przecież ktoś mógłby też powiedzieć, że to obciach. Za to jeśli są perfumy, które zawrócą mi w głowie, mogę wydać na nie naprawdę dużo - i uważam, że są tego warte. I tak sobie myślę - spodni z bazarku z podrobionym logo marki nie kupię, ale nołnejmy - bardzo prawdopodobne, że też wzorowane na droższym produkcie - czemu nie. Może warto właśnie w ten sposób przełożyć myślenie o perfumach - na inny produkt, który nie jest dla nas tak ważny.
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mowiac mozna kupic tanie perfumy nie próbujące udawać czegoś czym nie są, np. Avon na allegro mozna kupić za niecałe 30 zł A co do obciachu... Z 7 lat temu kupiłam dezorodant w szkle Bi-Es pachnacy podobnie do Flower by Kenzo. Czulam sie jednak troche nieswojo ( to odnośnie obciachu ) nie z tego wzlędu ze perfumy były bardzo tanie, a z tego, ze to odpowiednik, cos co probuje jechac na sukcesie perfum oryginalnych. Bo bądzmy szczerzy, ale nie musialam wąchac zawartości zeby wiedziec czego mam sie spodziewac w srodku mniej wiecej.Jednak nigdy nie wpadłam na to zeby wierzyc ze to to samo tylko bez opakowania, zapach sie nie różni, bez marketingu, ta sama rozlewnia czy jeszcze inne bzdury.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2012-12-19 o 17:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Dziwne bo sklady (nuty zapachowe) mają inne więc podróbkami nie można ich nazwać aczykolwiek nie da się ich odróżnić. Zdziwiło mnie to i przywiozłam z perfumerii dwie karteczki popsikane drogimi odpowiednikami dla mamy, która rónież stwierdziła, że nie czuje różnicy. 

, z KWC jakos nikt nie usuwa 
A to taniuchne coś ma MOC
Ale to raczej wyjątek niż reguła, zwykle jednak czuję fałszywą syntetyczną nutkę podróby, na sobie i na innych.
Nawet ciężko mi sie czasem oburzyć na użytkowniczki podróbek, bo często faktycznie zapach nie jest wart kasy, jakiej sobie życzy producent. Natomiast kopiowanie i jechanie na wypromowanej przez kogoś marce jest brzydkie, więc jesli uważam, że jakiś zapach nie jest wart pieniędzy jakie sobie zań życzą to go nie używam i nie kupuję, jego podróby takoż.

Nie nazywam tych produktów perfumami , określam je nazwą miejsca ich przeznaczenia czyli