|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zachowanie psa po narkozie
mój piesek miał dzisiaj operację (wycinanie śledziony z guzem) i teraz już 4 godziny leży i szczeka. czy to normalne po narkozie?
próbowałam coś znaleźć w internecie, ale nikt nie pisał, żeby pies tak robił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zachowanie psa po narkozie
może go boli? dawałaś coś przeciwbólowego?
choć wtedy psy są raczej ospałe, zmęczone, kręcą się ... może zadzwoń do weterynarza... są całodobowe, a zawsze lepiej jechać na kontrolę albo po coś znieczulającego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś z Wawy, na pewno jest jakaś dyżurująca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie do weta!!!
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
to zależy, jakim środkiem był znieczulany. Niektóre środki mają jak działanie niepożadane 'silna wokalizację'- czyli szczekanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zadzwoniłam w nocy do weterynarza, zadał pare pytań i powiedział, żeby się nie przejmować. a dziś mały urwis chciał już uciekać na spacerze
![]() i jeszcze jedno. później okazało się o co chodzi - chciał leżeć w innym miejscu, bo jak mu się udało przejść do innego spokoju, to od razu się uspokoił. jeszcze w nocy mnie obudził szczekaniem, pomogłam mu wstać, poszedł gdzie indziej i zasnął ![]() Edytowane przez annamariar Czas edycji: 2009-03-19 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
to dobrze, że już lepiej. wszystkiego dobrego no i ddduużżżoo zdrówka dla psiaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękujemy
![]() Dzisiaj odwiedziliśmy weterynarza na kontroli. Powiedział, że to szczekanie faktycznie było normalne po tym typie narkozy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dobrze, bardzo dobrze. Zaczął biegać, a lekarz na razie nie pozwala, więc muszę go pilnować. Jak to mój tata mówi: 'druga młodość'. Widać, że czuje się o wiele lepiej niż przed operacją. I niech tak zostanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
dobrze, ze z pieskiem lepiej..Moj po narkozie byl bardzo osowialy i strasznie sie slinil, zasypial na siedziaco ze zwieszona glowa. Taki bidulek byl.
Trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Bardzo sie ciesze, ze juz lepiej.
Duzo zdrowka dla pieska! ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ratunku
![]() Nie wiem czy to ja jestem już na maxa przestraszona tą sytuacją, ale... do rzeczy. Mój pies miał dzisiaj wycinane dwa guzy. Zabieg był ponad 6 godzin temu, weterynarz mówił, że po kilku godzinach będzie coraz żywszy, a tymczasem mnie się wydaje, że jest gorzej... Wcześniej zdołał z małą pomocą dojść do domu, nawet po paru schodach, a teraz nawet nie ma siły podnieść głowy z podłogi, a co dopiero mówić o wstaniu. Moge mu jakoś pomóc? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.