|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kot w potrzebie!:/
Witam wszystkie Wizażanki,
Zostałam postawiona w bardzo złej sytuacji. Razem z partnerem zaadoptowaliśmy kota z fundacji, jego urocze zdjęcie i fakt, że miał złamaną szczękę sprawił, że nie było siły, żebyśmy go nie przygarnęli. Tym bardziej, że mieliśmy ustabilizowaną sytuację mieszkaniową. Kot okazał się super kompanem, przez ponad 3 lata mieszkał z nami, ale niestety życie zmusiło mnie do wyjazdu za granicę, który zupełnie nie był planowany. W tym samym czasie musielismy opuścić nasze mieszkanie, więc mocno pokrzyżowało to nasze plany, mimo to mieliśmy plan awaryjny. Kot miał zamieszkać z partnerem u rodziców na czas około 3 miesięcy, a później mieli dojechać do mnie. Niestety tak zwani dorośli i odpowiedzialni ludzie 3 dni przed moim wyjazdem stwierdzili, ze jednak nie zgadzają się na kota, mimo ze wcześniej byli chętni i nie widzieli żadnych przeszkód. ![]() Jestem tak rozbita, że nie wiem za co się zabrać. Czy macie może jakieś sprawdzone strony? Cokolwiek co by pomoglo znaleźć dobry dom? Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kot w potrzebie!:/
Przede wszystkim skontaktuj się z fundacją. Być może pomogą Ci w tej sytuacji - poszukają jakiegoś stałego lub tymczasowego domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nie depcze krokusów
|
olx, gumtree, wydarzenie na fejsie... Przydadzą się wyraźne i aktualne zdjęcia.
Nie macie żadnych znajomych czy dalszej rodziny, u których kot mógłby przebywać przez 3 miesiące? Hoteliku w pobliżu?
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to kot nie może zamieszkać z partnerem, jeśli jego rodzice nie chcą wziąć kota? Oddanie kota to ostateczność, poza tym nie oszukujmy się, dorosłym kotom trudniej znaleźć dom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.