|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Do wizażanek-maturzystek ;) i reszty zorientowanych w temacie
Siadłam dzisiaj do pisania bibiolgrafii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Do wizażanek-maturzystek ;) i reszty zorientowanych w temacie
ja mam obrazy i w bibliografi zrobiłam tak:
ksiazki a potem - Materiały pomocnicze- malarstwo : autor,tytuł,rok pozdrawiam sari ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hej!
a wiecie moze jak zapisac encyklopedie? pozdr ewa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
kyo18 napisał(a):
> hej! > a wiecie moze jak zapisac encyklopedie? > pozdr > ewa Na pewno musisz wpisać pod czyją redakcją, konkretną deficnicję ze stroną, no i wydanie, rk i wydawinictwo- koniecznie zaznacz którą konkretnie definicję, bo inaczej złośliwcy mogą cię zapytać jakakolwiek definicje i będzi eproblem ![]() No a ja nadal nie wiem, sari- no ja musze wpisac film-fragment i nie wiem, tez jak wpisac żeby mi dali odpowiedni program do odtworzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
jesli chodzi o film, to wpisz tytuł, rezysera, wytwórnię, rok, dopisz koniecznie. na końcu mozesz dopisac, ze prosisz o udostepnienie przez szkołę odtwarzacza DVD/lub komputera z programem .... (zalezy w jakim formacie jest film). pzdr
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dziekuję!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
A co ze stronami internetowymi? Gdzie to w ogóle umieścić..? ajjjj...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Wpisujesz normalnie- zaleznie, czy to lit. podmiotu, czy przedmiotu, wpisz: Strony: <http....... > ( ja własnie w takim nawiasie < > wpisywałam)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tu też mam wątpliwości... to chyba zależy co bierzesz z tej strony. Tzn jeśli bierzesz z niej tekst wiersza o którym będziesz mówic, to wpisujesz do bibliografii podmiotu (tytuł i dokładny adres strony, ze wszystkimi http:// itd)
a jeśli znajdujesz na niej jakieś informacje, to wpisujesz ją do bibliografii przedmiotu (też dokładny adres) Czy naprawdę trzeba wpisywać dokładnie definicje jeśli ma się słowniki, encyklopedie itp? Ja teraz nie mam do nich wszystkich dostępu, a definicji nie wpisywałam (moja polonistka też chyba nic o tym nie mówiła). Myślę, że komisje nie będą takie złośliwe żeby pytać o definicję np dotyczacą biologii tylko dlatego, że jest w encyklopedii z której korzystałam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
lexie napisał(a):
> Tu też mam wątpliwości... to chyba zależy co bierzesz z tej strony. Tzn jeśli bierzesz z niej tekst wiersza o którym będziesz mówic, to wpisujesz do bibliografii podmiotu (tytuł i dokładny adres strony, ze wszystkimi http:// itd) > a jeśli znajdujesz na niej jakieś informacje, to wpisujesz ją do bibliografii przedmiotu (też dokładny adres) > no to tak jak z wysztkim ![]() > Czy naprawdę trzeba wpisywać dokładnie definicje jeśli ma się słowniki, encyklopedie itp? Ja teraz nie mam do nich wszystkich dostępu, a definicji nie wpisywałam (moja polonistka też chyba nic o tym nie mówiła). Myślę, że komisje nie będą takie złośliwe żeby pytać o definicję np dotyczacą biologii tylko dlatego, że jest w encyklopedii z której korzystałam? Nie chodzi o to, aby wpisywac całą definicje, tylko które hasło, żeby nie wpisac po porstu słownik i cos tam coś tam, tylko podać "hasło: i tu wpisujesz to hasło z którego korzystasz" Oczywiście, miejmy nadzieję, ze nie będa złośliwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od polonistek-jeżeli wymagają bardzo szczegółowych bibliografii to takie mają być,moja niestety taka jest i było troszkę zamotania z bibliografią.
1.Encyklopedię czy słownik zapisuje się podając np,Definicja intertekstualności,potem to wszystko co pisałyście wyżej i trzeba dołożyć na koniec strony,na których jest ta defincja,bo MAJĄ ONI PRAWO NAS ZAPYTAĆ Z CAŁOŚCI. PS.Moja polonistka wszystkim,którzy mają wpisane słowniki czy encyklopedie powiedziała,że coś takiego w bibliografii jest na minus dla zdającego,bo świadczy o ubóstwie waszej pracy,o tym,że się nie przykładało wagi do tej prezentacji i że mamy powywalać z bibliografii te słowniki i encyklopedie. 2.Film Polański Roman:Pianista [kaseta video].Warszawa:ITI,2002. czyli wg wzoru Nazwisko i imię:tytuł [nośnik].Miejsce wydania:wydawca,rok wydania.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.