Francuski- dobrze jest to napisane? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 15:32   #1
Ciara16
Raczkowanie

Cool

Francuski- dobrze jest to napisane?

Salut!
Dans lette listere je voudrais vous presenter ma famille.
Mon pere est Marc est 44 ans. Est un dentiste.
Son interets : le golf , et des livres de lecture. Il est tres drole et travailleur.
Ma mere est Zosia et 42 ans. Est un medecin. Son interets : les films et livres de lecture. Il est agreable et convivial.
Je quatre freres.
Le frere aine a le nom de Sebastien a 20 ans. Il est etudiant. Son interets les sport : football. Il est un joueur ne. En outre, ajoute a la danse hip-hop.
Ma soeur Ahata est 19 ans. Ses etudes de journalisme. Son interets : ecouter de la musique , la danse et le piano. Est tres bon soeur. Je ai deux twin sisters. Les deux sont de 14 ans.
Victoria aime prendre des photos et les sports : volley-ball. Veronica joue de la guitare et le piano , chante et ecrit des chansons.
Voici ma famillle.
Je m'appelle Julia. J'ai 16 ans et j'habite a Poznań. Je suis eleve. J'aime voyage , la danse et regarder les matches de football. Nie lubie [?] pas jouer au golf et lire des livres. Je suis un optimiste. Je cherche une amie en Europe.
Mon e-mail julia@op.pl

prosze o sprawdzenie i napisanie jakie błędy zrobiłam i jak mam je poprawic )) z góry dzieki
Co zasmucają świat, uśmiecham się [...]"

Zmierzchomanka
Bo świat aż pęka z nadmiaru piękna
Ciara16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 16:23   #2
Paola
Raczkowanie

Dot.: Francuski- dobrze jest to napisane?

1. Nie odrabiamy prac domowych na wizażu :P
2. Gubisz zaimki osobowe i orzeczenia.
3. Od czasu do czasu mogłabyś dodać spójnik "et".
4. Francuski bez akcentów (czyt. francuskiej klawiatury) to nie francuski.
5. Czasownik appeler jest wile widziany! Mogłabyś go gdzieś dorzucić.
To tak na szybko...
Stary 2009-11-23, 16:37   #3
Ciara16
Raczkowanie

z tego co powiedziałas to ja nic nie zrozumiałam chodzilo mi o to zebys pokazała jak mam zamienic czy zmienic dane słowo, a po drugie nie chce zeby ktos odrobil za mnie prace domową, przesiez sama ją napisałam, chce zeby ktos ją poprostu sprawidzil....

Zmierzchomanka
Stary 2009-11-23, 16:45   #4
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciara16 Pokaż wiadomość
Salut!
Dans lette listere je voudrais vous presenter ma famille.
Mon pere est Marc est 44 ans. Est un dentiste.
Son interets : le golf , et des livres de lecture. Il est tres drole et travailleur.
Ma mere est Zosia et 42 ans. Est un medecin. Son interets : les films et livres de lecture. Il est agreable et convivial.
Je quatre freres.
Le frere aine a le nom de Sebastien a 20 ans. Il est etudiant. Son interets les sport : football. Il est un joueur ne. En outre, ajoute a la danse hip-hop.
Ma soeur Ahata est 19 ans. Ses etudes de journalisme. Son interets : ecouter de la musique , la danse et le piano. Est tres bon soeur. Je ai deux twin sisters. Les deux sont de 14 ans.
Victoria aime prendre des photos et les sports : volley-ball. Veronica joue de la guitare et le piano , chante et ecrit des chansons.
Voici ma famillle.
Je m'appelle Julia. J'ai 16 ans et j'habite a Poznań. Je suis eleve. J'aime voyage , la danse et regarder les matches de football. Nie lubie [?] pas jouer au golf et lire des livres. Je suis un optimiste. Je cherche une amie en Europe.
Mon e-mail julia@op.pl

prosze o sprawdzenie i napisanie jakie błędy zrobiłam i jak mam je poprawic )) z góry dzieki
a może byś tak usiadła nad książkami i sama popracowała (w końcu uczymy się na błędach) i sama odrabiała lekcje etc. bo jaki jest sens uczenia się języka jeśli inni odrabiają lekcje i ciągle wszytsko porawiają?
ale nie... niektórzy wolą siedzieć na wizażu i mieć pretensje potem do nauczyciela czy kogoś innego, że języka się nie nauczyli ;]
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 16:51   #5
Vivienne
... choć nie Westwood

No już nie przesadzajcie... dziewczyna sama napisała pracę domową, więc teksty typu: "prac domowych nie odrabiamy" są nie na miejscu , a skoro tak napisała to znaczy, ze nie wie gdzie mogą być błędy, napisała na tyle na ile umiała i prosi o wskazówki, a nie czepianie się.
Szczególnie, że z językami obcymi jest inna sprawa niż typowymi przedmiotami.

Niestety, ja francuskiego nie znam, więc nie potrafię.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 17:13   #6
agnes188
Zakorzenienie

tylko viviene ona juz zalozyla pare watkow z prosbami pare dni wczesniej...dlatego ktos zareagowal nie odrabiamy prac domowych

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 17:21   #7
Paola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
tylko viviene ona juz zalozyla pare watkow z prosbami pare dni wczesniej...dlatego ktos zareagowal nie odrabiamy prac domowych
Dzięki za uświadomienie, bo już chciałam zacząć poprawiać.
Nie potrzebuję już więcej ocen z francuskiego

Może trzeba zainwestować w korepetycje?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 17:25   #8
agnes188
Zakorzenienie

naprawde watpie w tym momencie ze ciara to sama napisala bo nawet na watek pogaduchowy wkradla sie z pytaniem czy ktos zna francuski... tak ni z tego ni z owego...bo jej watki ktore zalozyla byly juz pozamykane przez administratora...

P.S. moje posty nie maja na celu zjechania nikogo jedynie chce pokazac ze to juz totalne zasmiecanie forum przez ta osobe watkami o francuskim

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 17:49   #9
oOGloRiAaOo
Zadomowienie

przepraszam, że wcinam sie w wątek,ale nie warto chyba zakładac nowego.. znacie może jakichś dobrych korepetytorów z j. francuskiego w Trójmieście ( a nawet w okolicach Gdyni) ? chcę zacząc uczyc sie tego języka, a nie chcę trafic na kogoś, kto nie zna się na uczeniu i nie umie przekazać wiedzy..

poprostugloriaa.blogspot.com - sprawdź co znów zbroiłam..
oOGloRiAaOo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 16:31   #10
Ciara16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
naprawde watpie w tym momencie ze ciara to sama napisala bo nawet na watek pogaduchowy wkradla sie z pytaniem czy ktos zna francuski... tak ni z tego ni z owego...bo jej watki ktore zalozyla byly juz pozamykane przez administratora...

P.S. moje posty nie maja na celu zjechania nikogo jedynie chce pokazac ze to juz totalne zasmiecanie forum przez ta osobe watkami o francuskim
po pierwsze sama to napisałam , i mam to gdzies czy mi wierzysz czy nie... , a zalezało mi tylko aby ktos poprawil mi moje błędy, ale nie oczywiscie na wizazu ostatniu są bardzo nie miłe osoby! które stale tylko narzekają i patrzął jakby tu kogos czegos nie przytruc...
Vivienne dzięki bo powiedziałas zupełnie tak jak było

Zmierzchomanka
Stary 2009-11-28, 13:40   #11
201610310857
Konto usunięte

masz problemy z matmą (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381210) to jeszcze z francuskim? Weż Ty się dziecko za naukę, bo wizaż to nie jest niewiadomo co, co będzie za Ciebie prace domowe odrabiał!
Pozwolisz, że przetoczę fragment regulaminu forum Wizaz.pl
* Na forum nie odrabiamy prac domowych! Jeśli masz problem na przykład z przetłumaczeniem jednego zdania - możesz liczyć na pomoc. Ale już pisanie wypracowań jest dla nas pracą domową.
"Pracą domową" nie jest dla nas pytanie o źródła, publikacje, tytuły.

Edytowane przez 201610310857
Czas edycji: 2009-11-28 o 13:42
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości