|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwona koszula dla świadka zła?
hej dziewczyny. Mam problem. Jutro ja i mój chłopak będziemy świadkami na ślubie. ja mam czerwoną sukienke więc kupiliśmy mu czerwoną koszule. Moja mama mówi że czerwona koszula nie pasuje i powinna być biała.
A Wy co o tym myślicie? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwona koszula dla świadka zła?
Cytat:
ja na ostatnim slubie miałam tez czerwoniutką sukienkę ale mojemu do kompletu kupilismy krawat czerwony na czerwoną koszulę chyba by sie nie zdecydował
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Zależy czy jest czerwona czy bordowa. Bordo ok, czerwień u faceta i kobiety, chyba bym dostała oczopląsu
Do czerwonej sukienki facet powinien mieć biała lub delikatnoniebieską koszulę (ewentualnie czerń ale na wesele nie pasuje) i do tego krawat czerwony lub czerwono-czarny bądź z innymi motywami.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie lepsza do Kościoła byłaby biała+czerwony krawat. Po obiedzie może się przebrać.
A tak w ogóle, to zapytajcie Państwa młodych co oni o tym myślą. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz świadek miała bordowa koszule na naszym ślubie i wyglądało to naprawdę fajnie
Dlatego ja uważam, że może być
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
uważam, że nie ma powodu dla którego miałaby nie pasować. Jak Wam się tak podoba to Wasza sprawa i kwestia Waszego gustu jak się ubierzecie. Ja bym sie nie oburzyła gdyby mój świadek miał czerwoną, zieloną czy pomarańczową koszulę, bo to jego sprawa jak sie ubierze.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Koszula jest taka ciemno czerwona ale nie bordowa w ciemniejsze też czerwone paski. Państwo młodzi jak ich znam to wybór nam zostawią
może w takim razie faktycznie lepiej białą a później sie przebierze bo gorąco ma być
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodzi nie powinni ingerować w strój swoich gości a tym bardziej świadków.
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mi o tym decydować, co ktoś na siebie włoży. Miałam im powiedzieć, żeby wyszły bo kolor biały jest zarezerwowany dla Panny Młodej?
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-07-31 o 17:01 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż mam nadzieję, że mówię to czysto teoretycznie, bo nie spodziewam się po moich gościach, żeby ktoś przyszedł cały na biało
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Ciężko mi określić czy koszula, może być, czy nie bardzo, bo jej nie widzimy
Może gdybyś dodała zdjęcie? Myślę, jednak, że w Kościele pod marynarką zawsze lepiej będzie wyglądać jakaś jasna no i na to czerowony krawat A, gdy już zacznie się weselicho, to zawsze można się przebrać? U moich znajomych na wesele świadkowie, po podziękowaniu rodzicom (mieli dość wcześnie) przebrali się No i zawsze możecie zapytać co sądzą o tym młodzi, przecież to nic nie kosztuje
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą, twoim psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój, wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie..." |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie pasuje. Ostatnio byłam na ślubie i świadek miał właśnie czerwoną koszulę i wyglądało to okropnie, a zeby było ciekawiej świadkowa miała różowiastą sukienkę
no nie ma co świetnie do sibie pasowali
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Och tak różowiasta sukienka i czerwona koszula hehehe
Chyba nawet nie chcę sobie tego wyobrażać.
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą, twoim psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój, wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie..." |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem zdecydowanie nie pasuje. i to nie jest tylko sprawa Wasza(ktoś tak wcześniej napisał) bo jest się świadkiem a to chyba coś znaczy?Moim zdaniem biała koszula. Świadek jest ważna osobą i biała koszula jest najbardziej odpowiednia. To jednak do czegoś zobowiązuje. mój świadek zapytał nawet jaki chcę żeby założył krawat
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybyście szli na imieniny, kolejną rocznicę ślubu dziadków, rodziców itp... koszula może mieć dowolny koloer. Na oficjalne wyjścia - wesela itp, szczególnie przy zajmowaniu "reprezentacyjnego" miejsca w roli świadka nie wypada zakładać innej koszuli jak białą (lub lekko podbarwioną, popiel, ecru etc). Aby podkreślić "przynależność" do sukienki facet może założyć w odpowiednim kolorze kamizelkę i krawat. Wygląda to znacznie lepiej niż sama czerwona koszula
nawet ciemna.
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
mysle ze o niebo lepiej wygladalaby biała koszula z czerwonym krawatem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Do czerwonej sukienki facet powinien mieć biała lub delikatnoniebieską koszulę (ewentualnie czerń ale na wesele nie pasuje) i do tego krawat czerwony lub czerwono-czarny bądź z innymi motywami.

Chociaż mam nadzieję, że mówię to czysto teoretycznie, bo nie spodziewam się po moich gościach, żeby ktoś przyszedł cały na biało
Może gdybyś dodała zdjęcie?
no nie ma co świetnie do sibie pasowali