| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-04-08, 16:19 | #1 | 
| Wtajemniczenie | POMOCY :CRY: !!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny pomocy !!!!!! Zapomniałam wziąć tabletyki antykoncepcyjnej!!!Biorę Microgynon 21,byłam pewna że wczoraj ją wzięłam,jeszcze wieczorem nad tym myślałam i byłam święcie przekonana że wzięłam !! A tu dziś patrzę,pora na tabletkę piątkowa tam z czwartku niewykorzystana !! Wpadłam w panikę bo wczoraj kochałam się z chłopakiem,normalnie biorę tabletkę o 16,kochaliśmy się koło 22...  na ulotce przeczytałam że jeśli opóźnieje przekroczyło 12 godzin (a minęło 24!) i jest to pierwszy tydzień przyjmownia (tak,to pierwszy) to należy wziąć chociazby 2 tabletki naraz i przez nastepne 7dni dodatkowo się zabezpieczac.Tak zrobiułam nie wiem czy to dobrze  I co teraz,mam normalnie dokończyć to opakowanie zrobić 7dni przerwy i następne??Czy zaprzestac przyjmowanai??  Boję się żebym nie wpadła   
				__________________ "Jeśli chcesz grać w piłkę, musisz myśleć jak piłka."   | 
|     |   | 
|  2005-04-08, 16:28 | #2 | 
| Zakorzenienie | 

Re: POMOCY :CRY: !!!!!!!!!!!!!!

Bierz tabletki dalej, tak jak gdyby nic się nie stało, ale zabezpieczaj się dodatkowo.Głowa do góry, będzie dobrze.    | 
|     |   | 
|  2005-04-08, 16:43 | #3 | 
| Wtajemniczenie | 

Jejku strasznie sie boje   moze panikuje ale nigdy nie zdarzylo mi sie zapomniec tabletki  jeszcze gdyby wczoraj do niczego nie doszlo to bym jakos sie tak nie bala,a tak  Jezuuuuu 
|     |   | 
|  2005-04-08, 17:05 | #4 | 
| Wtajemniczenie | 

Re: POMOCY :CRY: !!!!!!!!!!!!!! PISZCIE PROSZĘ WAS CO  O TYM MYŚLICIE

|     |   | 
|  2005-04-08, 17:53 | #5 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2003-05 Lokalizacja: Gliwice 
				 | 

Nic nie boj..wez szybko te zapomniana i nastepna i bierz do konca normalnie..nic sie nie powinno stac  Jesli jeszce keidys zdarzy sie taka sytuacja bierz pigułke jak najszybciej..najlepiej rano..wtedy jestes zupełnie zabezpieczona Najwieksze niebezpieczenstwo jest gdy sie pominie wiecej niz 1 tabletke.. | 
|     |   | 
|  2005-04-08, 20:16 | #6 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: Olsztyn 
				 | 

Miłam identyczna sytuacje. Zbyt późno zauważyłam zapomnianą tabletkę. Też dopiero tego dnia kiedy przyszła pora na następną.( z tym, że w moim przypadku był to ostatni tydzień przyjmowania. No i nie świadoma swojego zapominalstwa nie zabezpieczyłam sie dodatkowo.  Też spanikowałam i zadzwonilam do swojego lekarza. Takie dostałam instrukcje:pozostałe w opakowaniu tabletki przyjać rano i wieczorem( czyli dwa razy dziennie) i po skończeniu tego opakowania rozpoocząć następne bez robienia siedmiodniowej przerwy. I to następne brać już normalnie. ALE ZAZNACZAM ZE W MOIM PRZYPADKU BYŁ TO OSTATNI TYDZIEŃ BRANIA tabletek. NIE PODEJMUJ TAKICH DECYZJI BEZ KONSULTACJI Z LEKARZEM. Na pewno będzie ok. Ściskam    
				__________________ Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.   | 
|     |   | 
|  2005-04-08, 23:39 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-02 
				 | 

hej nie chciałabym brać odpowiedzialności, ale mi zapominalstwo zdarza się kilka razy w miesiącu... Biorę również microgynon. Jedyny minus to okres opóźniony o ok. dobę

| 
|     |   | 
|  2005-04-09, 00:52 | #8 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Deutschland/Slovenija 
				 | 

Kilka razy w miesiacu??    
				__________________ Potłuczydło. | 
|     |   | 
|  2005-04-09, 01:02 | #9 | 
| Wtajemniczenie | 

svenja napisał(a): > Kilka razy w miesiacu??  Ja zrobilam dokladnie to samo  Dziewczyno jesli nie chcesz zajsc w ciaze, to zaloz sobie spirale, bo przy twojej pamieci  to juz w przyszlym roku zostaniesz na bank mamusia   
				__________________ Wszystkim zlodziejom przepisow mowie NIE Becia69 http://www.pajacyk.pl/ http://www.polskieserce.pl/ | 
|     |   | 
|  2005-04-09, 08:10 | #10 | 
| Wtajemniczenie | 

Uh no faktycznie kilka razy w miesiacu to sporo.Mi to się zdarza baaardzo rzadko,jeśli już to opóźnienie wynosi godzinkę,nawet nie.

|     |   | 
|  2005-04-09, 10:47 | #11 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-03 
				 | 

Tu Znajdziesz wszystko: http://pigulka.schering.pl/z_pigulka.php?s=2 
				__________________ Kiedy płaski kamyk jest cenniejszy dla dziecka niż najpiękniejsza zabawka? | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.