|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Regulon a krwawienia.
Mam pytanie Dziewczyny. Skończyłam pierwsze opakowanie Regulonu. Wcześniej pół roku brałam Syndi 35 (żadnych skutków ubocznych). Niby przy tym Regulonie wszystko okej, ale przez jakieś ostatnie kilka dni (ja wiem, może z pięć) zaczęłam codziennie rano trochę plamić. I jak skończyłam opakowanie (piątek ostatnia tabletka) to też i potem w poniedziałek to plamienie zmieniło się w "okres". Piszę to w cudzysłowiu, bo ten poniedziałkowy "okres" był gęsty i koloru czarnego jak... jak asfalt i inne czarne rzeczy.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Regulon a krwawienia.
Cytat:
A w ogole czemu zmienilas Syndi na Regulon skoro było ok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Czterech różnych ginekologów do których miałam okazję chodzić mi to mówiło, z czego jeden powiedział, że ewentualnie można by rok, ale w moim wieku to raczej niezbyt dobre rozwiązanie. Po przerwie oczywiście można wrócić do tych tabletek. Tak więc brałam je pół roku, następnie rok w ogóle nie brałam żadnych tabletek, bo nie były mi potrzebne, później znowu wróciłam do Syndi, brałam pół roku, no a teraz skończyłam pierwsze opakowanie Regulonu. ; ) A czy ktoś odpowie mi na pytanie, które mnie interesuje czy jedynie na temat Syndi będzie rozmowa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Na Twoje pytanie odpowiedzialam.
Jesli w ulotce nie jest napisane ile można brac to znaczy,że mozna tak długo jak się chce. Bo nie uważam,żeby zdrowsze było branie np. pól roku Syndi, pół roku Regulon i tak cały czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
autorko- ULOTKA!! tam wszystko jest napisane!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ulotce jest napisane, że bierze się tyle ile wyznaczy lekarz. A poza tym jak Regulon będzie okej, to zostanę już przy nim... Chociaż myślę o Yaz, bo mam bolesne miesiączki. Tylko Yaz mi się kojarzy z Yasmin, a z tym drugim mam niemiłe wspomnienia, więc i do tych nie mogę się przekonać. Dobrze, ja rozumiem, że mam się zapoznać z ulotką Regulonu, nie jestem idiotką. Napisane było, że krwawienie może się pojawić w trakcie pierwszego cyklu. I to jest okej. Ale mnie zastanawia to, że leciało ze mnie to czarne "coś" oraz to, że wiele dziewczyn na krwawienia uskarża się dłużej niż ten jeden cykl, więc chciałam jakichś porad od tych które stosują Regulon. No. Dzisiaj zaczynam nowe opakowanie. Czy jeżeli pojawi się znowu krwawienie to mam się zgłosić do lekarza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
krwawienia moga sie utrzymywac do 3 opakowan. mysle ze to dotyczy kazdych tabletek. na upartego mozesz isc do lekarza-nic Ci sie nie stanie. a jesli jedziesz nad jezioro to mozesz wziac sobie tampony mini idealne na plamienia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za normalną odpowiedź, która nie ograniczała się do nakłaniania mnie do czytania ulotki, lub dyskusji na temat Syndi. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Google?
Tabletki ziołowe zmniejszające krwawienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
jesli krwawienie bedzie delikatnie to nie powinno Ci za bardzo przeszkadzac ;p ja wiem ze to jest niekomfortowe, no ale jakby sie uprzec to mozna to olac;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.