Kupię reproduktora! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-28, 11:13   #1
kasienka12
Przyczajenie

Kupię reproduktora!

Byłam wczoraj u dentysty i rzucił mi się tytuł jednego z artykułów we Wprost: "Tanio zapłodnię". Autorka pisała tam o nowym "zwyczaju". Kobiety wynajmują mężczyzn (ale i mężczyzny kobiety), by Ci sprzedali im spermę, bo chcą mieć dziecko. Wiem, że to istnieje już długo, ale tam są takie fakty przytoczone, że mnie zamurowało! Koszt czegoś takiego to zaledwie 800 zł. Co o tym precederze myślicie?
kasienka12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 13:12   #2
cherryblossomgirl
Przyczajenie

Dot.: Kupię reproduktora!

Absolutnie potępiam! Rozumiem, że są osoby, które bardzo pragną dziecka. Zarówno kobiety jak i mężczyźni... Ale nawet w najtrudniejszej sytuacji można iść do banku spermy, gdzie ma się pewność że dawca jest zdrowy, wolny od hiv, chorób genetycznych... A Panowie mogą oddać tam swoje nasienie.
Szukając ojca, matki przez ogłoszenie równie dobrze można iść na imprezę i zaliczyć jednonocną przygodę.
To niebezpieczne. Dla matki, dla dziecka.
Artykuł czytałam. Podobny ukazał się w Wielkim Formacie.
We Wprost piszą, że koszt inseminacji nasieniem wynosi 1000-1500 zł. Rozumiem, że chodzi o koszty. Na forum znajdziesz dawcę za darmo...
cherryblossomgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 14:57   #3
201606242119
Konto usunięte

Kilka dni temu mówili o tym też w faktach. W/g mnie to jest zwykła zdrada, a poza tym to jest chyba nawet niezgodne z prawem... czy ci mężczyźni odprowadzają od tego podatki?
201606242119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 00:24   #4
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giglio2 Pokaż wiadomość
Kilka dni temu mówili o tym też w faktach. W/g mnie to jest zwykła zdrada, a poza tym to jest chyba nawet niezgodne z prawem... czy ci mężczyźni odprowadzają od tego podatki?
zdrada kogo?
a co zarobkowania, owszem, podatki i przepisy tu sie nagina mocno

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 12:49   #5
201606242119
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
zdrada kogo?
Swojego obecnego partnera. W tym programie, który ja oglądałam opisywano pary, które wynajmowały mężczyznę, z którym kobieta miała odbyć stosunek w celu zapłodnienia. Jeżeli to nie jest zdrada, to co? Jeżeli ktoś myśli, że takie doświadczenie nie odbije się na sposobie postrzegania kobiety przez swojego partnera to jest bardzo naiwny...

Edytowane przez 201606242119
Czas edycji: 2009-07-29 o 12:50
201606242119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 21:04   #6
Kancia
Zakorzenienie

jesli oboje sie na to godzą to nie wiem czy to zdrada

generalnie zgadzam się z pierwszą odpowiedzią lepiej skorzystac z banku spermy ale moze tam jest drozej skoro ludzie się decydują na "randkę w ciemno"
Stary 2009-07-29, 21:14   #7
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giglio2 Pokaż wiadomość
Swojego obecnego partnera. W tym programie, który ja oglądałam opisywano pary, które wynajmowały mężczyznę, z którym kobieta miała odbyć stosunek w celu zapłodnienia. Jeżeli to nie jest zdrada, to co? Jeżeli ktoś myśli, że takie doświadczenie nie odbije się na sposobie postrzegania kobiety przez swojego partnera to jest bardzo naiwny...
jesli oboje sie godza i desperracko poszukuja metod zajscia w ciaze to watpie zeby postrzeganie partnera bylo dla nich priorytetem

ianczej jesli facet oddaje swoja sperme tylko zeby zarobic. ale to wtedy musialabys potepic wszystkich ktorzy sa oplacani przez bank spermy

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-30, 09:12   #8
ahaps
Przyczajenie

Jeśli ktoś się decyduje na dziecko z ogłoszenia to albo jest w podbramkowej sytuacji (ale trudno mi sobie taką wyobrazić), albo jest bardzo samolubny. Przychylałabym się do tej drugiej opcji. Zresztą, tak samo pisali we Wprost. Ci ludzie często chcą mieć dziecko, żeby nie być samotnymi. Kobieta kupuje sobie reproduktora, żeby na starość ktoś z nią był, bo faceta nie miała czasu sobie znaleźć, bo robiła karierę, a teraz jest za stara, albo nadal jeszcze nie ma czasu na związek.
ahaps jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 13:23   #9
astrud
Raczkowanie

alez ahaps - nie ma nic zdroznego w checi posiadania dziecka! tylko, ze mozna byc samotna matka z wyboru w inny sposob - bezpieczniejszy. mam tu na mysli banki spermy i sztuczne zaplodnienie. masz wtedy 100% pewnosci, ze dawca nie jest obciazony jakimis chorobami. to jest odpowiedzialne podejscie do sprawy.
nieodpowiedzialnym jest szukanie ojca w internecie czy przez gazete. ale tak jak napisali we wproscie - kobiety decyduja sie na to bo a) jest taniej b) widzisz przyszlego ojca. czy ma takie oczy jakie miec powinien, takie usta, taka sylwetke...
astrud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 02:03   #10
basiacop
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez astrud Pokaż wiadomość
nieodpowiedzialnym jest szukanie ojca w internecie czy przez gazete. ale tak jak napisali we wproscie - kobiety decyduja sie na to bo a) jest taniej b) widzisz przyszlego ojca. czy ma takie oczy jakie miec powinien, takie usta, taka sylwetke...
Skoro dobierają takie wymogi, to facet z imprezy będzie jeszcze lepszy: za free, a obejrzeć też się da. :P
Tu i tu nie masz gwarancji, że facet ma zdrowe geny, nie znasz jego drzewa genealogicznego, nie widzisz książeczki zdrowia itp.
basiacop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 11:13   #11
astrud
Raczkowanie

odprowadzenie podatku od takiego zarobku to jedno, a drugie to fakt, ze nawet jesli podpiszesz przed oddaniem spermy/zaplodnieniem papier o tym, ze zrzekasz sie ojcostwa, to przyszla matka i tak moze wystapic o alimenty, poniewaz taki dokument jest nic nie warty... we wproscie tez opisywali taki przypadek. i znowu banki spermy maja ta przewage nad zaplodnieniem na dyskotece...
astrud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości