|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Duże skrzepy krwi w miesiączce po duphastonie?
Witam. Z racji plamień przed miesiączką gin przepisał mi duphaston. Przez pierwszy miesiąc brałam po 1 tab dziennie i rzeczywiście plamienia ustały. Natomiast w drugim miesiącu zażywania, plamienia przed @ wróciły a do tego w drugim dniu miesiączki wystąpiły duże skrzepy krwi, przestraszyłam się trochę bo nigdy nie miałam skrzepów w @, a nic mnie nie boli (nigdy nie miałam bolesnych miesiączek), okres terminowo - nie wiem co to może być, czyżby działanie duphastonu? Pomóżcie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Duże skrzepy krwi w miesiączce po duphastonie?
słuchaj ja nie brałam tego leku ale gdy mialam miesiaczke po utraceniu dziewictwa rowniez pojawiły sie takie skrzepy krwi w pierwszych dniach i poem wszystko ustało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziwne to trochę, wczoraj miałam tylko taką akcję z tymi skrzepami (okropnie to brzmi
![]() ![]() ![]() ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
ja miewam takie skrzepy, z tabsami czy bez - wszystko jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
to raczej nic dziwnego.Też tak mam. Prawdopodobnie jest to jakoś związane z błoną na wewnętrznych ściankach macicy.Jeśli nie dojdzie do zapłodnienia błona złuszcza się i jest wydalana z płynem menstruacyjnym.przy następnym @ jest podobnie. Mniej więcej tak tłumaczyła mi lekarka dawno temu[możliwe że nie zapamiętałam dokładnie].
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja też mam skrzepy... Zawsze. Kiedyś miałam takie, że myślałam, że poroniłam (i do tej pory nie jestem pewna co to było, bo nie wiem czy byłam w ciąży), bo leciał mi śluz, krew, a do tego skrzepy koloru beżowego... To był dopiero hardcore... I cały czas o tym myślę, co to mogło być.
Ale tymi swoimi się nie przejmuj. Nic Ci nie jest raczej. ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.