|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Dermatolog probuje na tobie zarobić
Czy spotkałyście się kiedyś z czymś takim, że przychodzicie do dermatologa, a ten poleca wam bardo dobry lek zagraniczny, mówi, że jest jest dosyć drogi, ale w polecanej przez niego aptece można go kupić nawet o połowę taniej? Jakiś miesiąc temu spotkała mnie taka sytuacja, lek nazywa się chyba Zind Acne kosztuje około 80 zł. Zawiera on cynk który wysusza trądzik, ale taki drogi, bo jest on zagraniczny. Farmaceuta w aptece powiedział, że z powodzeniem znajdzie się polski odpowiednik który jest o wiele tańszy. Wydaje mi się, że szanowna pani dermatolog próbowała na mnie zarobić. Nie jestem jedyną ofiarą, bo w aptece spotkała dziewczynę, której ta sama pani doktór przepisała ten sam lek. Nie dajcie się nabić w butelkę. Proście swoich lekarzy o tańsze lekki, a przynajmniej o tańsze zamienniki, które będą działać w taki sam sposób i zaoszczędzicie sporo pieniędzy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dermatolog probuje na tobie zarobić
Zgłoś tę lekarkę do izby lekarskiej, można anonimowo. Albo napisz jej nazwisko tutaj, będziemy wiedzieć do kogo NIE chodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Gliwice doktor Kasińska
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
po nazwie leku mozna wywnioskowac ze zawiera cynk ... a jego tanszym odpowiednikiem moze byc np benzacne ... eh... albo poprostu pasta cynkowa ktora kosztuje nie wiecej niz 2 zl :P hehe
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jeszcze nigdy mi sie nie przytrafiło być u dobrego dermatologa.
raz bedąc u pani dernatolog przy okazji poprosiłam o coś na wzmocnienie włosów bo mi wypadały.... przepisała mi coś.... w aptece okazało sie ze jest to lek na stosowanie miejscowe w łysieniu plackowatym..... bardzo drogi, a kuracja nim wymaga minimum pół roku.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Powiem wam ze mi dermatolog przepisała 2 leki z tej samej firmy niemieckiej, ale gdy pytałam sie jej czy są drogie powiedziała mi otwarcie cenę i powiedziała tez ze zamiennikiem bd bezacne własnie, ale z tego względu ze mam tą maść i nie za bardzo mi odpowiada zakupiłam leki które mi przepisałą i jestem bardzo zadowolona.
Za to okulistka mnie skierowała do sklepu z okularami swojej córki O_o Oczywiście kupiłam gdzie indziej okulary jeszcze czego ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.