|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Biżuteryjne twory Natalii
Witam,
Od jakiegoś czasu (3-4msc) robię kolczyki. Głównie dla samej przyjemności (sama nie toleruje niczego prócz złota). Kolczyki zaczęły rozchodzić się po rodzinie dlatego też postanowiłam poradzić się innych, bardziej obeznanych, co gdzie i jak dociągnąć, żeby nie dawać ludziom bubli. Z braku środków finansowych biżuteria robiona jest z elementów posrebrzanych, szkła czy innych tańszych półproduktów. Na początek, że tak powiem naturalny wrzut ![]() 1. Zwykłe muszelki 2. Kawowe 3. Muszle, kawa i pomarańcza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biżuteryjne twory Natalii
Ciekawe - szczególnie wykorzystanie prod. spoż.
![]() A te kolczyki są w porządku - tylko odwróciłabym muszelki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Pomysly masz bardzo oryginalne.Tak jak dwie pierwsze pary mi sie podobaja,tak do trzeciej nie mam przekonania.Skorka pomaranczowa to juz chyba przekroczenie jakiejs mojej granicy smaku,ze tak powiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Czy to imitacja kawy i skórki??? Bo jeżeli nie to trzeba by się zastanowić gdzie by to można wykorzystać, bo w uszach chyba nie bardzo ... jak podlecą szpaki i zaczną dziobać??? Chodzenie ze szpakami przy uszach to chyba kłopot
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja mysle,ze szpaki malo prawdopodobne ale osy to juz predzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wizja szpaków przy uszach mnie rozwaliła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
E_W Kawa i skórka pomarańczowa są dobrze wysuszone i polakierowane.
mamahania do tej 3 pary sama nie byłam przekonana. Ogólny wygląd mi się podoba, tylko wiadomo skórka mimo, że polakierowana to nie jest zbyt trwała. bojaboja to najprawdziwsze ziarna kawy i skórka z prawdziwej pomarańczy. Myślę, że na lakierowane rzeczy zwierzęta nie polecą a jedyny szpak który miał z nimi kontakt to ja ![]() shenny Tak jak już pisałam, kawa wysuszona i polakierowana. Wkleję może zdjęcie muszelki z boku. Jak masz ten spód muszelki (taki cypelek? Mam nadzieję, że rozumiesz) tam do jednej połówki wkleiłam szpilkę tak na prosto. Poczekałam aż wyschnie i dokleiłam równo drugą połówkę, trzeba dobrze wypełnić szparki miedzy muszlami bo inaczej szumią ![]() ![]() Kolejny wrzut, wszystko raczej proste i nieskomplikowane: 4. Muszelki z boku. (tu widać ten "cypelek" ![]() 5. Agrafkowe, prościutkie. Tylko znacznie lepiej wyglądałyby na sztyftach. 6. Duże koła oplecione koralikami. 7. Powiedzmy, że biedronkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
O! Agrafki bomba!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Agrafki - odjechane
![]() Koła pierwsze ![]() Ps. Fresca na Allegro wprowadziła całe mnóstwo korali naturalnych - nasiona, orzechy, kokos, itp. ![]() Edytowane przez E_W Czas edycji: 2010-07-05 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a mi sie bardzo podoba polaczenie skorki pomaranczy, kawy i muszelki, takie wyłamanie sie ze schematow, gratuluje pomysłu, bardzo fajnie sie prezentuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Gratuluję odwagi! Szczególnie za skórkę pomarańczy :0) Ja bym tego nie wymyśliła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Aaa, już rozumiem
![]() ![]() Co do ostatniego wrzutu - najbardziej podobają mi się duże koła. Super-równo oplecione i w ślicznych, letnich kolorach... chociaż rzadko noszę kolczyki-koła, to te nosiłabym z przyjemnością ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
mamahania, E_W, selllena, Esyfloresy galeria, shenny dzięki za miłe słowa! To naprawdę motywujące gdy bardziej doświadczone osoby doceniają twoje prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1278334050 dla mnie bomba
![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ak_pinki dzięki, ciesze się, że się podobają
![]() bojaboja hehe nie ma sprawy ![]() To dziś moja pierwsza zabawa z drutem ![]() Efekt końcowy mało zadowalający ale się ciesze strasznie, że skończyłam bo ten drut tak twardy, że już mnie nerwica brała. Po za tym to na palcu chyba odcisku dostałam od tego wytworu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Jak na pierwszy raz to nie jest źle
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Reverie1 te nieładnie ściśnięte miały trzymać te dwa druciki razem bo na dole owijając dalej one się rozjeżdżały i taka niefajna luka tam była. To mocowanie tego elementu mało przemyślane było. Reszta po prostu miała uzupełnić lukę bo zwykłe koraliki jakoś mi tam nie pasowały. Jeszcze wiele nauki przede mną
![]() I mam małe pytanie. Zauważyłam, że wyginając gwoździe znajdzie się taki gdzie przy jego wygięciu ta srebrna powłoka się nie wygina tylko po prostu odpada. Taki urok posrebrzanych elementów czy to po prostu szmelc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Szpaku, co do Twojego pytanie to chyba szmelc. Kupiłam kiedyś kółka-łączniki i miałam to samo przy pierwszym ich wykorzystaniu, a inne to mam od kilku miesięcy i nic im się nie dzieje.
Choć mogę się mylić ![]() Bardzo oryginalna biżuteria. Podoba mi się ![]()
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Bardzo oryginalne są niektóre prace, podoba mi się
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Była długa wakacyjna przerwa a teraz powrót z małym drobiazgiem
![]() Bransoletka na drucie pamięciowym + 3 czarne szklane kule. Elementy posrebrzane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Fajna ta bransoleta
![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z Kathinną, fajna bransoletka
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Fajna !
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Śliczna ta bransoletka!
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Kathinna, pendeloquee, bojaboja, wilczex dziękuje
![]() Do kompletu zrobiłam kolczyki. Proste, dłuższe ale jakoś mało zadowolona z nich jestem. Bransoletka jak dla mnie robi większe "wow". ![]() Jeszcze pomyślę nad zawieszką... Edytowane przez Szpaku Czas edycji: 2010-12-02 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.