|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Góralszczyzna
Witam
![]() macie może jakiś pomysł na wzór na gorsecie góralskim, głównie chodzi mi o haft koralikowy? Albo wykrój na bluzkę do stroju? w tym przypadku chodzi mi coś luźniejszego z takimi trochę bufiastymi krótkimi rękawkami, bo potrzeba mi coś takiego delikatnego do pracy w karczmie ![]() jeśli macie może jakieś pytanie związane ze strojami góralskimi lub w ogóle Podhalem to piszcie ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- ta bluzka to coś w takim rodzaju, tylko krótszymi rękawami się mi marzy ![]() http://www.haftygoralskie.tomasz.duu...t=14&idprod=87 a może wiecie jak uszyć taki pas? |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Góralszczyzna
Hej, Ja mam jedno pytanie dotyczące regionu góralskiego a konkretnie chodzi mi o pierwsza komunię w górach. Wiem, że w większości regionu dzieci ubierają się w stroje góralskie. I własnie potrzebuje wiedzieć jak dokładnie ubieraja sie dziewczynki? czy w białe sukienki o motywie góralskim czy też spódnica , bluzka i gorset, i czy to wszysto w białym kolorze czy może tybetowe??? Bo chlopcy to wiem że portki, koszula góralska itd... , a kierpce czarne czy jasne? Jeśli ktoś zna odpowiedż na moje pytanie będę wdzięczna. Pozrawiam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.