|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zafarbowane tipsy
Wczoraj zrobiłam sobie tipsy metodą żelową we frenchu. Do frencha użyłam białego żelu, a do reszty paznokcia przeźroczystego. Dzisiaj z chłopakiem zrobiliśmy sobie obiad z dodatkiem przypraw z kurkumy.
![]() Która jak widać na zdjęciu ma intensywny złoty kolor. Po zjedzonym posiłku jak zwykle zabrałam się za zmywanie naczyń. Niestety zapomniałam o rękawiczkach ochronnych... No i... Feralna przyprawa zabarwiła mi paznokcie na kolor cytrynowy. Wygląda to okropnie. Czy jest jakiś sposób aby usunąć zabarwienie bez konieczności odrywania paznokci czy zmywania z nich żelu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zafarbowane tipsy
Spróbuj delikatnie spiłować żel, minimalnie i nie będzie śladu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Najpierw spróbuj dobrze wymoczyć pazurki, poprzemywać zmywaczem BEZACETONOWYM, jesli to nic nie da kup polerkę, taką 4 stronną, najostrzejszą stroną która w zasadzie nie piłuje a matowi zetrzyj kolor a później wypoleruj pazurki na wysoki połysk.. Może coś da...
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za pomoc, feralnego koloru już się pozbyłam.
Najpierw posmarowałam paznokcie primerem bezkwasowym, a następnie dokładnie wyszorowałam acetonem (byliczka zmywacza nie wypróbowałam, bo Twoją wypowiedź przeczytałam już po wszystkim. Aceton na szczęście nie zniszczył mi pazurków i mam nadzieję, że jutro nie będzie widać skutków jego użycia) . Boki tipsów spiłowałam i zaraz posmaruje je warstwą bezbarwnego żelu. Dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
Sama nie wiem
![]() Byliczka napisała, żebym przemyła paznokcie zmywaczem bezacetonowym. Posta przeczytał mój chłopak po czym przekazał mi że ktoś na forum kazał mi zmyć przyprawę czymś bezkwasowym czy bezacetowym. No i pierwsze co przyszło mi do głowy to... Primer bezkwasowy ![]() ![]() ![]() A w poście Primer uwzględniłam, bo tak szczerze to nie wiem czy to on pomógł czy aceton ponieważ zaraz po posmarowaniu Primerem użyłam acetonu, który w pierwszej chwili niewiele dał, następnie wybrałam się na zakupy i kolor żółty... jakby wyparował. Śmiem twierdzić, że sprawił to aceton, ale ręki obciąć sobie nie dam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
aceton aceton
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
lepiej na przyszlosc uwazaj bo aceton moze rozpuscic tipsa ,z zelem nic sie nie stanie(oprocz tego ze moze stracic polysk) ,ale za to material z ktorego wykonany jest tips moze sie zrobic gumowaty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.