2009-11-11, 12:17
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zarobki w USA
Cytat:
Napisane przez syska87
Witajcie, czy ktoś z was korzystał z programów typu work&travel? Mam pytanie dotyczące zarobków. Otóż chciałabym skorzystać z oferty CampAmerica w tym sezonie letnim, zastanawia mnie tylko jedna sprawa. Oni oferują dość spore kieszonkowe w zamian za wykonywaną pracę, jest też możliwość nadgodzin. Interesują mnie właśnie owe nadgodziny - czy często się zdarzają? Czy można podczas takiego programu zarobić więcej, niż sama oferta gwarantuje? Moja znajoma zarobiła niemal dwa razy więcej dlatego zakładam, że taka możliwość istnieje, ale nie chciałabym bazować na doświadczeniu jednej osoby  Bardzo kusi mnie ta oferta - jest jedną z najbardziej opłacalnych o ile się orientowałam...
|
Szczerze mówiąc to nie wiem o co chodzi. Jak ja byłam na campie to było po prostu z góry ustalone kieszonkowe za 9 tygodni pracy i było to ok 1400 dolarów, niezależnie od tego ile godzin dziennie pracujesz. Ja pracowałam 6 godzin dziennie także nie miałam na co narzekać. Była opcja zarobienia więcej po campie czyli po tych kontraktowych 9 tygodniach i było to ok 40 dolarów za dzień pracy. Także moim zdaniem kokosów się nie zarobi na campie. Ale ja ogólnie byłam z campa zadowolona, ale właściwie moim celem nie była kasa a fajne spędzenie wakacji.
|
|
|