|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
kurs przedłużania, gdzie w Toruniu, okolice?
Niestety moje plany co do studium nie wypaliły. Miałam od października zacząć roczne studium w TEB (towarzystwo edukacji bankowej). Czesne miało wynosić 170 pln, jednak przed podpisaniem umowy właściwej napisali mi 250 pln. Zrezygnowałam
![]() ![]() ![]() Doszłam więc do wniosku, że zapiszę się na kosmetykę do Cosinusa (nauka bezpłatnie). Studium trwa dwa lata, jednak nie ma tam stylizacji paznokci. Uzgodniłam z mamą, ze opłacą mi kurs przedłużania paznokci. Od dwóch miesięcy przedłużam paznokcie żelem (sobie i mamie u stóp). Sądzę, ze wychodzi mi to nieźle ![]() Chciałabym pojsc na dobry kurs, taki, ktory nauczy mnie budowac najpiękniejsze paznokcie na świecie ![]() Teraz "bawię" się żelami Sun Flower, są fajne, ale dla mnie za rzadkie, niestety na tym etapie żal mi na żele z IBD, wiem, ze biały jest strasznie gęsty i wiem, ze bym go kochała ![]() Mam mieszane uczucia, bo nie wiem czy zdecydować sie na żel i akryl, czy tylko żel i zdobienia z żelu/akrylu. Wolałabym chyba skupić się narazie na jednej technice a porządnie niż po łbkach omawiać obie. Chciałabym zeby kurs obejmował prace na żelach jedno i trójfazowych, jednak nie wiem czy takie kursy są. Kurs wolałabym indywidualny, moim zdaniem instruktorka jest w stanie lepiej wychwycic błędy no i oczywiscie skupiłaby się wyłącznie na mnie ![]() Byłam modelką na kursie znajomej, ale to bylo 7 lat temu, był to kurs indywidualny, jednak pani instruktorka byla bardziej zajeta piciem kawy i plotkowaniem z kolezankami z pracy niz tym co robi kursantka. Może coś doradzicie, gdzie pytać ![]() Na kurs mogłabym dojechać gdzieś w okolice Torunia, jeśli to byłby ten najlepszy ![]() Wiem, ze się rozpisałam, przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kurs przedłużania, gdzie w Toruniu, okolice?
w toruniu nie ma kursów godnych polecenia, ale w bydgoszczy jest emilia jasińska . tam warto się udać, szkoloenia są indywidualne, a instruktor jest utytuowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
nie wiem czy jest ktoś godny polecenia w Toruniu, ale na bank nie sa godne polecenia kursy w Nirwanie (tak na wszelki wypadek, jakby ci przyszło do głowy tam iść.....)
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Przeglądalam strone p.Emilii, zapewne warto sie tam udać, ale 2100 za pakiet żelu to sporo . W Toruniu ma ruszyc stylizacja paznokci z Profesji, kurs ma trwac ok miesiaca, 400 pln, szkolenie w ich salonie, żel, akryl, zdobienie z kolorowego zelu i ozdoby 3d z akrylu, brzmi ciekawie, ale ilosc kursantów - 15
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Z tego co ja wyczytałam na jej stronie to pakiet żelowy( 3 metody) kosztuje 1400zł.
2100 zł kosztuje pakiet żel + akryl. Chyba że źle widzę. http://jasinska.com/paznokcie/index....d=40&Itemid=82 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
sie pospieszylam, fatycznie. orientujecie sie czy p.Emilia na kurs przyjmuje z duzym wyprzedzeniem ? tzn. ma zapchany kalendarz? na kurs chcialabym pojsc najszybciej wrzesien/październik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Myśle że najlepiej zadzwonić i zapytać.Wtedy będziesz mogła zadać również inne nurtujące Cię pytania dotyczące kursu i jego przebiegu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.