|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Perfumy z nutą zapachową: wata cukrowa
Witam
Zacznę może od tego, że nie cierpię perfum (tak, tak... wiem jak to brzmi )Po każdej wizycie w perfumerii boli mnie cały dzień głowa i jest mi niedobrze. Nie podobają mi się praktycznie żadne perfumy... poza jednym wyjątkiem ![]() Sweet Darling Kylie Minogue (to niestety tylko woda toaletowa)używam jej od 6 lat, jest to w 100 % "mój" zapach, kocham go ...ale marzy mi się jakiś zamiennik nie chodzi o to, że SD mi się znudził bo to chyba nigdy nie nastąpi ale chciałabym od czasu do czasu pachnieć inaczej szczególnie w lato, bo SD przy dużych upałach mnie męczyPoszukuję perfum (może być też woda toaletowa) z nutą zapachową wata cukrowa bo dzięki niej pokochałam SD ![]() Ostatnio w Douglasie podczas setnej próby znalezienia jakiegoś zamiennika poczułam przecudowny zapach... ktoś obok mnie musiał nim psiknąć, testowałam wszystkie wokół ale nie znalazłam na pewno była w nim wata cukrowa... wyczułam od razu ![]() Pomóżcie
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy z nutą zapachową : wata cukrowa
Na bank watocukrowy jest Pink Sugar Aquoliny, możesz też spróbowac Pink Sugar Sensual i Blue Sugar [ chociaz ten ostatni ma tez pomarańcze i kilo paczuli, która psuje jadalnosc zapachu ]
Cotton Candy od Demeter DKNY Delicious Candy Apples Sweet Strawberry - oprócz waty cukrowej ma deż mocną truskawkęw sobie. jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopiszę. Edytowane przez Zanthia Czas edycji: 2013-02-06 o 13:12 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Prada Candy, La Vie est Belle Lancome, Trussardi Inside (ale to już tylko chyba moja opinia)
te 2 pierwsze na pewno są w Douglasie
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj,
Madness Choparda ma w sobie masę waty cukrowej także w Angel można znaleźć tę nutę pośród innych ulepiastych słodyczy jest jeszcze Cotton Candy od Demeter czyli wata cukrowa solo ale opinie na jej temat są mocno podzielone. Powodzenia w poszukiwaniach
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Tania jak barszcz woda Star Nature o zapachu Wata cukrowa do nabycia w Hebe, chyba też w Naturze i można zamówić na rossnecie
http://www.rossnet.pl/okazja_online/...70ml,1037,4855 |
|
|
|
|
#6 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DKNY jest na pewno, ale reszta? Cytat:
![]() resztę znajdę w Douglasie? ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() jak będę w PL to wybiorę się osobiście powąchać ale coś mi się wydaje, że będzie to za bardzo "prostolinijny" zapach
|
|
|
|
#7 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Pink Sugar Aqualina - wg mnie rowniez pachnie wata cukrowa
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli o Aquolinie mowa to polecam Zucchero a Velo.
Szczególnie miły był balsam do ciała i żel do kąpieli słodkie, smakowite, świeże i urocze, a sama woda troszkę mniej.
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Tego DKNY może już nie być w perfumeriach. Była to zdaje się edycja limitowana, swojego czasu też się na nią czaiłam.
Ja w Hypnose wyczuwam watę cukrową. No i Pink Sugar to już czysty cukier
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy w sobie nie ma przypadkiem waty cukrowej Flowerbomb Edp... Jestem na 100pewna ze bombka ma wate cukowa
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
spiszę sobie nazwy na kartkę i wybiorę się do Douglasa, mam nadzieję że będą dostępne ![]() zaciekawiłyście mnie bardzo tym DKNY... lubię truskawkę, a w połączeniu z watą cukrową mogłoby to być coś dla mnie, idealny zapach na lato nie macie pomysłu gdzie mogłabym je powąchać? Mogłabym kupić nawet na allegro, ale jestem osobą którą drażnią dosłownie wszystkie perfumy więc boję się, że te też mi się nie spodobają ![]() więc zakup w ciemno to tak nie bardzo...
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stronie odlewkiperfum można zamówić odlewkę na spróbowanie zapachu. Nie wiem czy jest truskawka ale na pewno malina i inne z tej serii. Zablokowało mi link. A i na allegro tej serii już nie ma ;<
Wymiana Edytowane przez Gwiazdeczka223 Czas edycji: 2013-02-06 o 19:27 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem najpewniej spodobaja ci sie prada candyi wlasnie flowerbomb edp
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na odlewkach nie widzę niestety żadnego DKNY z watą cukrową ![]() na ebay bym zamówiła gdybym miała pewność, że zapach przypadnie mi do gustu Lubię watę cukrową, bardzo słodkie cukierkowe zapachy... ale w połączeniu z takimi nutami aby nie dawały efektu perfum dla "małej dziewczynki" ![]() Sweet Darling niby jest zabójczo słodki ale wyczuwa się w nim też "klasę" nie wiem jak inaczej to ująć
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
princess very wang według mnie ma w sobie watę cukrową
![]() ale to okrutnie słodkie perfumy
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Było kiedyś takie coś, jak Delicious Cotton Candy od Gale Hayman, cholllernie dosłowna wata cukrowa; ale to już chyba niedostępny rarytas.
![]() Z dostępnych potwierdzam Pink Sugar oraz Zucchero a Velo, choć to bardziej przesłodzone karmelowe ciastko (jakby millionaire's cake bez czekolady i soli) niż typowa wata cukrowa. Jednak sprawdzić warto.
"Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu". "Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze". Stanisław Jerzy Lec Obłąkane Retorty Ż ≠ RZ
U ≠ Ó KS ≠ X!! |
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Moje propozycje: Pink Sugar Aquoliny i taka Rossmannowa tanizna: Mel Merio Sweet Times (wata cukrowa/ Picollo truskawkowe - opis po niemiecku).
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() Ale główna zainteresowana pisała że od zapachu perfum robi jej się niedobrze... Ja generalnie nie mam tego problemu a z Princess mogę wytrzymać najwyżej 5 minut a potem biegnę się zmyć ![]() W Ralphie Hot też wyczuwam wszystkie możliwe słodycze w tym watę cukrową.
Wymiana Edytowane przez Gwiazdeczka223 Czas edycji: 2013-02-06 o 23:46 |
||
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Perfumy z nutą zapachową: wata cukrowa
czysta wata cukrowa - pink sugar aquolina, prada candy - jak najbardziej polecam.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Pink Sugar i Chopard Wish
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj niuchnęłam jeszcze raz Pradę Candy, to jest dla mnie kwintesencja waty cukrowej, taka palona nuta tam jest - i w każdej Sephorze powąchasz
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, witam ponownie
Dzięki wam odnalazłam swój zapach nr 1, mianowicie "Prada Candy" - jestem w trakcie drugiego flakonika ![]() Jednak jak to bywa mam ochotę na coś nowego znowu w tych samych klimatach - wata cukrowa, karmel... mocna słodycz ale z klasą odpadają zapachy typowe dla nastolatek typu Pink Sugar Aquolina, kupiłam go ale niestety nie używam.Wytestowałam zapachy proponowane przez Was, serce skradła mi jak na razie tylko Prada i tutaj pytanie do Was - Czy wyszły może ostatnio jakieś nowe zapachy w tych moich klimatach??? Perfumy to nie moja bajka, wiec się tym specjalnie nie interesuję. Ostatnio jednak jest postęp bo już mnie nie duszą wszystkie tak jak kiedyś chyba dojrzewam do jakiegoś nowego zapachu... bardziej dojrzałego i z klasą ale oczywiście mega słodkiego. Ostatnio miałam już takie ciśnienie na coś nowego, że skusiłam na Juicy Couture "Viva La Juicy", moim zdaniem nie jest słodki ale swieży i będzie dobry na lato, jednak to nie do końca moja bajka. Ciągle ciągnie mnie do słodkich killerów...Myślałam nad Angel eau Sucree , ale jako że tradycyjnej wersji nie cierpię to narazie jestem w fazie testowania. Byłabym wdzięczna jeśli poleciłybyście coś nowego bo jak idę do Douglasa to tam tyle tego jest, że nie wiem co testować. Chciałabym iść z listą i wypróbować wybrane zapachy bo takie próbowanie na chybił trafił jest bez sensu.
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Również jestem fanką słodkich zapachów. Tylko takie mi się podobają *.* jeżeli chodzi o elegancko słodkie z pysznym karmelem to z nowości zdecydowanie polecam bonbon od V&R ja dostałam obsesji na ich punkcie i juz nie mogę się doczekać aż będą moje
![]() Ps tradycyjnego Angela tez nie jestem w stanie znieść - nie cierpię tak bardzo tego zapachu i na sobie i na kimś Edytowane przez Gicia Czas edycji: 2014-07-16 o 07:53 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
rowniez lubie slodkie zapachy. W tym wypadku pomocna jest bardzo fragrantika: http://www.fragrantica.pl/szukaj-nuty/ . Co do nut waty cukrowej to moim numer jeden jest Aquolina, ale ja juz znasz. Reszta zostala wymieniona wiec nie bede pisac. Natomiast jesli chodzi o karmel, to np. Amor Amor In A Flash, Escada Magnetism, Bonbon Viktor&Rolf, Flowerbomb Extreme, La Vie Est Belle, The One Desire, Fancy Jessica Simpson czy np. Comptoir Sud Pacifique i ich kompozycje (prawie wszystkie slodkie waniliowe, kakaowe, kokosowe i karmelowe). Co do slodyczy to moim numerem jednen ale na zime w zeszlym roku bylo Hypnose Lancome, mocno slodkie.
Jeszcze wanilia z lukrecja jaka jest w Lolicie Lempickiej EDP, czy Un Bois Vanille Serge Lutens. jakbys sie pokusila na wanilie to jeszcze moge polecic Kenzo Amour, Loverdose Diesel i nowosc Loverdose Tattoo, lub z innej beczki kwiatowo, slodko, herbaciane Flowerbomb Viktor& Rolf. Przetestuj to moze znajdziesz cos dla siebie.
Edytowane przez 201606201234 Czas edycji: 2014-07-16 o 16:40 |
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

(tak, tak... wiem jak to brzmi
)
(to niestety tylko woda toaletowa)
na pewno była w nim wata cukrowa... wyczułam od razu