|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Macy's New York - jakie sklepy?Czesc!
Z poczatkiem wrzesnia lece na 10 dni do Nowego Jorku. Pomimo,ze w planach mam zwiedzanie, to jednak nic mnie bardziej nie uszczesliwi jak porzadne zakupy Czy moglby mi ktos napisac czy w CH Macy's sa takie sklepy jak VS, A&F, Louboutin, Primp itp? Jakie sklepy polecacie na Manhattanie? Z gory dziekuje, pozdrawiam
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Macy's New York - jakie sklepy?
O nie, o nie. Nienawidzę Cię.
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też chcę do Nowego Yorku!!! To moje marzenie! Zabierz mnie, choćby w walizce.
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przypomniam sobie zeby byly tam te sklepy ktore wymienilas, ale moge Ci napisac te, ktore ja lubilam w Macy's DKNY, Guess, CK, Tommy Hilfiger, Michael Kross. Na manhattanie znajdziesz kazdy sklep jaki sobie wymarzysz wiec trudno cos polecać masz jakies konkretne wymagania??? Polecam zajrzeć na Soho tam znajdziesz bardziej sklepy vintage , w klimacie artystycznym gdzie mozna wygrzebać perełki .
„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”. Al Pacino, "Zapach kobiety" http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie. Edytowane przez Lea_ Czas edycji: 2010-05-21 o 21:23 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe
![]() Moge Cie zabrac w podreczny ![]() Lea- bardzo mi zalezy na rzeczach typu power shoulder z jeansu (np sukieniki, bluzki), rider jackets, jakies printowe tank topy itp.. Mysle, glownie NIE o sieciowkach, choc te ktore ja wymienilm koniecznie musze zachaczyc ![]() Skoro Manhattan to taki paradise to mysle,ze znajde to czego szukam Nie wiem tylko czy starczy mi pieniedzy![]() Poki co planuje wydac 2.000$ ale niech mi sie jakies buty od Louboutina spodobaja to juz bede lezec i ryczec ,ze nie mam wiecej Dziekuje za pomoc! A na Soho na pewno zajde, lubie sklepiki dla indywidualistow ![]()
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Zależy, czego szukasz.
Generalnie, na wyspie masz jeszcze chociażby Barney's, Bloomingdale's, Saks. W okolicy masz co najmniej kilka VS, A&F również usytuowane jest przy Piątej. ![]() A jeśli idzie o nie sieciówki, to faktycznie odwiedź SoHo. Chociaż perełki można dorwać niemalże wszędzie. Interesuje Cię wyłącznie obręb Manhattanu? Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2010-05-21 o 21:48 |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje
Swietnie, ze tyle tych A&F, w koncu odwiedze normalny sklep! Do dzis zamawialam z ich oficjalnej stronki, wiec fajnie bedzie tam byc Ogolem jak juz wspomnialam- zalezy mi na takich typowo kobiecych ciuszkach w stylu glam rock ![]() Jakies kamizelki skorzane, ramoneski itp No i jakies cudasn skinny jeans, typu ripped/torn, oraz buty Powiem tak: konkretnie bede zamieszkiwac w New Jersey, a ze to niedalego od NY to bede tam czesto gesto. Jade tez do Atlanic City. Co wiecej- nie wiem ![]() Wujek bierze urlop i bedzie mnie wozil ![]() Wie jednak,ze zakupy to moj glowny cel wyprawy wiec pewnie tez bedzie wiedzial gdzie mnie zabrac ![]()
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2010-05-21 o 21:51 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skinny jeans bardzo łatwo dorwać w tym sezonie niemal wszędzie, z butami też powinnaś mieć raj. Przykładowo na Long Island jest jedno z największych center handlowych w kraju (między innymi Macy's i Bloomingdale's w jednym). Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2010-05-21 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za info
![]() Moglabys mi jeszcze powiedziec- ile gotowki wziasc ze soba? Wiem,ze to indywidualna sprawa ( tj gdzie i co chce kupowac) ale idzie to m/w okreslic? Czy jest drogo? Czy mozna sie obkupic w swietne ciuchy za nie olbrzymia kase? Wspomnialam juz ile planuje wydac, boje sie jednak,ze bedzie za malo
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Plus konkretne potrzeby (pięć par jeansów i marynarek czy kupa dodatków oraz buty, itp.), dane sklepy - wiadomo, iż warto korzystać z outletów.Z pewnością jest dużo taniej niż w PL (nie mam porównania z Anglią) jeśli chodzi o ciuchy markowe, zwłaszcza, gdy się trafi na jakieś okazje (a to trudne nie jest). Chociaż z drugiej strony - w zwykłym A&F krzyczą 50$ za przeciętną koszulkę. Jeśli nie zamierzasz szaleć z rzeczami z najwyższych półek, myślę, że planowana kwota Ci wystarczy. Tak więc - obkupić się jak najbardziej można.Inna sprawa, iż dla prawdziwej zakupoholiczki pieniędzy nigdy nie będzie zbyt wiele.
Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2010-05-21 o 22:51 |
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Mozna sie obkupic ale nie w sklepach ktore wymienilas i nie na piatej. Owszem są okazje ale nawet po obniżce to jest duża suma , zwłaszcza jak chcesz isc do louboutin gdzie para butów kosztuje ok tysiaca i jest do tego serdnio wygodna
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Lea- piszac sieciowki mialam na mysli VS czy A&F..bo wedlug mnie w US to typowe sieciowe sklepy
![]() Co do butow Louboutina to mam nadzieje,ze trafie na jakies cudo w granicach 500-700$ na sale'u (ze starej kolekcji oczywiscie) W takim razie jakie miejsce polecacie na tanie, a dobre zakupy? ps- przy okazji chcialam dodac,ze panicznie boje sie latac i z trudem srednio co 4 miesiace wytrzymuje 3 godzinny lot z Dublina do Polski nie wiem jak dam rade 7.30h usiedziec w samolocie a do tego turbulencje..ostatnio az sie poryczalam tak byle silne...myslalam,ze to juz koniec
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

masz jakies konkretne wymagania???

nie wiem jak dam rade 7.30h usiedziec w samolocie