|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Help!!
Znacie jakiś szybki sposób, żeby poznać się strupków? Mam ich bardzo dużo w okolicach ramion, muszę sie ich pozbyć niedługo randka ;( Nie mam pojęcia od czego, ale mam je odkąd pamiętam. Czasem są mneijsze, czasem jest ich mniej, czasem takie.. suche..ale nie mam pojęcia od czego to zależy??
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Help!!
Może to kwestia braku odpowiedniego złuszczania? Bo rozumiem, że nie jest to trądzik?
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strupki...czy raczej takie drobne,suche krosteczki???Masz wrazenie,ze Twoje ramiona sa szorstkie jak tarka??? Byc moze to rogowacenie mieszkowe,ale ciezko cokolwiek stwierdzic... Moze szorstka gabka kapielowa lub rekawica plus jakis dobry nawilzajacy balsam??? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nadz spróbuj ŻELU DO MYCIA CIAŁA, Z AA - THERAPY do skóry trądzikowej i łojotokowej. Zawiera climbazol i d-pantenol i fajnie goi wszelkiego rodzaju krosteczki i strupeczki
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
to są strupki
część od komarów, reszte nie mam pojęcia! możliwe, że to z trądziku bo drapałam mają wielkość około.. hm pół centymetra? może ciut więcej..
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
No to nie drap. Jak Cię swędzi, poklep swędzące miejsca, bo jak rozdrapiesz, to nie dośc, żę się nie zagoi szybko, to jeszcze możesz roznieśc sobie te krosty po całych plecach.
W ogole, masz problemy z trądzikiem? Obejrzyj uwaznie te krostki, czy to są takie same wypryski jak trądzik? Jeśli tak, to nie rób sobie groboziarnistego peelingu, bo rozniesiesz to świństwo po plecach, spróbuj punktowo wysuszać krostki, np. na noc smarując je pastą do zębów. Bardzo wysusza, ale w przypadkach awaryjnych przyspiesza wysychanie. Ja w czasach nastoletnich w ten sposób wspomagałam walkę z trądzikiem i pomogło, do dziś mam gładką cerę, a trądziku pozbylam się raz na zawsze.
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
To są strupki od drapania trądzika
mam też na twarzy trądzik (policzki i broda, czasem nos ale to wtedy takie bardzo maleńkie) więc czy można tą pastę do zębów także na twarz?Aha, ktoś tutaj pisał, że rozniosę sobie to po plecach. Ja nie mam tego na plecach, mam od ramion do łokci
Edytowane przez Nadz Czas edycji: 2009-07-26 o 14:59 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Napewno to jest tradzik???Masz takie krosty typowo tradzikowe,czy takie male,ktore latwo sie wyciska???Moze faktycznie masz rogowacenie okolomieszkowe....Bedac nastolatka tez myslalam,ze mam jakis tradzik na ramionach(od lokci w gore) i tak wyciskalam te grudki i krostki...
Teraz wiem,ze mam rogowacenie... Co przyspiesza wysychanie-moszesz punktowo stosowac tonik antybakteryjny,polecam Afrodyta (tak sie chyba nazywa) do kupienia w aptece za grosze.Dziala sciagajaco i napewno przyspieszy gojenie sie takich krostek.Ramiona mozesz myc rowniez czyms antybakteryjnym,chociazby zelem,ktorego uzywasz do twarzy.Dobrze sie spisze w Twoim przypadku pasta cynkowa,rowniez dostaniesz ja w aptece.Wiem,ze mozna kupic masc cynkowa,ale podobno pasta jest lepsza w dzialaniu.Taka kuracja napewno przyspieszy gojenie sie tych ranek.Aha...no i sloneczko tez troche pomaga.W zadnym wypadku nie zrywaj stupkow,musisz uzbroic sie w cierpliwosc,az same odpadna.Nie chcesz miec blizn prawda...tak wiec nie dotykaj,nie drap.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Mam to już od dłuższego czasu, raz było tego mniej, raz więcej. Teraz to wygląda straszniej. Zaczelo sie od tego ze mialam takie biale punkciki, ktore dalo sie wycisnąc. Więc to robiłam,...drapałam..itd. .aż pojawiły się te strupki.. Robiłam różne peelingi, myłam żelem do twarzy <siarkowym, under 20, nivea dla nastolatek> nic
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie to nie jest tradzik
Zaraz znajde Ci linka do watku o rogowaceniu.Oto link: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=48344 Edytowane przez Candy Supcio Czas edycji: 2009-07-26 o 19:47 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję. Pierwsze słysze o tym rogowaceniu, nie mam pojęcia jak to wygląda a na zdjęciach w necie wygląda tragicznie, nie tak jak u mnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

część od komarów, reszte nie mam pojęcia! możliwe, że to z trądziku bo drapałam