|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie macie sposoby na zdrową, zadbaną cerę?
Jakie macie sposoby na zdrową, zadbaną cerę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Jakie macie sposoby na zdrową, zadbaną cerę?
Przede wszystkim staranny wieczorny demakijaż. Dobre oczyszczenie skóry przed pójściem spać to podstawa. Krem nawilżający, krem z wysokim filtrem - ja używam SPF50, maseczka z glinki od czasu do czasu i dużo snu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Picie wody w dużych ilościach, zielona herbata, herbatka z bratka.
Nie mam w zwyczaju malowania się, więc to też mi pomaga. Mam 23 lata, a wyglądam bardzo młodziutko, jak dla mnie brak makijażu=młody wygląd i brak zmarszczek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Mam 35 lat i niestety bardzo wymagającą skórę. Przede wszystkim dbam o delikatny demakijaż wodą termalną. Na noc stosuję hipoalergiczne kremy z Iwostinu. Jak ognia unikam opalania się w solarium- używam bronzera. Piję dużo wody i staram się zdrowo odżywiać, choć z tym ostatnio ciężko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Wszystko zależy też od typu cery. Ja np. staram się dobrze odżywiać, łykam tran i olej z wiesiołka, luteinę. Jem dużo owoców. Produkty pełnoziarniste. Co o kosmetyków to używam super-maści - pisałam o nich na blogu w dziale kosmetyki (link w podpisie). Dla cer suchych, alergicznych i normalnych mogą być naprawdę zbawienne na cerę. Poza tym ja sobie robię masaże twarzy raz na jakiś czas. A i używać kremów z filtrem.
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim regularna pielęgnacja - nie ma co się łudzić, nawet najdroższy krem nie zadziała, jeżeli a) zaaplikujemy go na nieoczyszczoną twarz , b) będzie stosowany raz na jakiś czas. Do tego jak ktoś wspomniał - zdrowe odżywianie, piecie wody, przebywanie na świeżym powietrzu.
Trzeba pamiętać o filtrach przez cały rok oraz o nawilżaniu. To takie podstawy według mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
duzo wody i snu, robie maseczki domowe i kupne, odpowiednia pielęgnacja, każda cera lubi coś innego
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.