|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wakacyjny wyjazd, a nie wiadomo co jest grane
Witam i przepraszam za zakładanie nowego wątku, ale nie znalazłam żadnego pod który mogłabym się podpiąć a zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
Mój "problem" wygląda tak: 20.06 powinnam planowo dostać okres i dostałam, tyle że trwał raptem dwa dni (zazwyczaj trwa 7) i był bardzo skąpy. Nie wiedzieć dlaczego dwa tygodnie później, 4.07. znowu dostałam okres, tym razem już normalny tygodniowy obfity. I teraz mam problem bo nie wiem od którego terminu powinnam liczyć następny okres, a jest to dla mnie ważne ponieważ jutro wyjeżdżam w miejsce bez bierzącej wody, toalety i innych wygód i byłoby to dość uciążliwe mając okres ![]() Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjny wyjazd, a nie wiadomo co jest grane
Licz od ostatniego tygodniowego krwawienia.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
A co Ci da jak będziesz wiedziała kiedy będziesz miała? Powstrzymasz go? Bez sensu. Poza tym jak chcesz liczyć, skoro może się okazać, że znowu tak dziwnie dostaniesz? Weź tak czy siak na wyjazd podpaski, chusteczki nawilżane, tampony...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zmiany klimatu pomoduja-przynajmniej u mnie-zmiany w @,nieważne czy morze, czy góry-więć te Twoje obliczenia mogą się trochę różnić od rzeczywistości
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie trzeba się od razu tak unosić
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Zrezygnowałabys z wyjzdu tylko z powodu miesiączki? To nie choroba, mozna sie zaopatrzyc w srodki czystosci.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie wyjeżdżam w czasie miesiączki w takie miejsca. Bez wody trudno o higienę. Bez toalety można przeżyć, ale na pewno to mało komfortowe w czasie okresu. Nie wyobrażam sobie tygodnia z miesiączką na chusteczkach.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.