![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Standardowo- sukienka na wesele
Nada sie? I jaki dodatek do tego? myslalam o jakiejs zlotej szarfie przepasanej w talii...
ZOBACZ KOMENTOWANY WIESZAK |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Standardowo- sukienka na wesele
pisalam wczesniej ze czarny na wesele byc moze-jednak w tym wydaniu nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
smutna ta sukienka, musiałabys mieć naprawdę wystrzałowe buty w intensywnym kolorze i rzucającą się w oczy biżuterię żeby ją ożywić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam sukienka nie nadaje się za bardzo na wesele.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ojej taki zwyklak nie nadaje się na wesele, prędzej na "smutniejszą okazję". ja bym schowała tą kiecke na dno szafy i marzyła, by nie musiała się nigdy przydawać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Gdybyś ją skróciła, to miałabyś klasyczną "małą czarną", a tak masz raczej babciową, ewentualnie ciotkową kieckę i długości fatalnie pogrubiającej nogi i zaburzającej proporcje sylwetki
![]() Na wesele zdecydowanie odradzam, na tę okazję nie należy zakładać sukienek białych i czarnych, z przyczyn chyba dość oczywistych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie poważny fason sukienki, no i ten kolor ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
no nudna jest i prosta strasznie. I czarna...ale to właśnie daje pole do popisu. Tylko nie wiem czy na dodatki i ulepszania nie wydasz więcej niż jak byś kupiła sobie inną sukienkę (co by było najlepsze). Ale jeśli się nie da, to przede wszustkim coś z tą długością mi nie gra, ale może buty meeega wysokie pomogą. Do tego może być, moim zdaniem coś w pasie, szarfa ok, ale nie wiem czy złota. Połączenie czarnego ze złotem to jakieś..ruskie dla mnie
![]() ![]() ![]() ![]()
#9 |
Raczkowanie
|
czarna? chyba nie chcesz dac pannie mlodej do zrozumienia ze jej slub to zaloba?
![]() ![]()
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." ![]() Virginia Woolf |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Najlepszym wyjściem byłaby nowa sukienka... ale jeśli nie jest możliwa taka opcja to proponowałabym tą skrócić na mini , w obecnej wersji zbyt wiele zakrywa, warto byłoby wyeksponować nogi
![]() ![]() a no i słyszałam o jakimś przesądzie ,że nie powinno się zakładać czarnych sukienek bo małżenstwo sie nie uda czy jakoś tak :P Edytowane przez pogodynka20 Czas edycji: 2009-06-20 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
sukienka trochę przytłacza.. czarna na wesele, a buty zdecydowanie na
![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
raczej na pogrzeb
#13 |
Konto usunięte
|
Taka nijaka ta sukienka... ja bym w takiej nie poszła... zastanów się może na czymś innym
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ładnie wyglądasz w tej sukience, jednak nie wyobrażam tutaj sobie żadnej szarfy w pasie
![]() ale szal przełożony przez szyję i owinięty wokół ramiączek ![]()
#15 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Jeśli autorka koniecznie chce na czarno, to tej sukience zdecydowanie posłużyłoby wspominane już skrócenie, obecna wersja (na dodatek z paskami butów wokół kostek!) pogrubia bardzo nogi, no a całość wygląda strasznie poważnie i nijako przez tę długość... Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-06-20 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Sukienka śliczna i elegancka - w dodatku masz świetną figurę, co sukienka podkreśla. Zmień koniecznie buty, najlepiej na biżuteryjne sandałki, bez paska w kostce. Dużo biżuterii dopasowanej do butów ( ja osobiście poszłabym w kierunku srebra ), loki, mocne oczy i będzie rewelacja. Nie słuchaj obsesyjnych powtarzań, że czarny nie nadaje się na tego typu imprezy, to są przesądy, które już dawno odeszły w siną dal i naprawdę nie wiem, ile macie lat, że powtarzacie je jak mantrę.... A, i jeżeli ktoś twierdzi, że ta sukienka nadaje się na pogrzeb, to gratuluję wyczucia i dobrego smaku. Jak myślicie, komu będzie bardziej przykro - pannie młodej, czy osobom na pogrzebie, widząc elegancko, imprezowo ubraną w sukienkę na ramiączkach dziewczynę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
hmm..zacznę od tego, że w ogóle nie podoba mi się ta sukienka:P jest czarna, ma beznadziejną długość i nudny krój, ogólnie w takim kształcie średnio nadaje się na wesele. Ale.. myślę że można ją uratować
![]() ![]() Przykładowy zestaw: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Zupełnie mi się nie podoba !!! to jest wesele, a nie pogrzeb !!! i do tego kroju nie pasuje żadna szarfa przepasana w talii.
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Sukienka w sobie bardzo ładna, a ty szczupła i dobrze w niej wyglądasz, jednak... to jest wesele, goście powinni byc radośni, i dawać temu przykład również swoim strojem. Mam nadzieję że przemyślisz komentarze i ubierzesz się inaczej, tym bardziej że przeciez mamy lato.
#21 |
Konto usunięte
|
nie nadaje sie
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Troszeczkę za smutna jak na wesele,spróbuj ją ożywić jakimiś dodatkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() A ja widziałam, jak się ktoś krzywo patrzył... Pewnie nie wszyscy tak robią, ale się zdarza. Pomijając już kolor, ta sukienka jest po prostu taka nijaka... Zbyt prosta, zupełnie bez polotu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
No to w takim razie zależy wszystko od tego, w jakim gronie przyjdzie się nam bawić na weselu. Ja najwyraźniej byłam na takich, gdzie młode kobiety, ubrane w czarne, imprezowe sukienki były czymś absolutnie naturalnym. Sama ubieram się na takie imprezy często w czarne właśnie, na ramiączkach sukienki, do których dobieram dodatki. I do głowy by mi nie przyszło w opisanych wyżej, "odkrytych" sukienkach wybrać się na pogrzeb. I dodam, że prosta, dopasowana sukienka to pole do popisu dla właścicielki. A o to chyba w modzie chodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka ani nie jest elegancka, bo zwykła i prosta, ramiączka i długość za kolano... Ani nie podkreśla figury, bo optycznie poszerza uda i biodra, przez ten krój Autorko wątku Jeśli jednak chcesz iść w tej sukience to obowiązkowo powinnaś ją skrócić i dobrać ciekawe dodatki.
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
A ja myslę, że tą sukienkę mozna "zrobic" dodatkami. Poszłabym w stylizację a`la Audrey Hepburn. Klasyczne czółenka, duża kolia + duże kolczyki. No i upiete włosy - choć moze nie koniecznie w taki wysoki kok.
![]() ![]()
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.