Standardowo- sukienka na wesele - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Szafa - komentarze

Notka

Szafa - komentarze Tutaj komentujemy wieszaki powieszone w naszej Szafie.

Narzędzia
Stary 2009-06-19, 21:26   #1
Martika87
Przyczajenie

Standardowo- sukienka na wesele

Nada sie? I jaki dodatek do tego? myslalam o jakiejs zlotej szarfie przepasanej w talii...

ZOBACZ KOMENTOWANY WIESZAK
Martika87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 21:43   #2
sylwia532
Zakorzenienie

Dot.: Standardowo- sukienka na wesele

pisalam wczesniej ze czarny na wesele byc moze-jednak w tym wydaniu nie bardziej przepraszam jak na stype w cieply dzien-przepraszam za to okreslenie ale nie kojarzy mi sie ta kreacja z weselem zupelnie-jest prosta i wg mnie nie bardzo tu bedzie pasowal pasek,chusta,tasemka..... ....
sylwia532 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 21:45   #3
tyska30
Zadomowienie

GG do tyska30

smutna ta sukienka, musiałabys mieć naprawdę wystrzałowe buty w intensywnym kolorze i rzucającą się w oczy biżuterię żeby ją ożywić
tyska30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 21:53   #4
Spoora
Zakorzenienie

Potwierdzam sukienka nie nadaje się za bardzo na wesele.
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 21:56   #5
niuniulka1989
Zakorzenienie

ojej taki zwyklak nie nadaje się na wesele, prędzej na "smutniejszą okazję". ja bym schowała tą kiecke na dno szafy i marzyła, by nie musiała się nigdy przydawać.
niuniulka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 22:25   #6
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Gdybyś ją skróciła, to miałabyś klasyczną "małą czarną", a tak masz raczej babciową, ewentualnie ciotkową kieckę i długości fatalnie pogrubiającej nogi i zaburzającej proporcje sylwetki

Na wesele zdecydowanie odradzam, na tę okazję nie należy zakładać sukienek białych i czarnych, z przyczyn chyba dość oczywistych
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 22:57   #7
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martika87 Pokaż wiadomość
Nada sie? I jaki dodatek do tego? myslalam o jakiejs zlotej szarfie przepasanej w talii...

ZOBACZ KOMENTOWANY WIESZAK
Nie nadaje się
Strasznie poważny fason sukienki, no i ten kolor

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-19, 23:19   #8
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

no nudna jest i prosta strasznie. I czarna...ale to właśnie daje pole do popisu. Tylko nie wiem czy na dodatki i ulepszania nie wydasz więcej niż jak byś kupiła sobie inną sukienkę (co by było najlepsze). Ale jeśli się nie da, to przede wszustkim coś z tą długością mi nie gra, ale może buty meeega wysokie pomogą. Do tego może być, moim zdaniem coś w pasie, szarfa ok, ale nie wiem czy złota. Połączenie czarnego ze złotem to jakieś..ruskie dla mnie. Dałabym chabrowy, amarant, żółty. Coś co da po oczach. I najlepiej żeby przewiązać i niech się ciągnie i dynda to coś. Albo chusta na ramiona. Albo szal na szyję zawiązany do tyłu i niech tam wisi na plecach. I mega kolczyki. Gruba bransoleta. Tylko nie to wszystko naraz oczywiście. Ale tak sobie wymyślam. Tak najlepiej to bym widziała szal na plecach i bransoletę i makijaż w jakimś mocnym kolorze. I wysokie buty.
Stary 2009-06-20, 00:46   #9
brunetka6
Raczkowanie

czarna? chyba nie chcesz dac pannie mlodej do zrozumienia ze jej slub to zaloba?
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia."

Virginia Woolf
brunetka6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 07:33   #10
pogodynka20
Raczkowanie

Najlepszym wyjściem byłaby nowa sukienka... ale jeśli nie jest możliwa taka opcja to proponowałabym tą skrócić na mini , w obecnej wersji zbyt wiele zakrywa, warto byłoby wyeksponować nogi i koniecznie jakies kolorowe dodatki... nie wiem z jakiego materiału jest ta sukienka, może dałoby sie dopasowac jakis pasek? i najlepiej jakies wysokie buciki

a no i słyszałam o jakimś przesądzie ,że nie powinno się zakładać czarnych sukienek bo małżenstwo sie nie uda czy jakoś tak :P

Edytowane przez pogodynka20
Czas edycji: 2009-06-20 o 07:34
pogodynka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 09:01   #11
Dzindzej
Zakorzenienie

Post Dot.: Standardowo- sukienka na wesele

sukienka trochę przytłacza.. czarna na wesele, a buty zdecydowanie na

Studia.

Cel: -6kg
Dzindzej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 09:25   #12
paulinkaaa7711
Raczkowanie

raczej na pogrzeb

Let's get nuts. Let's spend some money
Take your shirt off honey
Let's freak out, life's just a party

...

Turcja Egejska ->i po wakacjach...
26 Maj -> kolejna rocznica
paulinkaaa7711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 09:52   #13
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25
Konto usunięte

Taka nijaka ta sukienka... ja bym w takiej nie poszła... zastanów się może na czymś innym
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 10:09   #14
nikki999
Zakorzenienie

ładnie wyglądasz w tej sukience, jednak nie wyobrażam tutaj sobie żadnej szarfy w pasie

ale szal przełożony przez szyję i owinięty wokół ramiączek

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 10:57   #15
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez icoinic Pokaż wiadomość
a wiec moje drogie, jestescie w bledzie.
Czarny w prypadku wesela jest kolorem wizytowym i eleganckim i smialo mozna isc, to nawet protokol dyplomatyczny juz o tym mowi.
Zabroniony jest tylko bialy.
Taaak, tylko może się okazać, że rodzina któregoś z młodych ma w nosie co napisano w protokole dyplomatycznym i będzie krzywo patrzeć albo się obrazi

Jeśli autorka koniecznie chce na czarno, to tej sukience zdecydowanie posłużyłoby wspominane już skrócenie, obecna wersja (na dodatek z paskami butów wokół kostek!) pogrubia bardzo nogi, no a całość wygląda strasznie poważnie i nijako przez tę długość...

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-06-20 o 11:02
Stary 2009-06-20, 11:42   #16
Czarna1351
Raczkowanie

Sukienka śliczna i elegancka - w dodatku masz świetną figurę, co sukienka podkreśla. Zmień koniecznie buty, najlepiej na biżuteryjne sandałki, bez paska w kostce. Dużo biżuterii dopasowanej do butów ( ja osobiście poszłabym w kierunku srebra ), loki, mocne oczy i będzie rewelacja. Nie słuchaj obsesyjnych powtarzań, że czarny nie nadaje się na tego typu imprezy, to są przesądy, które już dawno odeszły w siną dal i naprawdę nie wiem, ile macie lat, że powtarzacie je jak mantrę.... A, i jeżeli ktoś twierdzi, że ta sukienka nadaje się na pogrzeb, to gratuluję wyczucia i dobrego smaku. Jak myślicie, komu będzie bardziej przykro - pannie młodej, czy osobom na pogrzebie, widząc elegancko, imprezowo ubraną w sukienkę na ramiączkach dziewczynę?
Czarna1351 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 11:55   #17
smyk89
Zadomowienie

hmm..zacznę od tego, że w ogóle nie podoba mi się ta sukienka:P jest czarna, ma beznadziejną długość i nudny krój, ogólnie w takim kształcie średnio nadaje się na wesele. Ale.. myślę że można ją uratować przede wszystkim- zacznij od skrócenia jej-myślę że długość do kolan bedzie ok. masz fajną figurę i zgrabne nogi,a warto podkreślać swoje atuty następnie- postaw na bardzo wyraziste, mocne dodatki- moja propozycja to czerwone szpilki, czerwone kolczyki i czerwona bransoleta lub czerwona kopertówka. Możesz oczywiście poszaleć też z innymi kolorami, fajnie będą wyglądać np. amarant czy kobalt.
Przykładowy zestaw:
smyk89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 12:04   #18
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Czarna1351 Pokaż wiadomość
Nie słuchaj obsesyjnych powtarzań, że czarny nie nadaje się na tego typu imprezy, to są przesądy, które już dawno odeszły w siną dal i naprawdę nie wiem, ile macie lat, że powtarzacie je jak mantrę....
Jesteśmy stare i zgorzkniałe, oczywiście
Stary 2009-06-20, 14:13   #19
masmeli
Wtajemniczenie

Zupełnie mi się nie podoba !!! to jest wesele, a nie pogrzeb !!! i do tego kroju nie pasuje żadna szarfa przepasana w talii.
masmeli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-20, 15:11   #20
kasandra82
Wtajemniczenie

Sukienka w sobie bardzo ładna, a ty szczupła i dobrze w niej wyglądasz, jednak... to jest wesele, goście powinni byc radośni, i dawać temu przykład również swoim strojem. Mam nadzieję że przemyślisz komentarze i ubierzesz się inaczej, tym bardziej że przeciez mamy lato.

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 15:56   #21
70026de27bfb6c51fbab4e7dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772df80eb9
Konto usunięte

nie nadaje sie
70026de27bfb6c51fbab4e7dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772df80eb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 16:46   #22
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez icoinic Pokaż wiadomość
a wiec moje drogie, jestescie w bledzie.
Czarny w prypadku wesela jest kolorem wizytowym i eleganckim i smialo mozna isc, to nawet protokol dyplomatyczny juz o tym mowi.
Zabroniony jest tylko bialy.
Okej, ale ta akurat nie pasuje, bardziej na pogrzeb jak pisały dziewczyny. Ja ostatnio byłam na weselu i była dziewczyna w czarnej sukience, ale jakoś ta jej pasowała bardziej na wesele niż ta tutaj. Poza tym na sylwestra tez się chodzi w czarnych sukienkach przecież ale sama przyznasz, że są trochę inne niż ta - bardziej sylwestrowe Tak więc czarna sukienka może być bardziej sylwestrowa, bardziej pogrzebowa i bardziej weselna
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 16:53   #23
Czarna1351
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Jesteśmy stare i zgorzkniałe, oczywiście
Raczej mało współczesne i tyle. Czarna sukienka na weselu to absolutnie częsty widok i nigdy nie widziałam, żeby ktoś na to krzywo patrzył.
Stary 2009-06-20, 16:57   #24
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Okej, ale ta akurat nie pasuje, bardziej na pogrzeb jak pisały dziewczyny. Ja ostatnio byłam na weselu i była dziewczyna w czarnej sukience, ale jakoś ta jej pasowała bardziej na wesele niż ta tutaj. Poza tym na sylwestra tez się chodzi w czarnych sukienkach przecież ale sama przyznasz, że są trochę inne niż ta - bardziej sylwestrowe Tak więc czarna sukienka może być bardziej sylwestrowa, bardziej pogrzebowa i bardziej weselna
haha zgadza się

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 17:12   #25
Deborah23
Zadomowienie

Troszeczkę za smutna jak na wesele,spróbuj ją ożywić jakimiś dodatkami.
Deborah23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 17:21   #26
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Raczej mało współczesne i tyle. Czarna sukienka na weselu to absolutnie częsty widok i nigdy nie widziałam, żeby ktoś na to krzywo patrzył.
Mało współczesna to jest ta sukienka raczej

A ja widziałam, jak się ktoś krzywo patrzył... Pewnie nie wszyscy tak robią, ale się zdarza.

Pomijając już kolor, ta sukienka jest po prostu taka nijaka... Zbyt prosta, zupełnie bez polotu.
Stary 2009-06-20, 17:45   #27
Czarna1351
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Mało współczesna to jest ta sukienka raczej

A ja widziałam, jak się ktoś krzywo patrzył... Pewnie nie wszyscy tak robią, ale się zdarza.

Pomijając już kolor, ta sukienka jest po prostu taka nijaka... Zbyt prosta, zupełnie bez polotu.
No to w takim razie zależy wszystko od tego, w jakim gronie przyjdzie się nam bawić na weselu. Ja najwyraźniej byłam na takich, gdzie młode kobiety, ubrane w czarne, imprezowe sukienki były czymś absolutnie naturalnym. Sama ubieram się na takie imprezy często w czarne właśnie, na ramiączkach sukienki, do których dobieram dodatki. I do głowy by mi nie przyszło w opisanych wyżej, "odkrytych" sukienkach wybrać się na pogrzeb. I dodam, że prosta, dopasowana sukienka to pole do popisu dla właścicielki. A o to chyba w modzie chodzi.
Stary 2009-06-20, 21:32   #28
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Sukienka śliczna i elegancka - w dodatku masz świetną figurę, co sukienka podkreśla.
Zastanawiam się, ile szczerości jest w tych słowach?

Sukienka ani nie jest elegancka, bo zwykła i prosta, ramiączka i długość za kolano...
Ani nie podkreśla figury, bo optycznie poszerza uda i biodra, przez ten krój

Autorko wątku
Jeśli jednak chcesz iść w tej sukience to obowiązkowo powinnaś ją skrócić i dobrać ciekawe dodatki.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 22:33   #29
Czarna1351
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, ile szczerości jest w tych słowach?

Sukienka ani nie jest elegancka, bo zwykła i prosta, ramiączka i długość za kolano...
Ani nie podkreśla figury, bo optycznie poszerza uda i biodra, przez ten krój

Autorko wątku
Jeśli jednak chcesz iść w tej sukience to obowiązkowo powinnaś ją skrócić i dobrać ciekawe dodatki.
To się nie zastanawiaj, bardzo Cię proszę. Niby dlaczego nie miałabym szczerze przedstawiać swojej opinii? I jeżeli dla Ciebie ładnie podkreślony biust, widoczna delikatna talia, długie i szczupłe ręce to zbyt mało, by stwierdzić, że ktoś ładnie prezentuje się w sukience, no to cóż.... I zdradzę Ci sekret - "prosta", jak zauważyłaś sukienka to często elegancka sukienka. No ale chyba Ty tego nie rozumiesz.
Stary 2009-06-21, 09:56   #30
MadameBovary
Raczkowanie

A ja myslę, że tą sukienkę mozna "zrobic" dodatkami. Poszłabym w stylizację a`la Audrey Hepburn. Klasyczne czółenka, duża kolia + duże kolczyki. No i upiete włosy - choć moze nie koniecznie w taki wysoki kok. Taki mój pomysł

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Szafa - komentarze

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości