|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2009-08
Wiadomości: 13
|
![]() Szybkowar
Mam do Was pytanie. Chciałabym ugotować krem paprykowy wg przepisu Pascala (http://poprostugotuj.home.pl/index.p...=11&recipe=566), kupiłam już wszystkie składniki, jednak nie mam szybkowaru. Jak mogę go zastąpić, ile powinnam gotować zupę np. w normalnym garnku, aby uzyskała konsystencję taką jak po gotowaniu w szybkowarze? Być może to pytanie wydaje się dla Was banalne, ale mam 17 lat, a to będzie moja pierwsza własna zupa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-01
Wiadomości: 3 247
|
Dot.: Szybkowar
normalnie w garnku zwykłym ugotuj, szybkowar jedynie tylko to daje że w nim gotuje się szybciej
![]() a smażenie cebuli i papryki zrobiłabym na patelni potem to do garnka wrzucała.
__________________
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2009-08-05 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 4 849
|
Dot.: Szybkowar
Myślę że trzeba jakieś 3-4 razy dłużej gotować. W tym przepisie są pokrojone ziemniaki, w zależności jak drobno je pokroisz to aby zmiękły trzeba jakieś 15-20 minut gotować (od zawrzenia wody), ale najlepiej sprawdzaj na bieżąco kiedy ziemniaki zrobią się miękkie.
__________________
asia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.