|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() 1,5 miesiąca spóźnienia :(
Mam 15 lat i okres mam nieregularny tzn spóźnia się o tydzień lub dwa. Czasami o 1 miesiąć ale bardzo rzadko. Teraz spóźnia mi się prawie o 2 miesiące i niewiem czy to jest normalne w moim wieku ? A do ginekologa nie che iść tzn się boję więc wolałabym nie chodzić.
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: 1,5 miesiąca spóźnienia :(
Moja koleżanka ma 22 lata i ma okres co 2 miesiące, a to dlatego że ma problemy z tarczycą. Więc mysle że musisz isc do ginekologa a najlepiej takiego co jest tez endokrynologiem i może zbada Cię pod kątem tarczycy.
Ale myśle ze w Twoim wieku jest to normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To normalne. Zdarza się, że na początku okres pojawia się bardzo nieregularnie, ale z czasem wszystko powinno się unormować. A do ginekologa zawsze warto się wybrać, chociażby po to, by upewnić się, że jest się zdrowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu dopiero reguluje Ci się gospodarka hormonalna.... Ale do gina powinno się iść..... a bać się naprawdę nie ma czego ![]() Mnie moja mama zaprowadziła do gina , jak dostałąm pierwszą miesiączkę - jak miałam 14 lat ...... co prawda było to już sporo ponad 15 lat temu , ale pamiętam to doskonale ![]() Potem już chodziłam dosyć czesto, przynajmniej 2 razy w roku.... teraz dużó czesciej wiadomo ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, nie wiem ile miesiączkujesz maksymalnie 4 lata, ale to i tak masz 15 lat - hormony szaleją więc masz jeszcze czas ;p
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mi też się spóźnia, ostatni miałam 5 października. mam 20 lat a zawsze miałam regularny okres. nie jestem w ciąży i odstawiłam tabletki ale to już jakiś czas temu więc nie wiem czy to może mieć jeszcze wpływ jakiś... jak myślicie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
z "jakiś czas temu" nic Ci nie wywróżymy. Kiedy odstawiłaś?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
na początku wakacji ostatnie pudełko skończyłam, dodam że okres był po nich na czas, tylko teraz coś się zrobiło <?>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.