![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mam Problem !! CIĄŻA .. Pomocy
Proszę Was pomóżcie mi bo ja z moim chłopakiem naprawdę nie wiemy co mamy zrobić...
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Mój problem polega na tym że mam siedemnaście lat mój chłopak ma dwadzieścia no i tak się złożyło że jestem w ciąży ja oczywiście się cieszę on także ale tu nie chodzi o Nas moi rodzice ani jego nie wiedzą nic o tym... Proszę podpowiedzcie mi co ja mam zrobić Boję się że matka z ojcem się ode mnie odwrócą i wyrzucą z domu a jego zrobią to samo... Naprawdę nie wiemy co mamy zrobić a jestem w 2,5 miesiącu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam Problem !! CIĄŻA .. Pomocy
Teraz pytasz co masz zrobić, Jezu... A jak z nim do łóżka chodziłaś to pewnie nie wiedziałaś że od seksu się dzieci biorą?
A co możesz zrobić? Urodzić to dziecko i albo oddasz, albo wychowasz, proste. I powiedz rodzicom jak najszybciej. Wbrew pozorom najczęściej zachowują się porządnie, prawdopodobieństwo że Cię z domu wyrzucą jest znikome.
![]() |
#3 |
Copyraptor
|
![]() "tak się złożyło, że jestem w ciąży" ![]() No nie wytrzymam. Mona Ci dobrze radzi. Rodzicom powiedzieć musisz, bo brzuszek Ci w końcu zacznie być widać. Więc załatw to jak zrywanie plastra, może Cię jeszcze zaskoczą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Powiedz rodzicom prawdę.
btw. byłaś u lekarza? ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Kurczę, nie wyobrażam sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Pogadaj z rodzicami. Możliwe, że na początku będą zdenerwowani, ale to Twoi rodzice - mimo Twoich błędów, kochają Cię. Może napisz do nich list, jeśli tak się boisz ich reakcji, chociaż rozmowa i tak jest nieunikniona?
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
eeeh.
tak się złożyło... ludzie to naprawde nie mają pojęcia o niczym czy jak? nie było gumek ? no ale cóż każdy robi jak uważa ![]() ale najlepiej będzie jak powiesz prawdę i tu jak najwcześniej bo jak zacznie brzuszek odstawać to chyba nie powiesz że przytyłaś ? ![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz rodzicom i juz co mozesz zrobic innego ? mama sie nie domysla ? idz do lekarza i to szybko !!! Cytat:
![]() tzymaja ciaze w tajemnicy i sama urodzila w domu ! drugi przypadek ,dziewczyna po 20 wiec mozna by oczekiwac troche rozumu ,tez nie mowial rodzicom,nie przyjeżdzala na weekendy do domu itp unikała ich,chodzila w takich obszernych tunikach itp. w koncu w 9 miesiacu wrocila do domu i zaczela rodzic,mamie powiedziala ze ma atak wyrostka ,pojechaly do szpitala i wyrostek sam wyszedł ,teraz bedzie mial juz z 2 lata ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
z wszystkich sytuacji jakie znam to rodzice na początku mówią że muszą pomyśleć a już na drugi dzień oferują pomoc .. rodzice cię kochają jesteś ich dzieckiem jeżeli wasza rodzina jest normalna to wszystko będzie dobrze .. na pewno wam pomogą wychować dziecko .. fajnie jak byś zmieniła szkołę po pierwszym semestrze na taką która będzie czy przyjazna .. np. wieczorowa zaocznie bo lepiej żebyś leżała w domku pod koniec niż codziennie do szkoły .. idź jak najszybciej do lekarza trzeba zbadać czy wszystko jest ok .. chłopak jest starszy więc o jego rodziców się nie martw .. jeżeli naprawdę się kochacie to wszystko się ułoży .. znam dziewczynę która jak była w 1 LO była w ciąży jej mama sama ją wychowuje i jej pomogła bo chłopak ją olał i teraz jest na studiach i wszystko jest ok
list nie jest głupim pomysłem .. lepiej wręczyć kartkę niż powiedzieć bo na to odwagi może zabraknąć Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2009-07-29 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
jedyne rozwiązanie to rozmowa... nie sądzę żeby cię z domu wyrzucili... ja bym tak napewno nie zrobiła.Przecież to ich wnuczek/wnuczka
![]() ![]() ![]() P.S wy się kochaliscie bez gumki czy co,że jesteś w ciąży? ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
W tym problem że ja wiedziałam co z tego wyniknie bo już kiedyś gadaliśmy z moim chłopakiem o dziecku .. Tyle że teraz nie wiem jak im to powiedzieć a co do gumek ... Hmn... a może ja chciałam mieć dziecko ale nie myślalam że będzie tak trudno im to powiedzieć ... Tyle problem że co mam im powiedzieć '' MAMO ZOSTANIESZ BABCIA'' ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehhh jak ja miałam 17 lat marzyłam o różnych rzeczach, ale żeby o dziecku, w momencie gdy nie jestem niezależna finansowo od rodziców?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ciężko wykombinować te 8 zł na paczkę prezerwatyw?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja mam 19 lat i nie wyobrażam sobie jeszcze teraz stanąć przed rodzicami i powiedzieć mamo tato jestem w ciąży
![]() a co dopiero jak miałam 17 lat... no jeśli chciałaś to już masz ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Tu nie chodzi o to... Tylko o to że hmn.. jakby to powiedzieć .... stało się a co się stało już się nie odstanie ... nie napisałam tutaj żeby dostać odp .. a gumek nie ma czy coś podobnego ale po to żeby się dowiedzieć jak to jest... a w mojej rodzinie nie jest tak fajnie jak w każdej ojciec pije jak ma pieniądzę matce też się zdarza .. jestem jedynaczką nie dziwi Cie to że chcę być dorosła szybciej ... wyjde na swoje chociaż a nie bede siedziec w domu w ktorym nie lubie siedziec.. a dorosłosc no nie dziwie sie sobie skoro od malego bylam caly czas z doroslymi osobami niz z dziecmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Copyraptor
|
Cytat:
No tak, bo jesteś taka dojrzała i dorosła, a rodzice są głupi, więc ponieważ jesteś jedynaczką, to w wieku 17 lat będziesz miała dziecko. Kurczę, ależ do mnie ta logika przemawia! Lecę sobie robić dziecko, bo też jestem jedynaczką i w dzieciństwie byłam raczej z dorosłymi niż z dziećmi! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie wal nam tutaj ściemy,że chciałaś mieć dziecko ... Nie uwierzę,że są tak głupi i nieodpowiedzialni ludzie,żeby w wieku 17 lat mieć i spełniać takie marzenia. Przyznaj się,że się nie zabezpieczyliście albo że antykoncepcja Was zawiodła i tyle,po co wymyślać bajki?
Byłaś u lekarza? Twój chłopak uczy się,pracuje? Poproś rodziców o rozmowę i powiedzcie im to,we dwoje. Spokojnie. Pierwsza reakcja może być nie za wesoła delikatnie mówiąc,ale chyba większość rodziców na początku dostaje szału,a potem starają się pomóc. Zresztą sama najlepiej znasz swoich rodziców,wiesz czy są nerwowi,wiesz jakie mają podejście do życia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Jak liczyłam to wypada że urodzę w lutym.. więc ten rok nie będę chodziła do szkoły pójdę na następny na zaoczne .... Teraz będę szła do lekarza choć tego też sie boje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to słuchaj w takim razie musisz się wziąść w garść. powiedz rodzicom zobaczysz jak zareagują. on też niech powie. jeśli on pracuje Ty też zacznij pracować narazie dorywczo bo w szkole z ciążą raczej nie będziesz się uczyła... tak sądzę... jeśli rodzice oby dwoja was nie bedą jakoś zachwyceni weźcie sprawy w swoje ręcę. wynajmijcie coś i żyjcie razem. no nie wiem co jeszcze można poradzić w takiej sytuacji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyrostek, niezle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
maszyna, nie człowiek
|
No dobra, zrobiła co zrobiła, kierując się pokrętną "logiką", ale nie naskakujcie tak na nią... I tak przekona się, czy to był dobry, czy zły "pomysł" i to na własnej skórze, a wy tylko postrzępicie języki.
A co d głownego problemu: i tak musisz powiedzieć rodzicom. Skoro chcialas sie wyprowadzic cyz cos to moglas wybrac szkole srednia w innym miescie, gdzie masz rodzinę czy coś i już mialabys pretekst. Z dzieckiem jeszcze bardziej ugrzęźniesz, bo dzieci pochlaniają mnóstwo pieniędzy i chlopak was nie utrzyma, a z tego co piszesz to raczej nie masz nadmiaru pieniędzy w domu. A rodzina chłopaka już wie?
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
do szkoły można zaocznie iść
a rodzice twojego chłopaka jacy są ? może jego dom jest normalniejszy i może mogła byś się tam przeprowadzić ? na pewno musicie się wszyscy spotkać i pogadać co z tym zrobić .. nie wiem czemu chciałaś stać się dorosłą przez dziecko ja bym bardziej powiedziała że tacy ludzie się dobrze uczą i znajdują pracę i własne mieszkanie żeby uciec od rodziców .. współczuje ci . ja mam 19 i nie chce mieć teraz dziecka .. chciała bym być bardziej dorosła ale na pewno nie w ten sposób chyba nie przemyślałaś strony finansowej ? twój chłopak pracuje? studiuje? mieszka z rodzicami ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Z czego macie zamiar żyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
jesteś już tyle czasu w ciąży i nie byłaś u lekarza ???????
niektóre badania można zrobić tylko na początku ciąży dokładnie to nie wiem .. trzeba brać specjalne witaminy .. na co wy jeszcze czekacie ? idź dziś do lekarza .. myślisz że twoja historia go ruszy ? miał już mnóstwo takich jak ty i młodszych pewnie też ... nie ma na co czekać leć na wizytę im szybciej tym lepiej http://www.wizaz.pl/forum/forumdispl...=21&order=desc forum dla ciebie Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2009-07-29 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ty chyba sobie nie zdajesz sprawy co znaczy byc matka!!!!!!!!!! Zycie odwraca sie do gory nogami, liczy sie tylko dziecko! Nieprzespane noce,przewijanie, karmienie itp. A finansowo kto wam pomoze?? Pieluszki, spiochy, ciuszki, kremy, butelki,smoczki,kocyki,wo zek, lozeczko moge Ci tak wymieniac i wymieniac! Dziecko to najwspanialsze co moze nam sie przytrafic, ale nie w wieku 17 lat i bez zabezpieczenia finansowego!! Ja mam 29 lat i moja corka byla wyczekiwana,wyliczana haha ale mieszkamy na swoim, mamy pieniazki zeby ja utrzymac,a Wy??? Myslalas, ze majac dziecko wyrwiesz sie z domu?? I gdzie sie podziejesz????????Nie chce zle wrozyc ale na koniec mozesz stworzyc wlasnie taka sama rodzine,jak Twoja! Bo bez pieniedzy, szkoly,pracy ludzie zaczynaja sie klocic i zaglac do kieliszka!
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Może autorka wątku nigdy nie otrzymała miłości od rodziców skoro oboje piją i chciała stworzyć normalną rodzinę w której wszyscy się będą kochać. W tym wypadku ją rozumiem bo jak bym miała takich rodziców to też bym wolała się od nich odciąć i założyć własną rodzine. szkoda tylko że w tak młodym wieku i nie do końca chyba przemyślanie skoro teraz panikuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.