![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Metamorfoza moja, czyli kolejny facet na wizaz.pl
Witam wszystkich skorych do pomocy.
Otóż ja, zagubiony i nie potrafiący odnaleźć się, w tym trudnym do ogarnięcia świecie mody, potrzebuję pomocy. Prześledziłem przypadkiem jeden wątek z tzw. Kubą i stwierdziłem, że sam założę coś podobnego, aby się dowiedzieć od specjalistów, jak powinienem się ubierać i ewentualnie jak się czesać. Mój problem polega na tym, że nie wiem jaki styl sobie dopasować i ciągle dryfuję między różnymi, których i tak nie potrafię nazwać. Prosiłbym o rady na temat tego jak powinienem się ubierać, w związku z tym, że są tutaj specjaliści czy też pasjonaci tego tematu, mam nadzieję, że otrzymam jakieś porady. co do samego mnie, jestem studentem pracującym, nie dużo zarabiającym, więc moje zmiany to będzie proces raczej bardziej długotrwały, aczkolwiek myślę że już poczyniłem jakieś postępy z fryzurą chociażby, co będzie można zaobserwować na zamieszczonych zdjęciach. Mam 184 cm wzrostu, jestem dość, a może nawet bardzo szczupły ( nad tym elementem mam zamiar pracować oraz ogólnie nad budową, więc prosiłbym o rozważenie tej informacji przy dawaniu porad ). Włosy - ciemny blond, ale w wakacje chcę sprawić aby był jasny, do tego mam zamiar używać Timotei z rumiankiem aby bardziej się rozjaśniły (wyczytane gdzieś tutaj na forum), żadne farbowanie nie wchodzi w grę :P. co do stylu w jakim dobrze się czuję, to ostatnio dość przylegające ciuchy, na tej podstawie dobrałem sobie obuwie, ale proszę o krytykę jeżeli taka będzie słuszna, myślę, że dobrze bym się czuł w stylu "kujonowatym" podpatrzony z bohatera jednego serialu inaczej taki elegancik, z tym, że ja lubię chodzić na imprezy, a taki styl może się nie sprawdzać ;-) nie wiem co jeszcze mogę dodać. Zdjęcia, które zamieściłem miały na celu zaprezentowanie próbki moich ciuchów oraz moją sylwetkę, a także fryzurę przed zmianą (pierwsze zdjęcie na łyso) oraz po zmianie ( tutaj zastrzegam, że powrót do krótkich włosów nie wchodzi w grę :P ) Nie potrafię uśmiechać się do zdjęć ;-( Z góry dziękuję za pomoc, w ramach możliwości będę odpowiadał na pytania no i śledził ten wątek ;-) Pozdrawiam serdecznie Rafał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Metamorfoza moja, czyli kolejny facet na wizaz.pl
Z racji tego ze sie spisze napisze krótko
nie wiem co chcesz zmieniać w ubiorze - wygladasz tak bdb, proponuje krótsze włosy - bez zadnej grzywki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Moim zdaniem wyglądasz bardzo fajnie, jesteś przystojnym facetem. Generalnie ubierasz się ciekawie, widzę, że masz fajne, kolorowe koszulki. Skoro podoba Ci się taki "kujonowaty styl" to możesz pójść w taką stronę: koszule w kratę , albo takie bardzo dopasowane (z krawatem "śledziem") albo luźne (wtedy pod taką koszulę wkładasz pasujący T-shirt), dopasowane jeansy, jakieś fajne trampki? Do tego modne teraz nerd glasses (jak nie wiesz, jak wyglądają to poszukaj w google), fajny zegarek.
Skoro jesteś niezbyt pogatym studentem - pronowuję wizytę w okolicznych ciuchlandach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
krótsze włosy raczej odpadaj w związku z tym, że mam duże zakola,
Jeśli chodzi o koszule, to przymierzałem trochę i w moim odczuciu nigdy mi nie pasowały ;/ nie wiem, może źle mierzyłem czy coś, albo nie wiem gdzie szukać takich porządnych. Pisząc, że nie jestem bogatym miałem na myśli to, że nie jestem w stanie w jeden dzień udać się na zakupy i wydać 3000 zł ;-) ale generalnie chodziło mi o to, że kompletowanie garderoby może zająć jakiś dłuższy czas, raczej na ciuchach wolę nie oszczędzać, chociaż po Second handach przejść się lubię czasami ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
jedyne co bym zrobiła to zapuściła nieco włosy
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
czemu,masz bardzo fajny styl mi osobiście sie podoba, pasuje Ci również czapeczka z daszkiem. może troszeczkę dłuższe włosy? dużo ciekawych propozycji możesz znaleźć tutaj : http://ikf.com.pl/fryzury-meskie/fryzury3.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
może taki fryzik http://img53.imageshack.us/i/42us.jpg/ ???
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
witaj
![]() ![]() ![]() ![]() a na imprezy cos bardziej szalonego ![]() co do fryzury... ta,którą podała kaaasiuleczka moim zdaniem w ogole nie bedzie Ci pasowala, tymbardziej, ze napisales ze masz zakola. Fajnie wygladasz w tej co masz, najlepiej na 5 i 6 zdj. Na tym ost. masz jeszcze dluzsze czy mi sie zdaje? bo jak dobrze widze to z czapki Ci wystają na dole, ja bym to uciela, a za to zostawila dluzsze na gorze i modelowala np. gumą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
szczerze, to jestem trochę zaskoczony tak dobrymi opiniami, wydawało mi się raczej, że nie pozostanie na mnie sucha nitka od krytyki
![]() Jeśli chodzi o dłuższe włosy, to problemem jest to, że one mi się tak niefajnie kręcą na bokach i z tyłu. W ogóle z tyłu głowy rosną mi szybciej i bardziej gęsto ;] co jest dość kłopotliwe. Jeśli chodzi o http://img53.imageshack.us/i/42us.jpg - to pokazuje mi się jakiś text a nie obrazek, dlatego ciężko ocenić ;-) Problemem jest też to, że nie wiem jak dobierać te "geek'owate" ciuchy, z jednej strony chciałbym się tak nosić (inspirowane z jednej strony amerykańską stroną z odzieżą, a z drugiej postacią Seth'a Cohena z serialu The OC) ale nie wiem gdzie i jak dobierać takie ciuchy. Wiem, że to trochę dziwne i śmieszne, ale cóż. Powiedzmy, że widzę kogoś w takich ciuchach, ale dla samego siebie ciężko coś dobrać odpowiedniego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ktoś wie, gdzie w trójmieście (albo w jakich sklepach ) mogę dostać mniej więcej takie ciuchy ? ;-)
http://www.originalpenguin.com/opg/c...ZHCJ1K?id=OPGM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
in love with life
|
Nie wiem co chcesz od swojej fryzury i ubioru, ale moim zdaniem jest naprawde ladnie. Pierwsze zdjecie (na lyso) jest straszne, nigdy sie tak nie obcinaj! Ale reszta jest ok (moze poza tym przylizanym do jakiejs legitymacji). Ja bym nic nie zmieniala. Acha i nie zapuszczaj brody, bo masz blond wlosy i glupio to wyglada.
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Nie wiem co chcesz od swojej fryzury i ubioru, ale moim zdaniem jest naprawde ladnie. Pierwsze zdjecie (na lyso) jest straszne, nigdy sie tak nie obcinaj! Ale reszta jest ok (moze poza tym przylizanym do jakiejs legitymacji). Ja bym nic nie zmieniala. Acha i nie zapuszczaj brody, bo masz blond wlosy i glupio to wyglada. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Nie wiem co chcesz od swojej fryzury i ubioru, ale moim zdaniem jest naprawde ladnie. Pierwsze zdjecie (na lyso) jest straszne, nigdy sie tak nie obcinaj! Ale reszta jest ok (moze poza tym przylizanym do jakiejs legitymacji). Ja bym nic nie zmieniala. Acha i nie zapuszczaj brody, bo masz blond wlosy i glupio to wyglada.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pogmeraj trochę a coś znajdziesz ![]() Ten sprzedawca ma sporo koszulek polo (które może Ci interesują) i troche innych ,,ciekawych'' rzeczy ; ) http://allegro.pl/show_user_auctions...745055&p=4&p=5
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Zetnij te włosy, bo z tą fryzurą wyglądasz jak najnowsze wcielenie Sachy Barona Cohena
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
1. Propozycja fryzury w załączniku
na "łyso" ani z dłuższymi to nie jest to.. proponuję kompromis o który bedziesz musiał dbać, ułożenie nie jest trudne ( mój brat sobie z podobną radzi to i ty dasz rade ![]() 2. Co do stylu to ja bym każdego faceta ubrała tak jak jesteś ubrany w tym szarym sweterku ;D czyli sporotowo-eleganckie buty ( w stylu zary), jeansy ( jasne/ciemnie) bądź półeleganckie spodnie a'la garniturowe, sweterek/marynarka ( świetne marynarki mają zawsze w Vertusie, i nie drogie do tego) plus jakiś zabawny T-shiry czyli look na luzie i z klasą ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Wcale tak nie wygląda, moim zdaniem wygląda w tych włosach bardzo męsko, a taki komentarz jest trochę chamski jak dla mnie. Może Tobie podobają się łyse karki, ale to nie powód, żeby kogoś obrażać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Stolyca hazardu i rozpusty, gdzie chodzę 3 cm ponad chodnikami ;D Aż mnie duma rozpiera ! ;))
|
Ja bym nic nie zmieniała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Gej to też mężczyzna.
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Świetnie wyglądasz w czapce z drugiego zdjęcia i szarym sweterku z trzeciego. A włosy na przedostatnim zdjęciu są po prostu idealne.
Może eleganckie buty, jeansy, kolorowy t-shirt i marynarka? Do tego pasek i zegarek (nie ma nic fajniejszego od faceta z zegarkiem ![]() Ale i bez tego jest naprawdę bardzo dobrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Wiem, że też i ja gejów nic nie mam, ale heteroseksualny mężczyzna uzna określenie "gej" jako obraźliwe. Do tego długie włosy nie są wyznacznikiem orientacji seksualnej, gej może być równie dorbze łysy i wyglądać jak najzwyklejszy facet. Koniec offtopu, moim zdaniem erg4545t wygląda dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
A moim nie. Widocznie mamy inny gust i widocznie nie możesz tego pojąć.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Metamorfoza moja, czyli kolejny facet na wizaz.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Tylko swoją opinię można wyrazić inaczej, niż kogoś obrażając, ale niektórym niestety jest to obce. Koniec dyskusji, bo ona nic nie wnosi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Metamorfoza moja, czyli kolejny facet na wizaz.pl
Zakola są o wiele lepsze, niż zakrywanie ich sztucznie dłuższymi włosami
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Wyglądasz świetnie. Wcale nie jesteś za chudy. Masz bardzo dobra sylwetkę. Nie widzę potrzeby jakiegokolwiek rozjaśniania włosów (nawet tym Timoteiem). To wyglądałoby nienaturalnie. Bardzo dobrze wyglądasz w tym szarym sweterku i w zestawie z ostatniego zdjęcia. Pierwsze zdjęcie przemilczę, ale do tego 'legitymacyjnego" muszę się przyczepić
![]() ale to koniec czepiania się ![]() W zwykłych T-shirtach prezentujesz się bardzo dobrze. Proponuję trochę więcej uwagi przywiązać do stylizacji włosów - nie mogą byc przyklapnięte. Modny look wymaga odrobiny nonszalacji. Nerd glasses byłyby jak najbardziej na miejscu. To chyba tyle ode mnie. Dziewczyny już napisały dużo cennych uwag. Ju teraz wyglądasz bardzo dobrze, ale jeśli jeszcze popracujesz nad swoim stylem, to już bedzie świetnie, bo masz duży potencjał. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
logicznym jest, że nie da się "zaspokoić" każdego, jeżeli ktoś uważa, że wyglądam jak gej to trudno, dziękuję za miłe komentarze, jak i krytykę, zwrócę na pewno na to uwagę.
Jeśli chodzi o zdjęcie legitymacyjne w koszuli, to dla sprostowania, nie stylizowałem włosów, nie używałem lakieru ani nic podobnego, rano wstałem ubrałem koszulę itd. i poszedłem zrobić zdjęcie, tyle. co do włosów konkretniej, strasznie źle się czuję z tym, że mam zakola, ale wcale też nie próbuję tego sztucznie ukryć, po prostu mam dłuższe włosy i tyle. Dorzucam trzy fotki, gdzie na pierwszym dość mocno widać zakola przy krótkich włosach, na pozostałych dwóch włosy są pośredniej długości - tj. między dłuższymi, a krótkimi, proszę o opinię po dokładniejszej weryfikacji. Jeśli chodzi o zdjęcie od pani eyo, to podoba mi się, ale nie wiem czy nie mam za rzadkich włosów, i czy pasowała by taka wersja blond ;-) Nerdy glasses - jak pogodzić to z faktem, że nie noszę okularów ?? chyba też nie chcę być postrzegany jako taki lansiarz na siłę ;-) PS. na ostatnim zdjęciu sweter nie jest mój, po prostu pożyczony od koleżanki bo zimno mi było, a ona miała kurtkę ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Wiesz co? Ja Cię jednak w troche dłuższych widzę... ciekawiej w nich wyglądasz. A z takimi krótszymi trochę giniesz w tłumie. Ale też nie jest źle (chociaż pewnie jak zwykle zdania Wizazanek będą podzielone).
Co do okularów.... znam wiele osób, które okazjonalnie noszą okulary z grubych oprawkach pomimo świetnego wzroku - swego czasu można było kupic takie okulary "niekorekcyjne" w H&M na dziale męskim, ale nie wiem jak jest teraz. ps. sweterek koleżanki rulezzzzz !! ![]() ps2. co Ty o takiej powalonej porze na wizazu robisz? Ciekawość Cię zżera, co o Tobie napiszemy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Co do ubioru to jest dobrze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Nie kupuj nerdów, tylko pogorszą wszystko
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
dzisiaj też wracałem z imprezy, a że spać nei mogłem to buszowałem po necie aż mnie na spanie wzięło ;-)
shockwaves, nie licząc fryzury, masz coś może do zaproponowania ?? no i po ostatnim zdjęciu w krótkich włosach dalej uważasz, że powinny być ścięte ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.