|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Arhitektura krajobrazu czy hotelarstwo?
Proszę o pomoc bo nie mogę się zdecydować nad tymi kireunkami. Czy możecie mi podac jakies dobre strony. Na którym można wiecej zarobic?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Arhitektura krajobrazu czy hotelarstwo?
Przede wszystkim słownik ortograficzny
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie architektura krajobrazu!
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A to szkoła średnia czy wyższa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja bym wybrała architekturę krajobrazu - bardzo ciekawa dziedzina i chyba mało osób kształci się właśnie w tym fachu. Gdybyś jednak wybrała hotelarstwo - jak to zawsze mawiał mój tata, pracujesz wtedy, gdy inni mają wolne: wszystkie weekendy, wakacje itp itd ... Bo chyba dobrze postrzegam ten kierunek? ;]
![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to dwie bardzo różne dziedziny.
Wiesz jak wyglądają studia na jednym i na drugim kierunku? Czego można spodziewać się i oczekiwać? Ważne również w jakiej pracy widzisz siebie w przyszłości, bądź co chciałabyś robić. Praktycznie każda osoba, którą znam związana z hotelarstwem, nie kończyła tego kierunku na studiach. Architekt krajobrazu zaś bez odpowiedniego przygotowania zawodowego ma o wiele mniejsze szanse - o ile nie zupełnie znikome - na pracę w zawodzie po ukończeniu studiów. Moim zdaniem. Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2009-08-03 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jeżeli nie mieszkasz/będziesz mieszkać w jakimś większym mieście, to AK odradzam
![]() ![]() Edytowane przez 640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac Czas edycji: 2009-08-03 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o szkołę średnią to ja jakoś nie mam przekonania do AK, ponieważ bardzo dużo ludzi z mojej szkoły wybrało właśnie ten kierunek. No nie wiem, wydaje mi się, że za kilka lat będzie takich architektów bardzo dużo i ciężko będzie o dobrą pracę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o szkołe średnią.. Z tego wynika ze mogę już przygotować się na bezrobocie ?
![]()
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, wybór szkoły średniej nie jest ostatecznym wyborem i nie zamyka Ci drogi, jeśli jeszcze nie jesteś zdecydowana co chcesz(?) za kilka lat studiować. W takim wypadku na Twoim miejscu wybrałabym AK. Wydaje mi się, że masz po niej większe możlwości wyboru kierunku, nawet jeśli ak okaże się pomyłką - łatwiej po szkole, gdzie uczyłaś się rysunku technicznego pójść na hotelarstwo niż odwrotnie, imho ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.