2011-01-01, 20:04
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Problemy ze snem, brak apetytu...
lekarz mi powiedział, że każda choroba która utrzymuje się dłużej niż 1 MIESIĄC (nawet grypa, przeziębienie, pobyt w szpitalu) wywołuje depresję, bo człowiek nie wytrzymuje. Ja też miałam okropne bóle dosłownie wszystkiego (aż lekarze mi wierzyć nie chcieli że 18 letnią dziewczynę może boleć wszystko naraz i bez przerwy) po 3 latach otrzymałam odpowiedź: DEPRESJA. Może również tym jest spowodowana Twój stan? Również nie spałam i nie miałam apetytu... . Myślę, że twój stan może być również spowodowany brakiem witaminy B w diecie. Odpowiada ona za poziom serotoniny, tiaminy i innych tzw 'hormonów szczęścia'. Doskonałym śniadaniem będzie kilka łyżek płatków owsianych i łyżka miodu (BEZ MLEKA!). Poleca się płatki owsiane jako antydepresant, na przemęczenie, na wyczerpanie itp. Zawierają właśnie wit. z gr B a miód działa kojąco i dodaje powera(tylko trzeba troszeczkę). Dodatkowo dużo warzyw przede wszystkim, trochę owoców. Najgorszy stan już za mną, zaczęłam właśnie od diety i wysiłku fizycznego. uwierz pomogło. Życzę wytrwałości
|
|
|