Help... Trądzik - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 13:58   #1
lecho
Raczkowanie

Help... Trądzik

Witam.

Pisze już tutaj bo w wątku w którym udziela sie dermatolog nic sie nie dzieje.

Otóż wyglada to tak mniej wiecej że od długiego czasu mam juz problem ze skórą... Cala historie można w tamtym wątku przeczytać.

Różne preparaty stosowałem i w dalszym ciagu jest problem. Absolutnie już chyba nie wierze lekarzom bo byłem u 3 i dalej jest lipa:/

W załączniku fotka. Sory za cienką jakość ale nie mam aparatu.

Dziękuje za wszelki odpowiedzi.

Msg z tamtego wątku

Cytat:
Napisane przez lecho Pokaż wiadomość
Witam szanowne wizażanki i oczywiscie Panią doktor.

Stwierdziłem że też spróbuje... W końcu równo uprawnienie mamy hehe ale do rzeczy.

Mam problem ze skórą na twarzy... Na początku myślałem że to trądzik wiec poszedłem do lekarza który stwierdził że minie, że mam dbać o siebie itp... Jednak po dlugim czasie to nie ustępowało wiec postanowiłem ponownie zasięgnąć porady juz u innego lekarza w innym miescie. Ten zaś wymyślił że moja skóra reaguje tak na posiłki, ostre, miesa etc... Przepisał mi benzacne które troche pomogło ale problem dalej jest. Dlatego zwracam sie z proźobą tutaj. Wyglada to teraz tak że są zaczerwienienia, białe krostki, a z niektórych sączy sie przeźroczysty płyn.

Prosze o jakąś porade. Jeśli to pomoże to moge wrzucić fotke takiego miejsca. Bo nie jest to cała twarz ale niektóre miejsca dość czesto.

Dziękuje za wszelką pomoc i pozdrawiam

Edytowane przez lecho
Czas edycji: 2009-12-30 o 13:59
lecho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-30, 14:12   #2
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Help... Trądzik

Kuracja trądziku jest zazwyczaj długa, nic Ci nie pomoże w miesiąc, trzeba czasu. Dziwne, że lekarz polecił Ci Brevoxyl... na moje oko to przydałyby się jakieś doustne antybiotyki
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-30, 14:21   #3
lecho
Raczkowanie

Wiadomo że nie odrazu Rzym zbudowali... ale mam już dość wiec szukam pomoc wszędzie praktycznie...

U mnie to jest prawie 9 lat ? Może troche mniej
Stary 2009-12-30, 14:38   #4
Isabells
Raczkowanie

U mnie to też jakieś 9 lat :/ Ale teraz jest lepiej, bo znalazłam dobrego dermatologa. I ty też koniecznie poszukaj! Nie zapisał ci leków doustnych? Więc nie spodziewaj się efektów. Leki zewnętrzne są tylko pomocą dla leków doustnych.
Mi przepisał Umidox i Flucanozale na ten przykład doustnie, a oprócz tego krem Skinoren :P Kiedyś używałam samego Skinorenu, bo też miałam "mądrego lekarza" który chciał samymi maściami mnie wyleczyć. I co? I nic mi nie pomógł.
A teraz pomaga - nie wiem, czy to właśnie ten Skinoren + tabletki mi pomaga, czy same tabletki, ale ważne że działa.
No... 9 lat nie było żadnej poprawy, a teraz po 3 tygodniach widzę wyraźną
Dermatolog zalecił mi też peelingi kawitacyjne u kosmetyczki.
Poszukaj dobrego dermatologa, który nie oceni cię z odległości metra i nie walnie pierwszej lepszej maści, tylko dobierze odpowiednią kurację: leki doustne + coś do smarowania + może jakieś zalecenia (w moim przypadku kazał mi używać dużo pudru, bo uznał, że on wyszuka chrosty - i miał rację! A wcześniej unikałam pudru, bo myślałam, że szkodzi ).
Isabells jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-31, 00:04   #5
karolynka90
Zakorzenienie

lecho, rowniez uwazam, ze potrzebne sa Ci leki doustne + jakas masc.
nie zapominaj jednak o odpowiedniej pielegnacji, czyli delikatnym zelu do mycia twarzy (nie zadne garniery, clearasile itp) a np zel do mycia twarzy i ciala babydream, jakis plyn do higieny intymnej, i kremie nawilzajacym, ktory nie zatyka porow (humektan, babydream z pantenolem, rumiankiem, wit e)
jest watek o polecanych dermatologach - moze znajdziesz w nim jakiegos dobrego lekarza w Twojej okolicy.

Cytat:
Napisane przez Isabells Pokaż wiadomość
Dermatolog zalecił mi też peelingi kawitacyjne u kosmetyczki.
Poszukaj dobrego dermatologa, który nie oceni cię z odległości metra i nie walnie pierwszej lepszej maści, tylko dobierze odpowiednią kurację: leki doustne + coś do smarowania + może jakieś zalecenia (w moim przypadku kazał mi używać dużo pudru, bo uznał, że on wyszuka chrosty - i miał rację! A wcześniej unikałam pudru, bo myślałam, że szkodzi ).
co to znaczy, ze puder wyszukuje krosty?
Stary 2009-12-31, 01:21   #6
Paaaluch
Przyczajenie

Masz lekki trądzik i z lekami doustnymi lepiej byc ostroznym.

Kiedys mialem gorszy niz Ty, duzo mi pomogl Zineryt, a najelpszy był Akneroxid (ale bardzo podrażniał i wysuszał) i ostatecznie zatrzymałem sie na Akneroxid wieczorem i Aknemycin rano.
Oprocz tego stosowałem całą gamme roznych lekow zanim cos zadziałało (Davercin, Brevoxyl i kilka innych, juz nie pamietam). Trzeba łazic do dermatologa i probowac nowe leki - na jednego działa to, na drugiego co innego. Jezeli uwazasz, ze Twoj lekarz jest kiepski, to go zmien. Tez mialem kilku, jeden był calkiem ok, potem byla super babka 'do rany przyłóż', a potem jakas młoda jędza, ktora mnie chciala wyslac do kosmetyczki (wpychając mi wizytówkę) i nigdy wiecej do niej nie poszedłem.

Poza tym mysle, ze za bardzo sie tym przejmujesz. Z wiekiem i tak Ci przejdzie, a postac, którą masz nie szpeci Cie za bardzo i jest zupelnie niegroźna.
Byc moze wierzysz w to, ze jak bedziesz miał buzię gładką jak pupa niemowlaka, to panny będą sie pchac drzwiami i oknami Nic bardziej mylnego.

I pamietaj, ze leki mają skutki uboczne. Oczywiscie trądzik trzeba leczyc, ale wywalanie cięzkiej artylerii w postaci antybiotyków doustnych wcale nie musi byc dobrym pomysłem.
Nie bądz próżny, wyglad zewnetrzny to nie wszystko, a skupianie zbyt duzej uwagi na kilku pryszczach na buzi nie jest fajne.

Pozdrawiam.

PS. Zła dieta moze zaostrzac trądzik, zwlaszcza ostre potrawy (jak sam napisałeś), ale to raczej w niewielkim stopniu.
Paaaluch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-31, 10:21   #7
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Masz lekki trądzik i z lekami doustnymi lepiej byc ostroznym.
To wcale nie wygląda na "lekki" trądzik Leki doustne często pomagają bardziej niż same maści.

Cytat:
Poza tym mysle, ze za bardzo sie tym przejmujesz. Z wiekiem i tak Ci przejdzie, a postac, którą masz nie szpeci Cie za bardzo i jest zupelnie niegroźna.
Trądzik nie zawsze przechodzi z wiekiem
A skąd wiesz, że ta postać którą on ma nie jest taka zła? Jesteś dermatologiem? Równie dobrze może mu się to z czasem pogarszać jak nie zastosuje odpowiedniej terapii

Cytat:
Byc moze wierzysz w to, ze jak bedziesz miał buzię gładką jak pupa niemowlaka, to panny będą sie pchac drzwiami i oknami Nic bardziej mylnego.
wiesz, dziewczyna jak ma trądzik to się pomaluje i częściowo to zakryje. A u faceta wszystko widać jak na dłoni. Nie tylko od wyglądu zależy, czy się będą pchać drzwiami i oknami, ale wiadomo że jednak wygląd przyciąga

Cytat:
I pamietaj, ze leki mają skutki uboczne.
Każdy lek ma skutki uboczne. No może prawie każdy.
Także maści do stosowania zewnętrznego mają skutki uboczne jakbyś nie czytał ulotki

Cytat:
Oczywiscie trądzik trzeba leczyc, ale wywalanie cięzkiej artylerii w postaci antybiotyków doustnych wcale nie musi byc dobrym pomysłem.
Czasem tylko to może pomóc. Jest cięższa artyleria - retinoidy. Antybiotyki to przy nich pikuś

Cytat:
Nie bądz próżny, wyglad zewnetrzny to nie wszystko, a skupianie zbyt duzej uwagi na kilku pryszczach na buzi nie jest fajne.
Trądzik to choroba, którą TRZEBA leczyć. A leczenie trądziku nie jest objawem próżności tylko zdrowego rozsądku. Lepiej leczyć niż cekać aż samo łaskawie przejdzie, bo co jeśli nie przejdzie?

Cytat:
PS. Zła dieta moze zaostrzac trądzik, zwlaszcza ostre potrawy (jak sam napisałeś), ale to raczej w niewielkim stopniu
Każdy reaguje indywidualnie na to, co je. Na mnie np. nigdy ostre potrawy le nie działały. Ale dieta wpływa w dość dużym stopniu na to jak wyglądamy... Jesteś tym co jesz - jest takie przysłowie nawet

Wybacz, ale Twój post to prawie same bzdury i niezbyt pomocne rady...
Stary 2009-12-31, 12:04   #8
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam.

Pisze już tutaj bo w wątku w którym udziela sie dermatolog nic sie nie dzieje.

Otóż wyglada to tak mniej wiecej że od długiego czasu mam juz problem ze skórą... Cala historie można w tamtym wątku przeczytać.

Różne preparaty stosowałem i w dalszym ciagu jest problem. Absolutnie już chyba nie wierze lekarzom bo byłem u 3 i dalej jest lipa:/

W załączniku fotka. Sory za cienką jakość ale nie mam aparatu.

Dziękuje za wszelki odpowiedzi.

Msg z tamtego wątku
Może masz gronkowca , ale by to sprawdzić musiałbyś zrobić posiew krwi . Za wiele na ten temat nie wiem bo sama tego nie miałam ,ale u trądzikowców często okazuje się z dalszych badań ,że to gronkowiec.Więcej na ten temat jest w google.
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-31, 14:21   #9
Paaaluch
Przyczajenie

visionAM, podzieliłas mój post na 10 częsci, wyjelas zdania z kontekstu i sama zrobilas tak, zeby obniżyc jego wartość merytoryczną.

Spójrz na mój post całościowo, a nie na poszczególne zdania, a dostrzezesz, ze po prostu namawiałem kolege do umiaru, bo odniosłem wrazenie, ze jest z powodu kilku zmian skórnych bardzo nieszczesliwy.
Poza tym napisałem prawie dokładnie to co Ty w swoich odpowiedziach, tylko innymi słowami. I jest mi przykro, ze zupełnie niesłusznie na mnie naskoczyłaś, bo mogłaś zakomunikowac swoje niezadowolenie w bardziej łagodny sposób.

Dodam jeszcze ze to jest lekki trądzik nie tylko w mojej ocenie, ale równiez w ocenie lekarza, który nie chciał przepisac koledze lecho niczego mocniejszego.
Stary 2009-12-31, 15:46   #10
visionAM
Zakorzenienie

Jak usunę cytowane elementy to masz to:
Cytat:
To wcale nie wygląda na "lekki" trądzik Leki doustne często pomagają bardziej niż same maści. Trądzik nie zawsze przechodzi z wiekiem
A skąd wiesz, że ta postać którą on ma nie jest taka zła? Jesteś dermatologiem? Równie dobrze może mu się to z czasem pogarszać jak nie zastosuje odpowiedniej terapii. Każdy lek ma skutki uboczne. No może prawie każdy.
Także maści do stosowania zewnętrznego mają skutki uboczne jakbyś nie czytał ulotki Trądzik to choroba, którą TRZEBA leczyć. A leczenie trądziku nie jest objawem próżności tylko zdrowego rozsądku. Lepiej leczyć niż cekać aż samo łaskawie przejdzie, bo co jeśli nie przejdzie? Każdy reaguje indywidualnie na to, co je. Na mnie np. nigdy ostre potrawy le nie działały. Ale dieta wpływa w dość dużym stopniu na to jak wyglądamy... Jesteś tym co jesz - jest takie przysłowie nawet

Wybacz, ale Twój post to prawie same bzdury i niezbyt pomocne rady...
Dalej to ma sens, bo nie wyrwałam niczego z kontekstu tylko cytowałam fragmentami. Dalej to potwierdzam
A to, że nie dostał nic doustnego może znaczyć, że lekarz nie zna się na rzeczy.
I nie napisałeś tego samego co ja, ja mam całkiem inne zdanie od Ciebie.
Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Może i piszę ostro, ale męczy mnie czytanie takich bzdur na dermatologii. Wszystko zależy indywidualnie od osoby - czy zaszkodzą czy pomoga antybiotyki, jak zareaguje itd. A Ty mu wmawiasz, że ma się nie martwić i że jest próżny... no prosze Cię... :/
Stary 2009-12-31, 17:56   #11
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Jak usunę cytowane elementy to masz to:

Dalej to ma sens, bo nie wyrwałam niczego z kontekstu tylko cytowałam fragmentami. Dalej to potwierdzam
A to, że nie dostał nic doustnego może znaczyć, że lekarz nie zna się na rzeczy.
I nie napisałeś tego samego co ja, ja mam całkiem inne zdanie od Ciebie.
Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Może i piszę ostro, ale męczy mnie czytanie takich bzdur na dermatologii. Wszystko zależy indywidualnie od osoby - czy zaszkodzą czy pomoga antybiotyki, jak zareaguje itd. A Ty mu wmawiasz, że ma się nie martwić i że jest próżny... no prosze Cię... :/
visionAM łamiesz regulamin pkt. 2 cytuje uznaj prawo innych do posiadania poglądów których Ty nie podzielasz i życia po swojemu jeśli to jest w zgodzie z prawem . Szanuj zdanie innych i nie obrażaj ,że ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem o czym też jest w regulaminie . Piszesz że męczy cię czytanie takich bzdur to może poprostu ich nie czytaj i będziesz miała problem z głowy . Nie jesteś na forum sama ,chyba o tym zapomniałaś.Troche szacunku do wypowiedzi innych .
Stary 2009-12-31, 17:58   #12
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
visionAM łamiesz regulamin pkt. 2 cytuje uznaj prawo innych do posiadania poglądów których Ty nie podzielasz i życia po swojemu jeśli to jest w zgodzie z prawem . Szanuj zdanie innych i nie obrażaj ,że ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem o czym też jest w regulaminie . Piszesz że męczy cię czytanie takich bzdur to może poprostu ich nie czytaj i będziesz miała problem z głowy . Nie jesteś na forum sama ,chyba o tym zapomniałaś.Troche szacunku do wypowiedzi innych .
przeczytaj co napisałaś w innym wątku i potem zwracaj mi uwagę
Oczywiście masz rację, ale przyganiał kocioł garnkowi
Stary 2009-12-31, 18:15   #13
siska81
Wtajemniczenie

Ja szanowałam wypowiedzi innych w tym twoje to ty mnie zaatakowałaś . Nie mnie pierwszą atakujesz czytam forum i twoje odpowiedzi do innych .
Stary 2010-01-01, 18:05   #14
visionAM
Zakorzenienie

Nie zaatakowałam tylko napisałam, że nie po to jest forum żeby wklejać jakieś teksty z innych stron. Tu piszesz SWOJE DOŚWIADCZENIA. Jak dalej tego nie rozumiesz to przykro mi bardzo zauważ też kto tobie zwrócił uwagę w tamtym temacie (moderator) i skoro tak dobrze znasz regulamin to najpierw zastanów się nad sobą, a potem innym zwracaj uwagę.
Koniec OT

I żeby było jasne: nie mam nic do innych poglądów ludzi tutaj piszących. Razi mnie jednak zachowanie typu "Nie bierz antybiotyków doustnych, bo są szkodliwe", "Nie przejmuj się trądzikiem bo to oznaka próżności", "Nie idź do dermatologa bo ci nie pomorze" itd. itp.
Po prostu lepiej napisać swoje doświadczenia i coś doradzić niż siać ferment i ordodoksyjne poglądy. Jak pisałam wyżej każdy lek ma skutki uboczne. Trzeba pamiętać, że u różnych ludzi trądzik objawia się inaczej i należy do niego podchodzić INDYWIDUALNIE. Dlatego teksty w stylu "Nie bierz antybiotyków bo tylko ci zaszkodzą, po ich odstawieniu będzie gorzej" są tutaj nie na miejscu! Niech każdy decyduje o sobie i pamięta o wizytach u specjalistów. Takie namawianie bierz/nie bierz jest trochę bez sensu

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-01-01 o 18:26
Stary 2010-01-01, 19:46   #15
lecho
Raczkowanie

Dziękuje za porady.. Narazie jestem na etapie szukania dermatologa w opolu okolicach.

A co do Pań kłocących sie to nie robić OFFTOPu!!!

Gdzie jest moderator ? Śpi? Wiadomosci nie wnoszące nic do tematu powinny zaraz kasowane!
Stary 2010-01-02, 12:03   #16
siska81
Wtajemniczenie

Zgadza się visionAM mam nadzieje ,że ty też już nie będziesz pisała nie na temat ,bo na forum o trądziku pisałaś na temat solarium a kogo to obchodzi . Moderator zwrócił mi uwage , ale nie złamałam regulaminu .

Edytowane przez siska81
Czas edycji: 2010-01-02 o 12:06
Stary 2010-01-02, 12:54   #17
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadza się visionAM mam nadzieje ,że ty też już nie będziesz pisała nie na temat ,bo na forum o trądziku pisałaś na temat solarium a kogo to obchodzi . Moderator zwrócił mi uwage , ale nie złamałam regulaminu .
przepraszam bardzo ale zbyt się rozpędzasz w swoich wypowiedziach - pytałam o solarium w związku właśnie z trądzikiem więc nie zarzucaj mi tutaj pisania nie na temat! Zresztą pisałam o tym na podforum "Intymnie", a nie "Dermatologia" więc mówiąc delikatnie - odczep się ode mnie i zajmij sobą
Stary 2010-01-02, 15:30   #18
Paaaluch
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
przepraszam bardzo ale zbyt się rozpędzasz w swoich wypowiedziach - pytałam o solarium w związku właśnie z trądzikiem więc nie zarzucaj mi tutaj pisania nie na temat! Zresztą pisałam o tym na podforum "Intymnie", a nie "Dermatologia" więc mówiąc delikatnie - odczep się ode mnie i zajmij sobą
Znowu muszę byc krytyczny wobec Ciebie. Piszesz w bardzo agresywny sposob, nie liczysz sie ze zdaniem innych i odnoszę wrażenie, ze chesz miec tu jakąś autorytarną pozycję.

Nie uwazam, ze leczenie chorób skóry to oznaka proznosci. Nie uwazam tez, ze nie nalezy chodzic z trądzikiem do lekarza.
Interpretujesz moje posty w bardzo niekorzystny dla mnie sposób i czepiasz sie czegos, czego wcale nie mialem na mysli. W dodatku wyrazasz to w naganny sposób.

Przytyk o czytaniu ze zrozumieniem jest niczym innym jak zaplanowaną napaścią i próbą obrażenia mnie. Tak samo jak opinia, ze moj post to stek bzdur i bezużytecznych rad.
Forum służy to wymiany poglądów, a nie obelg - o czym Ty wyraznie zapominasz.

Napisałem koledze, zeby nie przejmował sie za bardzo kilkoma zmianami skórnymi na swojej twarzy. Napisałem tez, ze z trądzikiem walka jest trudna i trzeba chodzic do lekarza i próbowac rozne specyfiki, bo na jednego działają jedne, a na drugiego inne. Dodałem również, ze jezeli w jego opini jego lekarz jest do bani, to niech go zmieni. A Ty obróciłas kota ogonem i wmawiasz, ze kazałem mu olac to wszystko i nie leczyc sie wcale.

Na ogół nie zniżam sie do cytowania fragmentami, ale dla Ciebie zrobie wyjątek.
Cytat:
Czyli ja sie nie znam na rzeczy, dwaj lekarze nie znają sie na rzeczy, tylko TY jedna na medycynie sie znasz!
I jestem przekonany, ze zaden dobry lekarz nie przepisze mu niczego doustnego na kilka pryszczy! Miałem gorszy trądzik i nawet sugerowałem pigułki, to mi powiedziała, ze to dopiero w ostatecznosci.
Antybiotyki doustne mają powazne skutki uboczne i nie mozna ich przepisywac na byle co (mimo, ze ostatnio jest to dosc modne - przeziebienie - antybiotyk). I gdyby ktos przepisał mu tabletki, to pewnie zrobilby mu wiecej szkody, niz pożytku.

Namawiam Cię, visionAM, do zastanowienia sie nad swoim zachowaniem. Bo ja tez nie zgadzam sie z Twoimi poglądami, ale mimo to nie napisałem Ci, ze piszesz bzdury i ze jestes do niczego. Gdybysmy zaczeli normalnie dyskutowac, to byc moze udaloby nam sie dojsc do jakiegos kompromisu, a w momencie, gdy ty mnie atakujesz - ja sie bronie i tracimy szansę na porozumienie.

A kolezance siska81 dziekuję za wstawiennictwo. Uzupełniając dodam, ze tu nawet nie chodzi o regulamin, tylko o dobre wychowanie, bo jezeli ja cos pisze, ktos mnie atakuje, na co odpowiadam, ze mi przykro, a ten ktos nadal ma w poważaniu moje uczucia i dalej wylewa na mnie kubły pomyj, to jest tu cos nie w porzadku.
Stary 2010-01-02, 16:02   #19
visionAM
Zakorzenienie

Nie zaatakowałam Cię tylko odniosłam się do wypowiedzi, z którymi się nie zgadzam. Mam prawo mieć inne zdanie. Jeśli nie pasuje Ci forma moich wypowiedzi to przykro mi - tak już piszę. Nie mam na celu robienie z siebie autorytetu, bo nim nie jestem. Uważam po prostu, że pisanie o próżności w wątku, gdzie trądzik jest dla kogoś dużym problem, to jakaś kpina

Nie mówię, że ja się znam na czymś lepiej niż lekarz, ale gdybyś poczytał opinię dziewczyn na temat różnych lekarzy albo sam poszedł kilka razy do dermatologa, który olałby Twój problem to także miałbyś inne podejście. Nie piszę, że leki doustne są niezbędne, pisze tylko, że moga pomóc Skoro dwaj lekarze ich nie przepisali a mimo to NIC nie pomaga to może właśnie warto iść do trzeciego lekarza?

I tak jak napisałam wcześniej - każdy lek ma skutki uboczne... WSZYSTKO ZALEZY INDYWIDUALNIE OD OSOBY (już to pisałam i tłumaczyłam wyżej, nie chcę się powtarzać). Więc zajmij się tematem wątku, a nie moją osobą

Jeśli przeszkadza Ci mój styl pisania - trudno, taka jestem. Nie odbieraj tego jako atak i nie bierz do siebie. I nie róbmy już więcej tutaj off topa, bo to się mija z celem. Uważasz, że coś jest nie tak - zgłoś do moderatora albo napisz mi pw.
Stary 2010-01-02, 22:34   #20
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paaaluch Pokaż wiadomość
I jestem przekonany, ze zaden dobry lekarz nie przepisze mu niczego doustnego na kilka pryszczy! Miałem gorszy trądzik i nawet sugerowałem pigułki, to mi powiedziała, ze to dopiero w ostatecznosci.
Antybiotyki doustne mają powazne skutki uboczne i nie mozna ich przepisywac na byle co (mimo, ze ostatnio jest to dosc modne - przeziebienie - antybiotyk). I gdyby ktos przepisał mu tabletki, to pewnie zrobilby mu wiecej szkody, niz pożytku.
mialam o wiele lzejszy tradzik niz Autor watku - byly to malutkie, aczkolwiek liczne krostki na policzkach, a mialam przepisany antybiotyk + masc.
pomoglo mi to bardzo i skutkow ubocznych nie mialam zadnych.
Stary 2010-01-02, 23:33   #21
siska81
Wtajemniczenie

visionAM nie wie co to dobre wychowanie ,ale dużo wie na temat trądziku i narzuca swoje sposoby leczenia innym . Nie wolno jej się sprzeciwiać .Ona nas dziewczyna chce tu wyleczyć swoimi sposobami .Jej zdanie napewno będzie ostatnie . Troche nie na temat jak visionAM w jednym z postów chociaż słowo trądzik się pojawiło . Przepraszam wszystkich ,że dałam się sprowokować do tej wymiany zdań.

Edytowane przez siska81
Czas edycji: 2010-01-03 o 01:47
Stary 2010-01-02, 23:37   #22
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
visionAM nie wie co to dobre wychowanie ,ale dużo wie na temat trądziku i narzuca swoje sposoby leczenia innym . Nie wolno jej się sprzeciwiać .Ona nas dziewczyna chce tu wyleczyć swoimi sposobami .Jej zdanie napewno będzie ostatnie . Troche nie na temat jak visionAM w jednym z postów chociaż słowo trądzik się pojawiło .
dlugo jeszcze potrwa miedzy Wami taka pyskowka?
Stary 2010-01-02, 23:39   #23
visionAM
Zakorzenienie

ja już wyjaśniłam sytuację w poście wyżej nie mam zamiaru kontynuować tej dyskusji nie związanej z tematem. Po moim dzisiejszym zgłoszeniu do moderacji pewnie i tk obie dostaniemy po ostrzeżeniu

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-01-02 o 23:42
Stary 2010-01-02, 23:52   #24
asix86
Wtajemniczenie

Mnie wyleczył izotek.

www.izotek.pl wejdz na forum i poczytaj opinie ludzi, dzienniki, zdjęcia przed, w czasie i po kuracji. Wielu dermatologów ponoć nie chce leczyć izotekiem, ale na forum znajdziesz jacy lekarze przepisują ten lek w twojej okolicy. Powodzenia i wytrwałości. Trzymam kciuki!

Stary 2010-01-03, 09:48   #25
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
visionAM nie wie co to dobre wychowanie ,ale dużo wie na temat trądziku i narzuca swoje sposoby leczenia innym . Nie wolno jej się sprzeciwiać .Ona nas dziewczyna chce tu wyleczyć swoimi sposobami .Jej zdanie napewno będzie ostatnie . Troche nie na temat jak visionAM w jednym z postów chociaż słowo trądzik się pojawiło . Przepraszam wszystkich ,że dałam się sprowokować do tej wymiany zdań.
Następny offtop i wrócę z workiem punktów karnych...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 12:43   #26
lecho
Raczkowanie

Wkoncu jakiś moderator. One już dawno powinny dostać warny
Stary 2010-01-03, 12:57   #27
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Mnie wyleczył izotek.

www.izotek.pl wejdz na forum i poczytaj opinie ludzi, dzienniki, zdjęcia przed, w czasie i po kuracji. Wielu dermatologów ponoć nie chce leczyć izotekiem, ale na forum znajdziesz jacy lekarze przepisują ten lek w twojej okolicy. Powodzenia i wytrwałości. Trzymam kciuki!

zatem kontynuacja tematu właściwego
Stary 2010-01-03, 16:31   #28
visionAM
Zakorzenienie

Izotek jest przepisywany dla osób z bardzo dużymi problemami skórnymi. Jest to silny lek... Tutaj niektórzy piszą, że lecho ma bardzo delikatną postać trądziku... moim zdaniem jest on średnio nasilony i wymaga kuracji czymś konkretnym, ale czy od razu Izotekiem? Hmm o tym powinien zdecydować lekarz.
Znalazłam galerię z przebiegu leczenia Izotekiem:
http://www.acne.org/messageboard/Acc...3#entry1340643
jak widać pomaga nawet na taki spory trądzik...
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p4647-Izotek

I tak się jeszcze zastanawiam - lecho ma trądzik w takich miejscach, gdzie wiadomo - musi się golić. Pewnie to dodatkowo podrażnia skórę?

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-01-03 o 16:33
Stary 2010-02-01, 18:02   #29
lecho
Raczkowanie

No niestety. W dalszym ciągu problemy ze skórą.... Na tę chwile wyglada to tak:

Jakieś pomysły? Na poczatku troche pomagała Maść cynkowa, teraz już niestety nie bardzo...
Stary 2010-02-01, 18:07   #30
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety. W dalszym ciągu problemy ze skórą.... Na tę chwile wyglada to tak:

Jakieś pomysły? Na poczatku troche pomagała Maść cynkowa, teraz już niestety nie bardzo...
No ja miałam podobnie i dostałam izotek, o czym już pisalam.

A pamiętasz o rygorystycznej diecie?
Zero słodyczy, ostrych potraw, napojów gazowanych, cytrusów?
Może witaminę PP łykaj, kup skinoren.
Ja zanim dostałam izotek dermatolog mi kazał tego się trzymać.
Niestety mimo wszystko się pogarszało, więc dostalam coś mocniejszego.

Czym myjesz twarz? Ja używałam i używam nadal Cetaphilu.

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2010-02-01 o 18:08
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości