|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
KATAR !!!!
czy jest jakiś skuteczny sposób na pozbycie się kataru ? cieknie mi z nosa i cieknie, a ja niedługo mam maturke ustną ( w poniedziałek ) i co zrobię z takim aktarem i nosem jak kartofel... Może znacie jakieś skuteczne tabletki albo domowe sposoby ??? RATUJCIE !!!!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: KATAR !!!!
a moze to nie katar z przeziębienia tylko katar alergiczny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mi na katar z przeziębienia pomagają tabletki cirrus, natomiast na katar alergiczny tabletki przeciw alergii-zyrtec,amertil. Tabletki na alergię często powodują senność i powinno się je zażywać wieczorem. Jeśli chodzi o alergię to lepiej aby leki przepisał lekarz, choć można też kupić lekarstwa bez recepty-wtedy są pakowane po 7 szt.
Jeśli nie wiesz co ci dolego proponuję szybciutko się udać do lekarza niż leczyć się samemu-zwłaszcz w trakcie ważnych egzamniów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
katar alergiczny to na pewno nie jest, chyba się ostatnio przeziebiłam bo latałam i ciepło mi było,a potem zdychałam z zimna. Pozatym mam gorączkę jeszcze...
a te cirrus to sa dobre ?
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Cirrus dobre są, ale jak masz gorączkę to nie wystarczą. Może lepszy Coldrex max lub coś w tym stylu. Działa też przeciw katarowi. Ten rozpuszczalny jest najlepszy. W 3 dni powinien cię podleczyć. Trzymaj się.
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Tabletki cirrus nie pomagają na przeziębienie one działają tylko na nos
![]() Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jam alergik od lat.... i wiem, ze tabletki na alergie nawet te starszej generacji czyli zytrec-i itp bierze sie rano ...
milgryf napisał(a): . Tabletki na alergię często powodują senność i powinno się je zażywać wieczorem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
podłączę siępod alergicznego posta- od jakichś 3-4 lat miewam objawy alergii najczęściej jest to czerwiec, wybieram się do lekarza w następnym tygodniu, bo to co miałam rok temu to juz był hardcore
![]() i teraz 3 pytanka: czy muszę mieć skierowanie do alergologa? czy testy na alergeny są pokrywane przez NFZ? kiedy można zacząć odczulanie ???? mam obronę w tym roku i nie chcę mieć dodatkowego stresa przez alergię ![]()
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
1-do alergologa jest potrzebne skierowanie.
2- nie wiem, bo robilam prywatnie. 3- odczulanie zaczyna sie w okresie listopad -styczen, tak zeby skonczyc je jeszcze przed okresem pylenia. czyli w tym roku na odczulanie sie spoznilas... zreszta efektu i tak zazwyczaj nie ma po pierwszym roku, sa potrzebne 2 , 3 lata. a i tak gwarancji 100 % nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Roxi, a w jakiej dzielnicy Wroclawia mieszkasz ??
Znam swietna alergolog na Popowicach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
hej
dzięki za info !! jestem ze śródmieścia,ale na @ możesz mi podać dane nie zaszkodzi ![]() ja wybieram się do Poliklinki na Grabiszyńskiej ,tam dowiem się wszytskiego ![]() dzięki jeszcze raz !! ![]()
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ooooooooooo! widze, ze z tej samej przychodni korzystamy
![]() poliklinika MSWiA? ![]() wyslalam juz meila z namiarami na moja ulubiona pania doktor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
taaaaaak
![]() ja z rodziny mundurowych ![]() a nie wiesz jaki tam alergolog przyjmuje ??? muszę się też wreszcie do okulisty wybrać na kontrolę (zaniedbałam swoje oczka niestety)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Roxi napisał(a):
> taaaaaak ![]() > ja z rodziny mundurowych ![]() ja tyz ![]() > a nie wiesz jaki tam alergolog przyjmuje ??? niestetey nie wiem. > muszę się też wreszcie do okulisty wybrać na kontrolę (zaniedbałam swoje oczka niestety) tamtejszej okulistki nie trawie, zolza straszna... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny! Tez jestem z rodziny mundurowych i tez lecze sie w przychodni MSWiA, ale w Bydgoszczy. Tak na przyszlosc - jakbyscie kiedys musialy leczyc sie u nas - unikajcie pani ginekolog o wdziecznym imieniu Lolita i takiej starej dermatolog - kiedys wyszlam od niej z placzem jak na mnie nakrzyczala, ze nie umiem dbac o skore i tradzik to moja wina i czego ja od niej wymagam. Od tego czasu lecze sie prywatnie.
Corki mundurowych ogolnie maja fajne zycie ![]() Pozdrowienia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
oj to niedobrze
![]() będę tam 1wszy raz i zobaczymy ( u okulistki ) a może w szpitalu MSWiA na Ołbińskiej(??)jest jakiś okulista ?? orientujesz się może ? co do wrocłąwia i wizażanek ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja mogę polecić tableteczki na katar sudafed
![]() ![]() P.S. powodzenia na maturce ![]() ![]()
"Milczący kochankowie tak nie mogą się ukryć wśród obojętnych ludzi, jak rośliny pachnące wśród bezwonnych". Aleksander Świętochowski "Mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety. Kobiety mają subtelniejszy instynkt — wolą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny". Oscar Wilde |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
WROCLAWIANKI , a moze by tak ... kawa i ciacho ;) ?
Roxi napisał(a):
> oj to niedobrze ![]() > będę tam 1wszy raz i zobaczymy ( u okulistki ) moze nie bedzie tak zle.... moze ona tylko mnie nie lubi ![]() ![]() > a może w szpitalu MSWiA na Ołbińskiej(??)jest jakiś okulista ?? orientujesz się może ? nie wiem, ale zapytam sie dzis wieczorem mamy, ona jako lekarz mundurowy na dodatek ![]() > > co do wrocłąwia i wizażanek ![]() ![]() ![]() ja jestem za !!! ![]() ![]() wiem, ze kiedys juz byly takie pomysly, chyba sporo nas we WroCku... p.s. PRZEPRASZAMY ZALOZYCIELKE WATKU ZA URZADZANIE SOBIE TAKICH 'OFFTOPICOWYCH' POGADUSZEK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
mskladaczek napisał(a):
> jam alergik od lat.... i wiem, ze tabletki na alergie nawet te starszej generacji czyli zytrec-i itp bierze sie rano ... > Zaciekawiłaś mnie tym stwierdzeniem że bierze się rano. Właśnie mam przed sobą ulotkę amertilu i pisze wyraźnie -najlepiej wieczorem. Mam w rodzinie doktora alergologa więc przy okazji zapytam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
hmm.... leki biore od siedmiu lat i bylo to chronologicznie
-zyrtec -claritine -aerius a obecnie telfast i wszystkie bralam ( biore ) rano. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a zyrtec to dokladnie to samo co amertil ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja biorę amertil, bo jestem alergiczką, ale ten katar to na pewno nie alergia, a przeziebienie. Męczy mnie już 3 dzień, a nic się nie zanosi na to aby się skończył. raczej mój stan się pogarsza bo mam jeszcze duszący suchy kaszel...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.