|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Praga\Wiedeń\Wilno-doradzcie proszę
czesc
chcemy sie wybrac w wakacje na 3-4 dni z Tzem do ktoregos z tych miast.i tu wielka prosba o pomoc. wiem ze najlepiej jest zwiedzac samemu ale bedzie to nas 1 wyjazd za granice wiec chyba lepiej jechac z biurem podrozy. Doradzcie prosze ktore organizuje dobre wycieczki,moze ktos byl?? I ktore miasto wybrac? na co zwrocic uwage?a moze jakies inne sugestie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Praga\Wiedeń\Wilno-doradzcie proszę
oo ja też jestem ciekawa. najbardziej Wiednia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Wieden jest przepiekny. Mieszkalam tam przez dwa miesiace i mimo to ze byla to zima miasto mnie zachwycilo. Bardzo wazna jest swietna organizacja transportu miejskiego - autobusy i kilka linii metra. Wystarczy zaopatrzyc sie w dobra mape i checi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
http://www.pks.bielsko.pl/but.php POlecam, szybko, sprawnie i tanio-naprawdę będziesz zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Praga - Wiedniem nie byłam zahwycona, ale też moze dlatego, że nie za wile zwidziłam. Wilno też fajne, ale wydaje mi się najmniej klimatyczne z wsyzsktich wymienionych
![]() Miłej wycieczki ![]() Ola ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
z tych miast najbardziej podoba mi się Wilno. będąc w nim możesz również pojechać do oddalonych o 28 km Trok (jest tam średniowieczny zamek gotycki położony na wyspie jeziora Galwe).
gorąco polecam Wilno, chociaż Wiedeń i Praga też są piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Praga - cudowna, najpiękniejsza, swojska, niedroga. Naprawdę nie ma sensu jechać tam z wycieczką zorganizowaną, wystarczy mapa i para dobrych butów bo po tym mieście można chodzić bez końca.
Wiedeń - piękny, mnóstwo zabytków, ale jego uroda jest bardzo dostojna. Podobał mi się, ale brak atmosfery no i o wiele drożej (dlatego może badziej się tu opłaca wycieczka) W Wilnie nie byłam, ale zamierzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Praga- zachwycająca architektura, bardzo klimatyczna, gwarna.
Wilno - sporo polskich akcentów, klimatycznie, dobra kuchnia, blisko zamek w Trokach, ceny na polską kieszeń, byłam 2 razy jak najbardziej polecam. Wiedeń - niestety jeszcze nie widziałam, więc nie mogę się wypowiadać. Do wszystkich trzech miejsc wybrałabym się indywidualnie z zakupionym przewodnikiem i mapą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Byłam w tych trzech miastach i najbardziej podoba mi się Praga. Moim zdaniem na pierwszy raz najlepiej jechać z biurem podróży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jak najbardziej Wilno !!! Najpiękniejsze miejsce na świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Lux Mundi
|
Ile osób, tyle poleceń ;D
Ja ze swej strony jestem za Wiedniem! ![]() Cudowne miasto, mnóstwo zabytków, klimatycznie- czuć atmosferę tamtych lat, z resztą Kto nie chciałby zwiedzić pałacu Habsburgów i dowiedzieć się w ilu jajach myła włosy Sisi ;D Oczywiście można się tego dowiedzieć sprawdzając w google, jednak wycieczka do Wiednia to niezapomniane przeżycie ![]() W Wilnie jeszcze nie byłam- ale przymierzam się ;D Co do Pragi- owszem może być, ale przynajmniej jak dla mnie- szału nie było ;P Jest co zwiedzać- kościoły, most Karola, stary cmentarz żydowski czy Złotą Uliczkę ![]() ![]() Ale nie ma się co zrażać ![]() ![]() Jeśli jednak zdecydujesz się na Pragę, to warto dotrzeć tam odwiedzając po drodze Skalne Miasto - piękna sprawa ;D http://marcinp.wordpress.com/2007/07...miasto-czechy/ I mówi to zdeklarowana posiadaczka leku wysokości ![]() Myślę, że co byś nie wybrała będzie dobrze- w końcu w wakacje, byle była pogoda i doborowe towarzystwo - pięknie jest nawet w Sarbinowie nad Bałtykiem ;D Pozdrawiam! ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A ja stawiam na Pragę , w sam raz na kilka dni. Dojechać można autem , a hotel zarezerwować np przez booking.com . To jedno z najładniejszych miast w Europie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.