|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
tanie ciuchy dla bobasa
jestem w 8 miesiącu ciąży, nie mam jeszcze żadnych ubranek .... Jak weszłam dziś do sklepu -pierwszego z brzegu to się trochę zdziwiłam TE CENY!!!! Podpowiedzcie, jak gdzieś widziałyście jakieś promocje, przeceny, bo zbankrutuję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: tanie ciuchy dla bobasa
Cytat:
Jeśli w twoim mieście jest sklep Pepco wybierz się i tam ![]() W Tesco są też ciekawe promocję, np 3body w atrakcyjnych cenach. A prawdziwe skarby znajdziesz w lumpku ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak jak Katarzynka polecam sklep Pepco, naprawdę tanio można kupić ciuszki dla dzieci oraz lumpek. Dowiedz sie kiedy jest dostawa i gdzie są fajne ciuszki. Można za groszę kupić cudeńka.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ok, dzięki za podpowiedź. w lumpeksie byłam raz w życiu i z powodu strasznego zapachu (!)nie ośmieliłam się wejść nigdy więcej, ale może coś się zmieniło, to było parę lat temu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Zapach zapachem, ale faktycznie, ja na lumpku kupiłam sporo ciuszków, te nie zniszczone często są wyceniane. I za body np zapłacisz ok 4 zł, ale świetne, niezniszczone, niesprane. Tak samo z pajacami, koszulkami, czapeczkami... Tylko ten zapach.
Ja zawsze moczę w Vanishu z pół godzinki, potem przepieram w proszku (do białego jak białe, do koloru jak kolor), płuczę i już normalnie piorę w proszku dla dzieci. Zapachu nie ma, a i ubranka czyściutkie. Nawet białe bodziaki są śnieżnobiałe jak nowe.... Niektórzy tylko piorą w pralce, ale ja jakoś się przełamać nie mogę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja dużo ubranek kupuje na Allegro, nowe lub używane, za parę groszy można znaleźć cos fajnego. Polecam wielopaki z Tesco, od urodzenia moja mała ma komplety bodów, śpioszki i nic się z tym nie dzieje, nawet po kilkunastu praniach i są bardzo tanie. U nas w okolicy jest tez Smyk i 5-10-15 ale tam kupujemy raczej jak są wyprzedaże, bo w normalnej cenie jednak drogo wszystko wychodzi. W Reserved też często są poprzeceniane malutkie ubranka, w C&A tanio ale z jakością różnie to bywa. Niedaleko jest też komis dziecięcy, warto czasem tam zajrzeć. Czekają Cię dłuuuuuugie wycieczki po sklepach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Nigdy wcześniej nie słyszałam o Pepco, a okazało się że mam taki sklep w okolicy, trochę zaszalałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie kupuj za duzo teraz.Poczekaj aż maluszek sie urodzi.Ja nakupowałam do szpitala śpiochów i kaftaników rozmiar 58-62 a mój facet urodził się 63 cm i większość z ubranek leży wcale nie używanych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ten zapach z lumpa to przez środki, którymi spryskane są ubrania. A może koleżanki twoje albo twojej mamy itp., maja jakieś ubranka. Moja kuzynka w ten sposób dostała większosc
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja tez polecam ubranka z TESCO... pozatym duuuzo kupilam w Auchanie byly promocje i strasznie tanio... A co do lumpkow to naprawde znajdziesz tam super orginalne ubranka i nie zniszczone w wiekszosci
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
buziaczka3 No to gratuluję! ale był wielki! Mi też ginekolog powiedział, że bobas będzie duży, więc kupiłam trochę 62 i 68, a jak się urodzi to będę dokupywać. Tym bardziej że nie znam płci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Jolanta, polecam oczywiście pepco, ale przede wszystkim lumpek. Owszem zapaszek nie jest zachęcający, ale przecież i tak wszystko pierzesz przed założeniem. Poza tym można dorwać naprawdę świetne ciuchy za parę złotych. Ja kupuję synkowi głównie w lumpku, bo ceny nowych rzeczy są zawrotne a dziecko przecież szybko rośnie. Mamy w swojej kolekcji same firmowe ciuchy, jak nowe, niektóre nawet z metkami: H&M, Disney, Marks&Spencer, NEXT, GAP, Carter's, i inne.
![]()
16.10.2008r. - Adaś 05.04.2012r. - Piotruś ![]() Edytowane przez gosiaizbyszek Czas edycji: 2009-04-28 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
H&M, MARK&SPENSER, NEXT sa to firmy angielskie.robia ciuchy naprawde dobre jakosciowo.W Anglii ciuszki z tych wlasnie sklepow sa bardzo drogie,chyba ze trafi sie na przecene...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem jakie ceny ciuszek dla dzidzi sa w Polsce,ale moim zdaniem te z tych sklepow tez sa drogie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nawet w tych niefirmowych sklepach ceny ubrań dziecięcych dorównują cenom ubrań dla dorosłych. Jeszcze w zimie chciałam kupić Adasiowi sweterek, mały nosił wtedy rozmiar 56/62 i okazało się że za taki zwykły sweterek, żadne cudo musiałabym zapłacić ponad 50 zł. A ile dziecko pochodzi w jednym rozmiarze 2 miesiące? Ja nie widzę problemu w kupowaniu w lumpkach, dla dzieci. A te ciuszki o których pisałam są na prawdę dobre jakościowo, bo mam w kilku rozmiarach, piorę używam i znowu piorę i mimo, że używane, nic się z nimi nie dzieje. Te nowe, które miałam kupione lub sprezentowane się zmechaciły, powyciągały i wyglądają okropnie a te z lumpka nadal jak nowe. A przy okazji bobas wygląda jak mały facecik
![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja wybrałam sie na łowy po sklepach z tanią odziezą, naprawde świetna sprawa. Malutki sklepik ale ciuszki boskie, w tesco kupiłam bolerko i sukienkę- 139zł (tydzień później była promocja i komplecik było o połowę tańsz :/ ), a w sklepie z t.o. 10zł piękna sukieneczka, a 6 zł śliczne bolerko. Piękne, niezniszczone. Ubranka dla niemowlaków to koszt paru zł, a przy większych zakupach dostałam zniżkę
![]() Polecam promocje w supermarketach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ja już "obkupiona", ale może komuś się przyda informacja : widziałam całkiem przyzwoite, niedrogie bodziaki ze 100% bawełny w Biedronce
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja szczęściara otrzymałam trochę ciuszków od bratowej i od koleżanki. W miarę jak rośli moi chłopcy jednak zaopatrywałam się w lumpkach. Mam w swoim mieście upatrzone dwa takie sklepy, dość duże, przestronne, wybór ubrań przeogromny i jakościowo super materiały i wyroby firmowe. Teraz gdy mój starszy chodzi do przedszkola mam problem, bo często przeciera spodnie na kolanach i muszę kupować mu spodnie w zwykłych sklepach, bo trudno spotkać w lumpkach spodnie chłopięce w jego rozmiarze (pewnie większość chłopców przeciera kolana). Piszę, że mam z tym problem bo za zwykłe dresy muszę zapłacić od 40 zł w górę a za lepsze spodnie 70, 80zł i więcej. Za takie kwoty wcześniej miałam dwie reklamówki porządnych ciuszków z lumpka. Trzeba się nastawić, ze z wiekiem dzieci wydatki będą tylko rosły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Mój sposób na tanie ubranka to szukanie okazji w sklepach firmowych.
Przeceny, dwupaki, wielopaki. Chciałam zobaczyc ostatnio jakie są ceny w hipermarketach i szczerze mówiąc niewiele odbiegają od cen w H&M czy C&A, a wybów jest większy jednak w sklepach z odzieżą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie ma rozmiaru mojej małej, to patrze tylko jak w pasie i jazda z igłą i nitką, inaczej nie wyrobiłabym finansowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja polecam Auchan u moim są cztery regały ubranek w naprawde atrakcyjnych cenach poza tym sezonowe okazje czasem w smyku czy 5-10-15 są obniżki o 50% czy nawet 70% a ciuszki dobre gatunkowo i śliczne, no i oczywiście allegro czasem są na prawde świetne okazje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
hmmm ...
![]() ja ostatnio znalazłam lumpek w którym w środy i soboty wszystkie ciuszki są po 1zł !!!! fakt, trzeba iść odrazu jak otwierają, bo dużo ludzi przychodzi i wybiera co najlepsze, ale naprawdę się oplaca ![]() znalazłam wieeele wogóle nie zniszczonych maluśkich ciuszków - kaftaniki, body, bluzeczki a nawet takie maluteńkie ogrodniczki ![]() ![]() ![]() tak więc jak najbardziej polecam zakupy dla Maluszków w takich sklepach ;-) poza tym raz trafiłam na wyrzedaż w Biedronce - 2 sztuki body za 0,99 zł ;P i takim sposobem mam już ponad 60 sztuk (rozmiary do roczku), a dzidzius pojaw się dopiero w sierpniu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
Od jakiś 5 lat kupuję ubranka dla mojego syna na allegro. Głównie w zestawach. Najtrudniej jest właśnie ze spodniami. Mój syn od kiedy poszedł do przedszkola to przeciera je tak szybko że tak sie czasem zastanawiam z czego mają tam te wykładziny z papieru ściernego ?? Również polecamPepco. A o lumpkowni nie wspomne. Otwarli u nas ostatnio taki z towaren z Angli. Można cudeńka dostać za grosze . Ostatnio kupiłam małemu krótkie spodenki za 50 groszy. Nowe z metką . A zapach po wypraniu znika. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.