|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Placki z cebulą lub jabłkami !
Jest to łatwy przepis . Robiłam już to "danie" (a mam 14 lat , więc musi być łatwy, bo ja co do gotowania to nie jestem zbyt dobra) i wyszło pyszne.
Potrzebne będzie: -kilka cebul (zależy na ile osób robisz ... Sama dobierasz ilość bo sama wiesz ile zjecie takich placków) -mąka -jajka -mleko -sól, pieprz Robimy ciasto jak na naleśniki, tylko zamiast cukru dodajemy sól i pieprz ! kroimy cebulę na plasterki(średnio grube) i zanurzamy je w cieście . Kładziemy na patelnie (polaną oliwą lub olejem, obojętne) i smażymy z 2 stron . A z jabłkami: -kilka jabłek ( ta sama zasada co przy cebuli) -mąka -jajka -mleko -cukier(ja dodaje waniliowy) I znowu robimy ciasto na naleśniki, tym razem zwykłe z cukrem ![]() Kroimy jabłka na plasterki (omijając to "gniazdo" z pestkami itp.), zanurzamy je w cieście. Kładziemy na patelnię(polaną oliwą lub olejem, naprawdę obojętnie) i smażymy z dwóch stron . I gotowe .. Przepis wymyśliłam sobie rok temu , a dania są przepyszne (szczególnie z cebulką mi smakuje) . Nie próbowałam nigdy tych placuszków z sosami . Może macie jakiś pomysł ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Placki z cebulą lub jabłkami !
placki z jabłkami
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
I ja się skuszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Smacznego ! Jak zrobicie to dajcie znać czy smakowało no i czy wyszły : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() placki z jabłkami to raczej drożdżowe, to dopiero jest pycha ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czyli racuchy. Tak, nic nie przebije klasycznych drożdżowych racuchów z jablkami, smażonych na oleju i koniecznie obficie posypanych pudrem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.