![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Kobieta dostaje pierścionek, a mężczyzna... ?
Szukałam wątku, bardzo możliwe, że taki jest, ale za bardzo nie wiedziałam, co wpisać
![]() Kobieta dostaje od mężczyzny na zaręczyny pierścionek. Jakoś tak "głupio" mi, że ja dostałam, a TŻ nic. Czy kupowałyście coś z okazji zaręczyn swoim narzeczonym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobieta dostaje pierścionek, a mężczyzna... ?
Ja planuję po zaręczynach dać TŻ-owi zegarek. Chcę mu kiedyś zrobić taki prezent, a to będzie moim zdaniem odpowiednia okazja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja nic nie dałam
dostałam pierścionek, a mój mężczyzna satysfakcję, że będzie miał najlepszą żonę ![]() swoją drogą coraz częściej spotykam się z tym, że na zaręczyny pary kupują sobie srebrne obrączki, czasem z jakimś grawerem i noszą na znak zaręczyn ostatnio znalazłam nawet takie obrączki, które zamiast standardowej grawerki miały odcisk palca ukochanej osoby zegarek to też fajny pomysł, chociaż z zaręczynami się nie kojarzy, ale fajnie może odmierzać czas... do ślubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Fajne te obrączki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny słyszałam, że zegarka się nie daje drugiej połówce, bo podobno przyczynia się do odliczania czasu .... w negatywnym tego słowa znaczeniu
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
To taki żarcik
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Z przesądów - słyszłam podobnie jak m.a.r.t.a, że nie daje się ukochanej osobie zagarka, bo ponoć zaczyna on obliczać czas do końca związku. Dobre ponoć są natomiast wszystkie przedmioty, które "oplatają" - piescionki, obrązki, bransoletki czy łańcuszki. Może też mu się "odwdzięczysz" np. srebrną obrączką
![]() Słyszałam też, że otrzymując pierścionek zaręczynowy, powinno się dłoń zacisnąć w pięść, aby zatrzymać szczęscie ![]() ![]() Może coś w tych przesądach jest, bo ani z pierścionkiem się dobrze nie zachowałam, ani z zegarkiem - dałam w prezencie i jakoś tak coraz mniej ciekawie między nami... choć może to tylko taki zbieg okoliczności. Zresztą wydaje mi sie, że przesądy mają sens tylko wtedy kiedy się w nie wierzy, a na pewno nie we wszystko warto wierzyć i szukać czarów marów. W każdym bądź razie życzę Wam jak najlpiej na nowej, wspólnej drodze życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja też słyszałam, że zegarka nie powinno się dawac ukochanej osobie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Mój mąż nosi już drugi zegarek ode mnie. Pierwszy dostał na swoje osiemnaste urodziny, i odkładałam na niego dłuuuugo
![]() Kobieta dostaje pierścionek, a mężczyzna... ? Hmmm... odpowiedziałabym - rezerwację na żonę ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
jak promyczek słońca....
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak i u mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-04 o 18:00 Powód: domknięcie cytatu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż dostał na mikołajki zegarek...to co mam szykowac papiery rozwodowe
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hania, zawsze możesz mu dla równowagi kupić taki, co chodzi w drugą stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam od Tż zegarek kilka lat temu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6479511]Szukałam wątku, bardzo możliwe, że taki jest, ale za bardzo nie wiedziałam, co wpisać
![]() Kobieta dostaje od mężczyzny na zaręczyny pierścionek. Jakoś tak "głupio" mi, że ja dostałam, a TŻ nic. Czy kupowałyście coś z okazji zaręczyn swoim narzeczonym? [/quote] Kobieta dostaje pierścionek a mężczyzna kobietę ![]() ![]() Dziewczyny słyszałam, że zegarka się nie daje drugiej połówce, bo podobno przyczynia się do odliczania czasu .... w negatywnym tego słowa znaczeniu ![]() Też to słyszałam o zegarkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Meżczyzna otrzymuje w odpowiedzi - "Tak"- to moim zdaniem dla niego najpiekniejszy prezent ![]()
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
"Meżczyzna otrzymuje w odpowiedzi - "Tak"- to moim zdaniem dla niego najpiekniejszy prezent
![]() To Kobieta nie powina oczekiwać pieścionka, bo przecież będzie miała męża i to jej prezent ! ![]() http://kot-malenstwo.blogspot.com/20...arafialne.html tutaj zdjęcia naszych zaręczonych łapek. Mój mężczyzna zażyczył sobie obrączkę, żeby "po nim też było widać" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
podzielam zdanie, że TAK w naszym wykonaniu, zupełnie wystarczy i nie trzeba żadnych dodatkowych prezentów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
coraz bardziej przekonuje się o tym że wizaż to najlepsza strona dla kobiet jaka kolwiek istniała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
so_elcia87, w takim razie witamy na ślubnej części wizażu
![]() gratuluję zaręczyn i życzę wieeelu owocnych przygotowań ![]() nieskromnie powiem, że nasze ślubne pod-forum jest tutaj kopalnią pomysłów, tak więc miłego forumowania! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
A ja kupiłam TŻtowi zegarek
![]() ![]() ![]() Pewnie, gdybym kasy nie miała akurat, zegarka by nie dostał - ale jak pieniądze miałam, to prezent zrobiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Mój TZ dostał spinki do mankietów z wygrawerowana datą naszych zareczyn.... Oczywiscie troszke w późniejszym terminie, bo zaręczyny były dla mnie kompletnym zaskoczeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
fajny pomysł z tymi spinkami
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
No właśnie u nas tak wyszło, że w dzień zaręczyn Tż miał ważną rozmowę i ja mu zakupiłam spinki nówki na tę okazję
![]() Póżniej dostałam pierścionek więc od razu powiedziałam, że spinki są zaręczynowe i tak zostało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
heh, dobre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Widze, ze watek dawno nie odswiezany, moze jednak warto? Ja w kazdym razie od pewnego czasu, wlasciwie odkad temat zareczyn zaczal sie pojawiac w naszych rozmowach, zastanawiam sie, co moge dac mojemu Sloncu z tej okazji? I nie wiem.... niestety zegarek odpada, bo dostal niedawno od mojej potencjalnej tesciowej (nie chce z nia zadzierac ![]() I chodzi mi o taki "namacalny" prezent, a nie o rezerwacje przyszlej zony ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja też planuję kupić jakiś fajny zegarek i wręczyć jako prezent przedślubny.
---------- Napisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Ja mam łatwo, jeśli nie zegarek to coś do jego hobby - jakieś obiektywy do aparatu foto albo do teleskopu, albo jakieś wypasione atlasy astronomiczne. A z takich bardziej uniwersalnych prezentów - to może jakiś ładny łańcuszek, hmm wiecej mi nic do głowy nie przychodzi. ---------- Napisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Ja mam łatwo, jeśli nie zegarek to coś do jego hobby - jakieś obiektywy do aparatu foto albo do teleskopu, albo jakieś wypasione atlasy astronomiczne. A z takich bardziej uniwersalnych prezentów - to może jakiś ładny łańcuszek, hmm wiecej mi nic do głowy nie przychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Dzieki Wistar
![]() Swietny pomysl z obiektywem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.