|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
co zrobić???
Hej!!! Ja mam inny problem i tez nie wiem co robić!!!! Moja najlepsza przyjaciółka z lat podstawówki i gimnazjum zaprosiła mnie smsem na ślub i wesele 2 tyg przed!!! Nasz kontakt urwał się po gimnazjum, inne licea, studia!!! Wszystko się rozeszło, czasami pisałyśmy do siebie smsy z częstotliwością raz na rok, udało nam się kilka razy spotkać, ale od jakichś 2 lat praktycznie nie było kontaktu. Wydaje mi sie tez,ze smsa z zaproszeniem przysłała mi tylko dlatego, ze napisałam jej wiadomość na FB, chciałam się dowiedzieć co u niej słychać i czy mogłybyśmy sie spotkać w weekend!!! Gratulowałam jej obrony pracy mgr.Odpisała mi tylko, ze w weekend idzie na wesele i dziękuje za gratulacje!!! We wtorek dostałam smsa z zaproszeniem!!! Oddzwoniłam do niej od razu, powiedziała, że jej głupio, że tak wyszło!!! Podczas rozmowy dostałam zaproszenie na panieński, ale nie czuje sie zaproszona, bo wydaje mi się, ze ona nie chciała mi o tym powiedzieć!!! To wyszło tak, ze podczas rozmowy zapytałam sie co robi w nadchodzący weekend przed weselem to może uda nam sie chociaż na chwilę spotkać!! Odpowiedziała, że przyjeżdża do wawy, na to ja odpowiedziałam, że świetnie bo ja też będę i będziemy się mogły zobaczyć. Spytałam się w jakim celu tu przyjeżdża i dopiero się dowiedziałam o panieńskim!!! O weselu też nic wcześniej nie wiedziałam!!!! To była moja najlepsza przyjaciółka co prawda 8 lat temu, ale ja na swoje wesele, które ma być za rok chciałam ją zaprosić!!!! Co mam robić iść na wesele czy tylko na ślub, czy odpuścić sobie cały ten panieński??? Jest mi przykro, ze tak wyszło. Zdaję sobie sprawę, że ja tez zaniedbałam nasze kontakty, ale zaproszenie przez sms z łaski bo przypomniałam o sobie na FB!!! O przyjaciołach sie nie zapomina!!!! Co robić pomóżcie!!!!???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co zrobić???
W zyciu bym nie przyszła na wesele bez zaproszenia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
po pierwsze jakby chciala cie zaprosic na wesele a odleglosc nie pozwala to mogla chociaz wyslac poczta zaproszenie. ja dostajac tak jak ty zaproszenie na dwa tygodnie przed i smsem nawet do najblizszej rodziny bym nie poszla. czulabym sie z przymusu zaproszona
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
też bym nie poszła. My owszem, zapraszaliśmy sporo osób z daleka, ale do każdych pofatygowaliśmy się chociaż wysłać zaproszenie pocztą. A później dzwoniliśmy potwierdzić, że zaproszenie dotarło i ustnie powtórzyć, że zapraszamy. Nie wyobrażam sobie zaproszenia przez sms czy tak na siłę. Raczej na pewno bym odmówiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety tak to wygląda-zaprosiła Cię, bo akurat temat jej wesela wyszedł w rozmowie. gdyby nie to, to pewnie o weselu dowiedzialabyś się z FB. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Niestety pewnie byś się dowiedziała z FB o weselu. Ja na panieński bym nie poszła i na wesele też nie ale na kościelny jak najbardziej. Na ślub można zawsze nawet bez zaproszenia iść - kto ma ochotę to przychodzi to przecież kościół-wstęp dobrowolny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Zapraszanie na ślub przez sms'a jest conajmniej niepoważne... ale to Ty powinnaś zdecydować czy tak naprawdę chcesz iść
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.