|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
bezradna
Na wstępie powiem że na wizażu jestem od dawna ale ałożyłam nowe konto bo jestem dość rozpoznawalna a to dość krępujące dla mnie i wolę pozostać anonimowa.
Może zacznę od samiutkiego początku i mam nadzieje ze znajdzie się ktoś kto to przeczyta w całości i poradzi cos bo kompletnie się już załamałam. 4 lat zaczełam chodzi z X. Było super byliśmy ze sobą 3 lata. Pospuło się wszystko przez kłótnie, było ich mnóstwo i zadecydowałam ze to koniec nie da rady tak dlużej. Po zerwaniu w dalszym ciągu utrzymywaliśmy kontakt az wkońcu poznałam kogos nowego i zaczełam z tym Y. Lecz w dalszym ciągu utrzymywałam kontakt z X. On nie odpuszczał i nie odpuszcza aż do tej pory mimo tego ze jestemm z Y już prawie 10 miesięcy. X ciągle o mnie walczy mowi ze mnie kocham. Wiem ze tak jest. Spotykamy się caly czas. Wiem wiem nie powinnam tego robic Y ale to silniejsze ode mnie ![]() Wiem ze utrata któregoś z nich będzie dla mnie czyms strasznym bo do obydwóch się mocno przywiązałam ale wiem ze tak robic nie mogę! Muszę się któregos „pozbyć” ale którego? Wrócić do ex? Czy zostaw w tym związku co jestem? Licze się ze słowami krytyki bo na pewno takie będą ale mam nadzieje ze któraś z was mnie zrozumie i doradzi, pomoże |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: bezradna
Sama musisz odpowiedzieć sobie na te pytania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Widać, że sama nie wiesz czego chcesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej!
trochę bez sensu jest to Twoje pytanie którego wybrać bo nawet nie napisałaś jacy oni są , nie nakreśliłaś ich sylwetek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś chyba zostawić i tego i tego. Obydwóch oszukujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nie mozesz oszukiwac ich obu, bo nie jestes w porzadku w stosunku do jednego i drugiego.
Na pytanie ktorego wybrac musisz odpowiedziec sama, my za Ciebie tej decyzji nie podejmiemy ![]()
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Poznałaś nowego faceta licząc że bedzie lepszy od starego, ale nie był. Co wiecej zapewne nie wie, ze spotykasz sie z byłym. Jak bys się czuła gdyby chlopak spotykał sie z byłą dziewczyną? Co to znaczy ze "spotykanie z byłym jest silniejsze od Ciebie? daj spokój temu Y. Najlepiej poszukaj sobie Pana 'Z'. Naprawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jak Ci napisze,żebys była z Y to mnie posłuchasz i zostawisz exa-nie sądze-nie bedziemy ci dykotwac ani doradzc z kim masz byc bo to bez sensu musisz sama wybrac...
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Radziłabym się odciąć od przeszłości i nie rozczulać nad chwilami spędzonymi z ex. Z jakiegoś powodu z nim zerwałaś a teraz masz szanse zbudować coś na nowo. Do byłych jednak nie warto wracać (tak, też w to nie wierzyłam ale przekonałam się na własnej skórze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
stary jednooki dachowiec
|
Sama podejmij decyzję, my nie możemy Ci pomóc.
Póki co, grasz nie fair względem obydwu chłopaków. Nie napisałaś o żadnym więcej, nie wspomniałaś, czy do któregoś z nich czujesz coś więcej. Zastanów się nad tym i sama odpowiedz na swoje pytanie. A jeśli do obu nic nie czujesz, to może warto zakończyć związek i zaczekać na Z?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Daj spokój obojgu i idz szukać szczęścia u jakiegoś Pana Z.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Oszukujesz obydwu facetow w dodatku nie potrafisz zrozumiec samej siebie
Powinnas zostac sama , wtedy moglabys na spokojnie pozbierac mysli i zdecydowac sie w koncu ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Skoro nie wiesz którego wybrać to znaczy że nie wiesz którego kochasz a skoro nie wiesz czy kogoś kochasz to po co z nim jesteś?
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
zastanówe się czy gorsze bedzie życie bez X czy bez Y
skoro jesteś z Y to chyba jednak on jest Ci teraz bliższy...no wg mnie tak zdecydowanie powinno być a może kontakt z X utrzymujesz tylko dlatego ,że chcesz żeby ciągle jakoś facet poza Twoim wciąż o Ciebie zabiegał itpe. tak czy siak tą rozterke sama powinnaś rozwiązać ,żadna z nas Ci nie doradzi bo nawet nie wiemy jacy są ci faceci ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
nie powiedziałaś nam którego Pana kochasz...
jesli sama nie wiesz to nie kochasz żadnego
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Stolyca hazardu i rozpusty, gdzie chodzę 3 cm ponad chodnikami ;D Aż mnie duma rozpiera ! ;))
|
Jakbyś naprawdę kochała Y, to byś nie miała takiego dylematu.
Wybacz, ale to jest troszkę śmieszne, a zarazem żałosne. Jestem ciekawa czy byłabyś zadowolona gdyby ten Twój Y spotykał się ze swoją ex. Wątpię.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Pelno tego Y i X w tych waszych wypowiedziach
zupelnie jak rownania matematyczne ![]() ![]() ![]() ciekawe jaki bedzie wynik ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
a skąd możemy wiedzieć co czujesz do poszczególnych facetów i jako kogo ich traktujesz? a z jedną
![]()
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2009-08-19 o 21:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
moje zdanie jest takie: jak nie umiesz zapomnieć o X przez taki czas to do niego wróć. Y sobie poradzi a ty szybko o nim zapomnisz.
Z doświadczenia też miałam takiego X a teraz mam Y.... 5 lat minęło i choć niesamowicie kocham Y to zastanawiam się ciągle i w główce X istnieje. I kontakt też mam z X dobry do tej pory..... Twój wybór
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Którego byś nie wybrała, to i tak potem pojawią się sytuacje, że będziesz żalowała decyzji.
Zostaw obydwóch. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Już sam fakt, ze zastanawiasz sie, którego wybrać, źle o tobie świadczy...zarówno pod wzgledem dojrzałosci, jak i w ogole taktu... bo przeciez zachowujesz sie jak w supermarkecie(wybrać maślankę czy jogurt natuuralny?? Ojj, jaki cięzki wybór........) Zapewne nie oczekujesz tu oceniania...a rady.. wiec poradzę Ci, co bym zrobiła na Twoim miejscu.... Odcięłabym się na jakiś czas od panów X i Y, została sama i przemyślała na spokojnie:
dlaczego rozstałam się z X, co mi w nim nie pasowało, dlaczego tak czesto sie kłócilismy, czy są jakies szanse na to, by to wszystko naprawic, czy wiążąc sie z Y myslalam o X, czy Y przypomina mi X, czy będąc z Y mysle o X, co sprawiło w ogole ze zwiazałam sie z Y..... pytań jest mnóstwo, które mogłabys sobie zadać.... To nie jest prosta sprawa.... Pomyśl, jakbys sie czula, gdyby Y przyszedł dzis do Ciebie i powiedzial ci: słuchaj, tak ostatnio sobie myslalem, czy byc z toba czy moze zwiazac sie z Ania, bo ona mnie tak bardzo kocha, w sumie dobrze nam kiedys ze soba bylo, moze jednak sprobuje?nie obrazisz sie? Brzmi żałośnie, prawda? wiec nie rób tego samego... bo to naprawdę żałosne. Przemyśl, czy może w tej sytuacji najlepszym wyjsciem nie byloby zrezygnowanie z obu panów.. niekoniecznie myślac juz o panu Z. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
CABIN CREW
|
skoro sama nie wiesz kogo wybrać to znaczy , że najprawdopodobniej żaden nie jest odpowiedni... wydaje mi się , że związałaś się z Y nie z powodu uczucia , które was połączyło, tylko dlatego , żeby nie być sama...co do X... często jest tak, że w stosunku do byłych pamiętamy te rzeczy z przeszłości , które były dobre, szczęśliwe chwile itp...i zawsze pozostaje jakiś sentyment...w twoim przypadku to wszystko sie potęguje poprzez spotkania, poprzez to że on nadal wyznaje ci miłość... to logiczne, że Ci to schl;ebia i ciesz ale zastanów się- chyba nie rozstaliście się bez powodu , prawda ??? często jest tak , że ponowne "zejścia " się kończą się jeszcze większa klęską... pozatym - dlaczego oszukujesz obu tych facetów, każdemu dając nadzieję ???? chyba najlepszym wyjściem dla Ciebie jest zakończenie znajomości z oboma panami i bycie przez pewien czas singlem... - żebyś miała czas na zastanowienie się czego naprawdę ci potrzeba, czego oczekujesz itp...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Proponuje trochę pobyć samej. Przzemyślisz sobie pewnie sprawy, może poważniej spojrzysz na to.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
wyjedz,wylacz telefon ,zastanow sie i rozwiazanie przyjdzie ci samo
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.