bezradna - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-19, 14:16   #1
lakierka000
Przyczajenie

bezradna

Na wstępie powiem że na wizażu jestem od dawna ale ałożyłam nowe konto bo jestem dość rozpoznawalna a to dość krępujące dla mnie i wolę pozostać anonimowa.
Może zacznę od samiutkiego początku i mam nadzieje ze znajdzie się ktoś kto to przeczyta w całości i poradzi cos bo kompletnie się już załamałam.
4 lat zaczełam chodzi z X. Było super byliśmy ze sobą 3 lata. Pospuło się wszystko przez kłótnie, było ich mnóstwo i zadecydowałam ze to koniec nie da rady tak dlużej. Po zerwaniu w dalszym ciągu utrzymywaliśmy kontakt az wkońcu poznałam kogos nowego i zaczełam z tym Y. Lecz w dalszym ciągu utrzymywałam kontakt z X. On nie odpuszczał i nie odpuszcza aż do tej pory mimo tego ze jestemm z Y już prawie 10 miesięcy. X ciągle o mnie walczy mowi ze mnie kocham. Wiem ze tak jest. Spotykamy się caly czas. Wiem wiem nie powinnam tego robic Y ale to silniejsze ode mnie
Wiem ze utrata któregoś z nich będzie dla mnie czyms strasznym bo do obydwóch się mocno przywiązałam ale wiem ze tak robic nie mogę! Muszę się któregos „pozbyć” ale którego? Wrócić do ex? Czy zostaw w tym związku co jestem?

Licze się ze słowami krytyki bo na pewno takie będą ale mam nadzieje ze któraś z was mnie zrozumie i doradzi, pomoże
lakierka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 14:21   #2
aniaania1990
Przyczajenie

Dot.: bezradna

Sama musisz odpowiedzieć sobie na te pytania.
aniaania1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 14:26   #3
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Widać, że sama nie wiesz czego chcesz Może najwłaściwsze byłoby bycie samą?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 14:29   #4
melunia21
Raczkowanie

hej!
trochę bez sensu jest to Twoje pytanie którego wybrać bo nawet nie napisałaś jacy oni są , nie nakreśliłaś ich sylwetek skąd mamy wiedzieć którego wybrać?może napisz sobie plusy-minusy jednego i drugiego , może to ci pomożeTy znasz ich lepiej , może zastanów sie jeszcze co do nich czujesz? jedno jest pewne z dwoma naraz raczej nie będziesz
Stary 2009-08-19, 14:32   #5
Marzeniatko
Zakorzenienie

Powinnaś chyba zostawić i tego i tego. Obydwóch oszukujesz.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 14:36   #6
kermitowa
Zadomowienie

Nie mozesz oszukiwac ich obu, bo nie jestes w porzadku w stosunku do jednego i drugiego.

Na pytanie ktorego wybrac musisz odpowiedziec sama, my za Ciebie tej decyzji nie podejmiemy
Stary 2009-08-19, 14:45   #7
Jadeit
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lakierka000 Pokaż wiadomość
Po zerwaniu w dalszym ciągu utrzymywaliśmy kontakt az wkońcu poznałam kogos nowego i zaczełam z tym Y. Lecz w dalszym ciągu utrzymywałam kontakt z X. On nie odpuszczał i nie odpuszcza aż do tej pory mimo tego ze jestemm z Y już prawie 10 miesięcy. X ciągle o mnie walczy mowi ze mnie kocham. Wiem ze tak jest. Spotykamy się caly czas. Wiem wiem nie powinnam tego robic Y ale to silniejsze ode mnie
Wiem ze utrata któregoś z nich będzie dla mnie czyms strasznym bo do obydwóch się mocno przywiązałam
Przywiazałas się? To się odwiaż ;-)
Poznałaś nowego faceta licząc że bedzie lepszy od starego, ale nie był. Co wiecej zapewne nie wie, ze spotykasz sie z byłym. Jak bys się czuła gdyby chlopak spotykał sie z byłą dziewczyną? Co to znaczy ze "spotykanie z byłym jest silniejsze od Ciebie? daj spokój temu Y.
Najlepiej poszukaj sobie Pana 'Z'. Naprawdę.
Jadeit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 15:27   #8
studi
Zakorzenienie

Jak Ci napisze,żebys była z Y to mnie posłuchasz i zostawisz exa-nie sądze-nie bedziemy ci dykotwac ani doradzc z kim masz byc bo to bez sensu musisz sama wybrac...
Stary 2009-08-19, 15:45   #9
arrabbiata
Zadomowienie

Radziłabym się odciąć od przeszłości i nie rozczulać nad chwilami spędzonymi z ex. Z jakiegoś powodu z nim zerwałaś a teraz masz szanse zbudować coś na nowo. Do byłych jednak nie warto wracać (tak, też w to nie wierzyłam ale przekonałam się na własnej skórze )
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 15:47   #10
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Sama podejmij decyzję, my nie możemy Ci pomóc.
Póki co, grasz nie fair względem obydwu chłopaków. Nie napisałaś o żadnym więcej, nie wspomniałaś, czy do któregoś z nich czujesz coś więcej. Zastanów się nad tym i sama odpowiedz na swoje pytanie.
A jeśli do obu nic nie czujesz, to może warto zakończyć związek i zaczekać na Z?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 15:52   #11
Wroclovianka
Zakorzenienie

Daj spokój obojgu i idz szukać szczęścia u jakiegoś Pana Z.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 15:54   #12
poiglot91
Zakorzenienie

Oszukujesz obydwu facetow w dodatku nie potrafisz zrozumiec samej siebie

Powinnas zostac sama , wtedy moglabys na spokojnie pozbierac mysli i zdecydowac sie w koncu
Stary 2009-08-19, 16:07   #13
luksia
Zadomowienie

Skoro nie wiesz którego wybrać to znaczy że nie wiesz którego kochasz a skoro nie wiesz czy kogoś kochasz to po co z nim jesteś? do prawdy nie wiem... Na Twoim miejscu dałabym spokój tak jednemu jak i drugiemu i zaczęła wszystko od początku

Z.
luksia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 16:08   #14
Bialy Kotek
Wtajemniczenie

zastanówe się czy gorsze bedzie życie bez X czy bez Y
skoro jesteś z Y to chyba jednak on jest Ci teraz bliższy...no wg mnie tak zdecydowanie powinno być
a może kontakt z X utrzymujesz tylko dlatego ,że chcesz żeby ciągle jakoś facet poza Twoim wciąż o Ciebie zabiegał itpe.
tak czy siak tą rozterke sama powinnaś rozwiązać ,żadna z nas Ci nie doradzi bo nawet nie wiemy jacy są ci faceci

Codziennie plecak pełen całkiem nowych wzruszeń
Bialy Kotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 17:22   #15
JellyJumper
Zadomowienie

nie powiedziałaś nam którego Pana kochasz...
jesli sama nie wiesz to nie kochasz żadnego

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 20:35   #16
Forever In My Heart
Raczkowanie

Lokalizacja: Stolyca hazardu i rozpusty, gdzie chodzę 3 cm ponad chodnikami ;D Aż mnie duma rozpiera ! ;))

Jakbyś naprawdę kochała Y, to byś nie miała takiego dylematu.
Wybacz, ale to jest troszkę śmieszne, a zarazem żałosne.

Jestem ciekawa czy byłabyś zadowolona gdyby ten Twój Y spotykał się ze swoją ex.
Wątpię.

` Per Aspera Ad Astra

` Pilot samolotu bojowego naddźwiękowego !
(spełniam marzenia i kontynuuję rodzinną tradycję)

<- w F-35

Forever In My Heart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 20:43   #17
poiglot91
Zakorzenienie

Pelno tego Y i X w tych waszych wypowiedziach
zupelnie jak rownania matematyczne

ciekawe jaki bedzie wynik
Stary 2009-08-19, 21:08   #18
anoska
Zakorzenienie

a skąd możemy wiedzieć co czujesz do poszczególnych facetów i jako kogo ich traktujesz? a z jedną na dwa obiady to niestety nie można chodzić, bo nie dość, że oszukujesz obydwóch to jeszcze sama jesteś na rozstaju dróg. radzę najpierw porozmawiać z X, później z Y (kolejność w sumie dowolna), wyjaśnić co i jak, powiedzieć żeby dali Ci czas i przestać się z nimi spotykać kilka dni, iść ze znajomymi gdzieś czy cokolwiek. Po pewnym czasie sama zrozumiesz którego Tobie bardziej brakuje: X czy Y.
Stary 2009-08-19, 21:09   #19
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lakierka000 Pokaż wiadomość
Na wstępie powiem że na wizażu jestem od dawna ale ałożyłam nowe konto bo jestem dość rozpoznawalna a to dość krępujące dla mnie i wolę pozostać anonimowa.
Może zacznę od samiutkiego początku i mam nadzieje ze znajdzie się ktoś kto to przeczyta w całości i poradzi cos bo kompletnie się już załamałam.
4 lat zaczełam chodzi z X. Było super byliśmy ze sobą 3 lata. Pospuło się wszystko przez kłótnie, było ich mnóstwo i zadecydowałam ze to koniec nie da rady tak dlużej. Po zerwaniu w dalszym ciągu utrzymywaliśmy kontakt az wkońcu poznałam kogos nowego i zaczełam z tym Y. Lecz w dalszym ciągu utrzymywałam kontakt z X. On nie odpuszczał i nie odpuszcza aż do tej pory mimo tego ze jestemm z Y już prawie 10 miesięcy. X ciągle o mnie walczy mowi ze mnie kocham. Wiem ze tak jest. Spotykamy się caly czas. Wiem wiem nie powinnam tego robic Y ale to silniejsze ode mnie
Wiem ze utrata któregoś z nich będzie dla mnie czyms strasznym bo do obydwóch się mocno przywiązałam ale wiem ze tak robic nie mogę! Muszę się któregos „pozbyć” ale którego? Wrócić do ex? Czy zostaw w tym związku co jestem?

Licze się ze słowami krytyki bo na pewno takie będą ale mam nadzieje ze któraś z was mnie zrozumie i doradzi, pomoże
Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Pelno tego Y i X w tych waszych wypowiedziach
zupelnie jak rownania matematyczne

ciekawe jaki bedzie wynik
Na poważnie. Możesz nie torturować byłego chłopaka i nie męczyć psychicznie przez prawie rok czasu? Najodpowiedniej by było, gdybyś dała sobie spokój z oboma chłopakami. Do byłego może ciągnie Cię sentyment, przywiązanie albo to, iż zakazany owoc najlepiej smakuje. Myślę jednak, że tak naprawdę strata żadnego z nich mocno się na Tobie nie odbije, bo żadnego nie kochasz. Zresztą nie stracisz, bo Tobie nie przeszkadza spotykanie się z exami

Edytowane przez Dzikun
Czas edycji: 2009-08-19 o 21:11
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 00:53   #20
majka242007
Zakorzenienie

moje zdanie jest takie: jak nie umiesz zapomnieć o X przez taki czas to do niego wróć. Y sobie poradzi a ty szybko o nim zapomnisz.
Z doświadczenia też miałam takiego X a teraz mam Y.... 5 lat minęło i choć niesamowicie kocham Y to zastanawiam się ciągle i w główce X istnieje. I kontakt też mam z X dobry do tej pory.....
Twój wybór
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 07:09   #21
Jaatkaa85
Zadomowienie

Którego byś nie wybrała, to i tak potem pojawią się sytuacje, że będziesz żalowała decyzji.
Zostaw obydwóch.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 08:22   #22
sweetish
Zakorzenienie

Już sam fakt, ze zastanawiasz sie, którego wybrać, źle o tobie świadczy...zarówno pod wzgledem dojrzałosci, jak i w ogole taktu... bo przeciez zachowujesz sie jak w supermarkecie(wybrać maślankę czy jogurt natuuralny?? Ojj, jaki cięzki wybór........) Zapewne nie oczekujesz tu oceniania...a rady.. wiec poradzę Ci, co bym zrobiła na Twoim miejscu.... Odcięłabym się na jakiś czas od panów X i Y, została sama i przemyślała na spokojnie:
dlaczego rozstałam się z X, co mi w nim nie pasowało, dlaczego tak czesto sie kłócilismy, czy są jakies szanse na to, by to wszystko naprawic, czy wiążąc sie z Y myslalam o X, czy Y przypomina mi X, czy będąc z Y mysle o X, co sprawiło w ogole ze zwiazałam sie z Y..... pytań jest mnóstwo, które mogłabys sobie zadać....
To nie jest prosta sprawa.... Pomyśl, jakbys sie czula, gdyby Y przyszedł dzis do Ciebie i powiedzial ci: słuchaj, tak ostatnio sobie myslalem, czy byc z toba czy moze zwiazac sie z Ania, bo ona mnie tak bardzo kocha, w sumie dobrze nam kiedys ze soba bylo, moze jednak sprobuje?nie obrazisz sie? Brzmi żałośnie, prawda? wiec nie rób tego samego... bo to naprawdę żałosne. Przemyśl, czy może w tej sytuacji najlepszym wyjsciem nie byloby zrezygnowanie z obu panów.. niekoniecznie myślac juz o panu Z.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 12:20   #23
Kitka:)
CABIN CREW

skoro sama nie wiesz kogo wybrać to znaczy , że najprawdopodobniej żaden nie jest odpowiedni... wydaje mi się , że związałaś się z Y nie z powodu uczucia , które was połączyło, tylko dlatego , żeby nie być sama...co do X... często jest tak, że w stosunku do byłych pamiętamy te rzeczy z przeszłości , które były dobre, szczęśliwe chwile itp...i zawsze pozostaje jakiś sentyment...w twoim przypadku to wszystko sie potęguje poprzez spotkania, poprzez to że on nadal wyznaje ci miłość... to logiczne, że Ci to schl;ebia i ciesz ale zastanów się- chyba nie rozstaliście się bez powodu , prawda ??? często jest tak , że ponowne "zejścia " się kończą się jeszcze większa klęską... pozatym - dlaczego oszukujesz obu tych facetów, każdemu dając nadzieję ???? chyba najlepszym wyjściem dla Ciebie jest zakończenie znajomości z oboma panami i bycie przez pewien czas singlem... - żebyś miała czas na zastanowienie się czego naprawdę ci potrzeba, czego oczekujesz itp...

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 16:16   #24
arisa
Zadomowienie

Proponuje trochę pobyć samej. Przzemyślisz sobie pewnie sprawy, może poważniej spojrzysz na to.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 20:35   #25
aga24zuzia
Rozeznanie

wyjedz,wylacz telefon ,zastanow sie i rozwiazanie przyjdzie ci samo
pomóż mi.
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości