|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
jest mi wstyd ! co zrobić ?
Witam , mam ogromny problem ! Moja przyjaciółka, od niedawna jest z moim byłym chłopakiem . Ja go dalej kocham ! ale zerwaliśmy ze sobą z pewnych zgrzytów . I kilka dni temu, dostałam od niego miłosnego eska ! zacytuję `` hej, mam nadzieję że chcesz jeszcze ze mną rozmawiać
nie wiem właściwie co się takiego zmieniło między nami, dlaczego już nie jesteśmy razem ? ja Cię dalej kocham, nie chcę żyć bez Ciebie . proszę odpisz chociaż na tego eska . cały czas myślę o Tobie `` więc spotkałam się z nim, sam na sam żeby wyjaśnić sobie że, on ma dziewczynę, która jest w dodatku moją przyjaciółką od dzieciństwa . a on mnie pocałował i powiedział, że on jest z nią tylko po to żeby zapomnieć o mnie , ale nie potrafi więc chce byśmy byli dalej razem. jest mi ogromny wstyd ! co mam zrobić ? powiedzieć przyjaciółce ? założe się że mi nie uwierzy ! pomóżcie !
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jest mi wstyd ! co zrobić ?
Skoro mówisz, że jesteście przyjaciółkami od dzieciństwa... Nie ma co ukrywać przed nią tego... w końcu i tak się wyda...
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
hm... jeśli go dalej kochasz a on ciebie to porpsotyu spotkajcie się we 3 i powiedz razem z tym chłopakiem, że dalej się kochacie a Ty nie chcesz, żeby ta przyjaźń się rozpadła, że oboje są dla Ciebie bliscy. Myślę, że jeśli ta dziewczyna usłyszy i od Ciebie i od Niego, że wasza miłość nie wygasła, łatwiej przyjmie to do wiadomości. Tak czy owak musisz postawić na szczerość. jeśli jest prawdziwą przyjaciółką postara się to zaakceptować chociaż może być ciężko.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
To jemu powinno być wstyd, nie Tobie.
Powiedz przyjaciółce (jeśli naprawdę jesteście przyjaciółkami, a nie tylko koleżankami), możesz pokazać jej tego sms-a. Chłopak jest nie fair w stosunku do niej jak i do Ciebie (jej uczuciami się bawi, a o Tobie zapomina u boku innej?..). Powiedz jej! |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
a można wiedzieć ile masz lat
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
in love with life
|
Jesli to przyjaciolka to trzeba jej powiedziec. Im szybciej tym lepiej. No i jesli ty go kochasz i on ciebie to wroccie do siebie. Tylko nie rozumiem po co on wykorzystuje przyjaciolke aby zapomniec o Tobie. To bezczelne z jego strony i na miejscu przyjaciolki bym sie na niego wsciekla.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Najlepsza jest szczera rozmowa we troje.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
na miejscu Twojej przyjaciółki to ja spaliłabym się ze wstydu. Wiem, że teoretycznie to Przyjaciółka jest to najbardziej pokrzywdzona, ale myślę, że przez jakiś czas wolałabym zawiesić naszą przyjaźń niż wysłuchiwać o Twoim nowym-starym chłopaku, albo co gorsza, unikać tego tematu;P
Ogólnie trzeba przyznać, że sytuacja jest i będzie niezręczna i szczerze mówiąc, ja nie wyobrażam sobie takiej przyjaźni, gdzie najpierw jedna potem druga chodziła z tym samym chłopakiem. A sytuacji tego chłopaka także sobie nie wyobrażam
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
bez obrazy, ale zajeżdża mi tu szczeniackimi problemami. Na świecie głód i wojna a tu takie halo. Wyjaśnijcie sobie szczerze o co Wam chodzi i po problemie. To nie jest za bardzo uczciwe wobec koleżanki
tkwiąc w depresji!! Edytowane przez Wenila Czas edycji: 2009-08-21 o 14:57 |
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję ! naprawde, dziś już umówiłam się z nimi w 3 ; ) mam nadzieję że będzie okej, i nie dojdzie do rękoczynów ! ;o jeszcze raz dzięki
)---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
i na początku wgle nie wiedziałam co robić . a co do przyjaciółki, też z jej strony nie było uczciwe to że mi nie powiedziała że z nim wgle jest ! dowiedziałam się od niego, po kilku dniach ich bycia razem ! ale już sobie to wyjaśniłyśmy ... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
eee przepraszam,jesli to zabrzmii niestosownie ,ale Przyjaciolka?! jakos mi to okreslenie nie za bardzo pasuje,skoro zdecydowala sie byc z Twoim bylym chlopakiem (ktorego dalej kochasz).Szczerze to nie wyobrazam sobie takiej sytuacji ,a i obojetnie ile bym taka osobe znala nie moglabym jej nazwac przyjaciolka! zachowanie Twojego bylego jest rownierz dosc podle(rzucac sie w ramiona najbizszej przyjaciolki
),m usisz byc bardzo wyrozumiala osoba jesli potrafisz z nimi jeszcze gadac![]() I to tej dwojce powinno byc wstyd i to bardzo! Edytowane przez Kay lee Czas edycji: 2009-08-21 o 15:06 |
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teoretycznie- to jest były chłopak, jest wolny, może się wiązać z kim chce no ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, dla mnie związki z byłymi chłopakami przyjaciółek nie wchodzą w grę. Tak jakby byli zajęci. A skoro to jest przyjaciółka, to powinna wiedzieć o co chodzi, że autorka dalej kocha swojego byłego.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
A co to już nawet nie ma prawa się zapytać, doradzić??Bez przesady....
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm to jest akurat z Twoją przyjaciółką żeby zapomnieć...jakby nie mógł z kimś innym ...
tak ,powiedz przyjaciółce i wróć do chłopaka Ty go kochasz On Ci kocha :| nie kumam :|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to dziwna relacja jest miedzy waszą 3. Były chłopak przyjaciółki jest dla mnie nietykalny,a tu nie dość, że ona zaczyna z nim być, to jeszcze w tajemnicy przed Tobą, on wykorzystuje ją jako nagrode pocieszenia, potem okazuje się, że kocha Ciebie. Obawiam się, ze wasza przyjaźń się skończy po tym jak on znowu wróci do Ciebie, a Ty w oczach przyjaciółki zrobisz to samo co ona-będziesz z jej byłym chłopakiem..( )Licz się z tym, że jeżeli ona również go kocha, to może wykorzystywać Ciebie jako pretekst do powtórnego zbliżenia sie do niego.. Ja bym uznała że przyjaciółka zawiodła, bo gdyby nie to, że przygarneła biedaczka, to opamiętałby się może sam i uznał, że mu Ciebie brakuje, bez nadszarpywania waszej przyjaźni by to wyszło.. przyjaciółka tak nie robi... No i rozmowy bez wspomnianych rękoczynów życzę
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
powiedz jej prawdę, ale porozmawiaj z nią sama, na osobności.
|
|
|
|
|
#24 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Powiedzieć.
Najlepiej obie zerwijcie z nim kontakt.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Albo niech najpierw on z nią porozmawia, dlaczego to autorka wątku ma świecić oczami i wszystko tlumaczyć, skoro najmniej z tej 3 namieszała? Ma zerwać z nią za niego?
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
W wieku 14 lat bawisz się w wielkie i poważne związki?! Powodzenia...
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
powiedz chłopakowi, żeby on to załatwił. niech zdecyduje - Ty albo przyjaciółka.
|
|
|
|
|
#29 |
|
... choć nie Westwood
|
Świetna przyjaciółka, nie ma co
Chłopak też nie lepszy. Chora sytuacja, bo dla mnie: a). chłopak przyjaciółki jest nietykalny i choćby nie wiem jak mi się podobał, w życiu bym się nie zgodziła na związek po przyjaciółce b). chłopak to kretyn, niech się zdecyduje czego chce. Brać się za przyjaciółkę byłej? Pf, żałosne. c). jakiś nienormalny trójkąt z Was się zrobił. Radziłabym szczerą rozmowę. Albo chłopak, albo przyjaciółka. Ale jej bym powiedziała co myślę o związku z byłym. d). dobrze, że ten ciężki wiek mam za sobą
|
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po 1. szczeniak z niego jesli chodzi z Twoja niby przyjciolka Po 2. Z niej tez niezle ziolko skoro jest z Twoim bylym, zakladajac ze jest Twoja przyjaciolka powinna wiedziec ze cos nadal do niego czujesz Po 3. Ty tez nie jestes bez winy- spotykac sie potajemnie i calowac z zajetym kolesiem... Yyyy jednym slowem jestescie siebie wszyscy warci.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

nie wiem właściwie co się takiego zmieniło między nami, dlaczego już nie jesteśmy razem ? ja Cię dalej kocham, nie chcę żyć bez Ciebie . proszę odpisz chociaż na tego eska . cały czas myślę o Tobie `` więc spotkałam się z nim, sam na sam żeby wyjaśnić sobie że, on ma dziewczynę, która jest w dodatku moją przyjaciółką od dzieciństwa . a on mnie pocałował i powiedział, że on jest z nią tylko po to żeby zapomnieć o mnie , ale nie potrafi więc chce byśmy byli dalej razem. jest mi ogromny wstyd ! co mam zrobić ? powiedzieć przyjaciółce ? założe się że mi nie uwierzy ! pomóżcie !

!

),m usisz byc bardzo wyrozumiala osoba jesli potrafisz z nimi jeszcze gadac