![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
konto studenckie
Chcialabym założyć sobie konto studenckie- i mam pytanko z tym związane: a mianowicie- czy macie takowe? jaki bank polecacie? itp bede wdzieczna za wszystkie sugestie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: konto studenckie
posiadałem takie konto w kredyt banku ale ze korzystałem z duzej ilości ofert banku potracili mi za prowadzenie rachunku ponad 25 zł miesiecznie
przeniosłem sie do inteligo na zwykłym koncie i mam wszytsko to samo co w kb tyle ze za 11 zł a nie 25 zł miesięcznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja mam w pko... bank dziwny... ale pobiera tylko 4zl miesiecznie.. i mozna wziasc debet 300zl na 30 dni... w miare ciekawa oferta... ale ze ja przestalam studiowac... pora zlikwidowac konto i przeniesc sie do internetowego banku..... polecam konto studenckie w mbanku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
jesli mozna ja rowniez podlacze sie do watku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
powinni wreszcie wprowadzic karte kodow dla osob ktore korzystaja z i ch ofert w internecie jest tam jest tylko uzytkownik hasło i własny pin to bardzo małe zabezpieczenia a nie dawno było w telewizji ile osób okradziono bo własnie banki nie miały takich zabezpieczen |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
ja polece konto w mBanku ... wychodzi najtaniej.
minusem dla niektorych moze sie okazac brak placowek chociaz mi to nie przeszkadza zupelnie ... zapomnialem jak wygladaja kolejki w banku :P cala obsluga jest przez internet : http://www.mbank.com.pl/ jesli jednak komus potrzebne sa placowki banku to najlepiej chyba wychodzi www.multibank.pl za 2 zl miesiecznie do 26 roku zycia prowadzone jest konto studenckie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
zgodze sie z Marcinem Mbank jest naprawde dobrym bankiem tylko nie ma placowek a Inteligo ma taką samą oferte jak Mbank no i zawsze mozemy sie z problemem udac do PKO bo to jakis oddział.
w obu bankach daja ubezpieczenie na karty za 1 zł/m usługe sms za 5 zł/m i nie płaci sie za prowadzenie konta jezeli co miesiac jest wpływ ponad 100 zł i 100 zosataje na koncie przy zakonczeniu miesiaca w banku no i nie płacimy za korzystanie z banku w internecie i zapominamy o kolejakach a jak ktos nie ma internetu to moze zrobic przelew za pomoca smsa, czy telefonu stacjonarnego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja mam konto student w ING Bank Śląski
![]() Za prowadzeinei rachunku pobierają 2 zł miesięcznie. Mam bankowość internetową bez której nie moge żyć ![]() Zrobienie przelewu nic nie kosztuje ( w bankowości interetowej) a jeśli przelewasz pieniądze z ING do ING to są one na koncie w ciągu sekundy. Mysle, że jest ok ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Przez cały okres studiów miałam konto studenckie w BZ WBK. Muszę przyznać, że byłam bardzo zadowolona. Prowadzenie konta - za darmo, wyciągi z konta co miesiąc przesyłane zwykłym listem - za darmo, stałe zlecenie (np. za telefon) - 0,50 gr. Jedynym minusem było to, że nie mogłam sobie otworzyć debetu, bowiem wpływy na konto muszą być powyżej 800 zł. Ale myślę, że warto zapoznać się z ofertą tego banku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wczesniej mialam konto w m-banku i wqrzalo mnie to że nie ma placówek bo pieniążki z pracy często dostawałam do ręki a bieganie za bankomatem depozytowym nie uśmiechało mi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja mam konto studenckie w BZWBK i nie place za nie nic, zupelnie nic!! Jedynym warunkiem bezplatnej karty bylo to, ze musialam w ciagu 3 miesiecy od zalozenia konta zaplacic w sklepie karta, a z tym nie bylo zadnego problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem bardzo zadowolona- choć bankowość internetowa mogłaby być lepiej zabezpieczona ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fakt, ze przelewy kosztują i posiadanie karty tak samo, ale są to nie wielkie koszty w porównaniu z utrzymywaniem konta w innych bankach ![]() no i plusem jest dostęp przez internet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
A ja mam ekonto w Mbanku i naprawde jestem super zadowolona
![]() nie ma czegos takiego jak wpływy co miesiac-nie ma takich wymagan, poza tym prowadzenie konta darmowe, do tego przelewy wewnatrz Mbanku ZERO ZŁ a poza Mbank TYLKO 50Groszy!!! Poza tym stały dostęp do konta przez internet. mozliwość wyplacenia gotówki w EURONET I WBK, SUPER NAPRAWDĘ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja planuję PKO BP-przychody na koncie będą pochodziły z konta mojej mamy,a ona ma w PKO,więc łatwiej w obrębie banku będzie robiło się przelewy.PKO ma również ten plus,że jest sporo bankomatów.W tej chwili zastanawiam się jaki byłby koszt takiego konta jakbym połączyła je z Inteligo-ma może ktoś taką zmiksowaną opcję Inteligo+Super konto student ?
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Miałam Superkonto i Inteligo jednocześnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lepiej napisz do czego Ci to konto potrzebne. Jakie (i ile!) operacje chcesz na nim wykonywac. Jakie bankomaty masz w poblizu. Czy chcesz wplacac gotowke "w okienku" czy inaczej bedzie zasilane. Dopiero wtedy bedzie mozna dobrac najodpowiedniejsze konto do Twoich potrzeb.
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno bede robiła przelewy na konto szkoły-bo chodzę do płatnej, czasem cos kupi sie na allegro..Myślę, ze z bankomatami nie bedzie żadnego problemu |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
ja w ubieglym roku jako świeżo upieczona studentka, po znalezieniu pracy musialam założyć konot
szukałam w ofercie banków kont studenckich, ale .. nie byłoby mnie stać na prowadzenie tego konta ![]() dlatego jestem szczęśliwą posiadaczką e-konta w lukasie nic mnie to nie kosztuje/kapitalizacja+ kara za brak ruchu na rachunku: 1 złocisz i wsio ![]() w ogole wolna amerykanka, jestem z tego konta zadowolona najbardziej w świecie ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
ja polecam bank slaski
konto ing prowadzena konta student to chyba 2 zl oplaty miesiecznie bankomatow jest duzo, mozna miec konto internetowe za darmo, czyli monitorujesz sobie stale stan konta jak dla mnie bank b. dobry ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdyby ktos mial jeszcze jakies pytania - sluze pomoca. Pisal TŻ Zatoki.
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Dziękuje ślicznie za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja mam konto w Banku Millenium i jestem bardzo zadowolona!!! Przelewy robie przez internet i kosztuje to tylko 50 groszy.Konto jest prowadzone bez żadnych opłat jedynie ubezpieczenie karty miesiecznie 2 zł ale ja akurat z tego zrezygnowałam, więc mi nie potrącaja nic z tego tytułu.Acha jeszcze jedno karta to koszt 15 zł w skali roku.I to tyle
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dla szukajacych mam fajny artykul: Na co zwracać uwagę przy wyborze konta bankowego.
To pisalem ja - TŻ Zatoki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam w BZWBK i nic nie płacę a mam dostęp 24h na dobe przez neta, kartę, i ubezpieczenie karty ( 2 zł miesiecznie). Jestem bardzo zadowolona już od jakiś 4 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam konto sezam w BPH i jestem zadowolona, za friko dostęp do internetu zlecenia stale, i za karte tez nie placilam, a oplata miesieczna to nawet niewiem ale grosze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.