konto studenckie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-02, 09:17   #1
jami
Rozeznanie

konto studenckie

Chcialabym założyć sobie konto studenckie- i mam pytanko z tym związane: a mianowicie- czy macie takowe? jaki bank polecacie? itp bede wdzieczna za wszystkie sugestie
jami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 09:21   #2
fistaszek20
BAN stały

Dot.: konto studenckie

posiadałem takie konto w kredyt banku ale ze korzystałem z duzej ilości ofert banku potracili mi za prowadzenie rachunku ponad 25 zł miesiecznie

przeniosłem sie do inteligo na zwykłym koncie i mam wszytsko to samo co w kb tyle ze za 11 zł a nie 25 zł miesięcznie
fistaszek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 09:23   #3
myycha
Rozeznanie

ja mam w pko... bank dziwny... ale pobiera tylko 4zl miesiecznie.. i mozna wziasc debet 300zl na 30 dni... w miare ciekawa oferta... ale ze ja przestalam studiowac... pora zlikwidowac konto i przeniesc sie do internetowego banku..... polecam konto studenckie w mbanku
myycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 09:25   #4
wiola_p
Zadomowienie

jesli mozna ja rowniez podlacze sie do watku tez planuje zalozyc sobie takowe konto i zamierzam w KB dlatego ze moi rodzice tam maja konto
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 09:30   #5
fistaszek20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wiola_p
jesli mozna ja rowniez podlacze sie do watku tez planuje zalozyc sobie takowe konto i zamierzam w KB dlatego ze moi rodzice tam maja konto
na temat KB wole sie nie wypowiadac ale jest kilka spraw ktore powinni zmienic przede wszytskim dawać ubezpieczenie na karty bankomatowe i kredytowe a nie trzeba dodatkowa za niezłe pieniadze wykupywac
powinni wreszcie wprowadzic karte kodow dla osob ktore korzystaja z i ch ofert w internecie jest tam jest tylko uzytkownik hasło i własny pin to bardzo małe zabezpieczenia a nie dawno było w telewizji ile osób okradziono bo własnie banki nie miały takich zabezpieczen
Stary 2005-09-02, 09:35   #6
MarcinK
Rozeznanie

GG do MarcinK

ja polece konto w mBanku ... wychodzi najtaniej.
minusem dla niektorych moze sie okazac brak placowek
chociaz mi to nie przeszkadza zupelnie ...
zapomnialem jak wygladaja kolejki w banku :P
cala obsluga jest przez internet : http://www.mbank.com.pl/

jesli jednak komus potrzebne sa placowki banku
to najlepiej chyba wychodzi www.multibank.pl
za 2 zl miesiecznie do 26 roku zycia prowadzone jest konto studenckie.
MarcinK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 09:41   #7
fistaszek20
BAN stały

zgodze sie z Marcinem Mbank jest naprawde dobrym bankiem tylko nie ma placowek a Inteligo ma taką samą oferte jak Mbank no i zawsze mozemy sie z problemem udac do PKO bo to jakis oddział.

w obu bankach daja ubezpieczenie na karty za 1 zł/m
usługe sms za 5 zł/m
i nie płaci sie za prowadzenie konta jezeli co miesiac jest wpływ ponad 100 zł i 100 zosataje na koncie przy zakonczeniu miesiaca w banku
no i nie płacimy za korzystanie z banku w internecie i zapominamy o kolejakach a jak ktos nie ma internetu to moze zrobic przelew za pomoca smsa, czy telefonu stacjonarnego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-02, 09:42   #8
justyna_t
Zadomowienie

Ja mam konto student w ING Bank Śląski
Za prowadzeinei rachunku pobierają 2 zł miesięcznie.
Mam bankowość internetową bez której nie moge żyć
Zrobienie przelewu nic nie kosztuje ( w bankowości interetowej) a jeśli przelewasz pieniądze z ING do ING to są one na koncie w ciągu sekundy.
Mysle, że jest ok
Stary 2005-09-02, 09:44   #9
Qyodai
Raczkowanie

Przez cały okres studiów miałam konto studenckie w BZ WBK. Muszę przyznać, że byłam bardzo zadowolona. Prowadzenie konta - za darmo, wyciągi z konta co miesiąc przesyłane zwykłym listem - za darmo, stałe zlecenie (np. za telefon) - 0,50 gr. Jedynym minusem było to, że nie mogłam sobie otworzyć debetu, bowiem wpływy na konto muszą być powyżej 800 zł. Ale myślę, że warto zapoznać się z ofertą tego banku.
Qyodai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 09:53   #10
Little_Shee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_t
Ja mam konto student w ING Bank Śląski
Za prowadzeinei rachunku pobierają 2 zł miesięcznie.
Mam bankowość internetową bez której nie moge żyć
Zrobienie przelewu nic nie kosztuje ( w bankowości interetowej) a jeśli przelewasz pieniądze z ING do ING to są one na koncie w ciągu sekundy.
Mysle, że jest ok
niedawno tez zalozylam konto w tym banku i jak narazie jestem zadowolona, 3 pierwsze m-ce bez opłat potem 2 zł, dostep on-line bezpłatny cały czas (w pko podobno trzeba płacić) ale jeśli chodzi o przelew to chyba kosztuje 50 gr, jeszcze nie robiłam ale pani w banku tak mnie poinformowała, ale może faktycznie przez internet nic nie kosztuje

wczesniej mialam konto w m-banku i wqrzalo mnie to że nie ma placówek bo pieniążki z pracy często dostawałam do ręki a bieganie za bankomatem depozytowym nie uśmiechało mi się

moj emigrancki blog

my world
Little_Shee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 09:54   #11
messy
Raczkowanie

Witam. Ja mam konto studenckie w BZWBK i nie place za nie nic, zupelnie nic!! Jedynym warunkiem bezplatnej karty bylo to, ze musialam w ciagu 3 miesiecy od zalozenia konta zaplacic w sklepie karta, a z tym nie bylo zadnego problemu
messy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-02, 09:59   #12
justyna_t
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Little_Shee
niedawno tez zalozylam konto w tym banku i jak narazie jestem zadowolona, 3 pierwsze m-ce bez opłat potem 2 zł, dostep on-line bezpłatny cały czas (w pko podobno trzeba płacić) ale jeśli chodzi o przelew to chyba kosztuje 50 gr, jeszcze nie robiłam ale pani w banku tak mnie poinformowała, ale może faktycznie przez internet nic nie kosztuje

wczesniej mialam konto w m-banku i wqrzalo mnie to że nie ma placówek bo pieniążki z pracy często dostawałam do ręki a bieganie za bankomatem depozytowym nie uśmiechało mi się
Ja bardzo czesto robie przelewy i jeszcze nigdy nie pobrali mi opłaty
Ja jestem bardzo zadowolona- choć bankowość internetowa mogłaby być lepiej zabezpieczona
Stary 2005-09-02, 10:01   #13
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek20
zgodze sie z Marcinem Mbank jest naprawde dobrym bankiem tylko nie ma placowek a Inteligo ma taką samą oferte jak Mbank no i zawsze mozemy sie z problemem udac do PKO bo to jakis oddział.
podpisuje się pod tym obiema łapkami sama mam konto w inteligo i jestem zadowolona
fakt, ze przelewy kosztują i posiadanie karty tak samo, ale są to nie wielkie koszty w porównaniu z utrzymywaniem konta w innych bankach

no i plusem jest dostęp przez internet
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 10:07   #14
fistaszek20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agatka-a

no i plusem jest dostęp przez internet
i za darmo nie jak w starych bankach
Stary 2005-09-02, 10:10   #15
edytka250
Rozeznanie

A ja mam ekonto w Mbanku i naprawde jestem super zadowolona
nie ma czegos takiego jak wpływy co miesiac-nie ma takich wymagan, poza tym prowadzenie konta darmowe, do tego przelewy wewnatrz Mbanku ZERO ZŁ a poza Mbank TYLKO 50Groszy!!!
Poza tym stały dostęp do konta przez internet. mozliwość wyplacenia gotówki w EURONET I WBK, SUPER NAPRAWDĘ
edytka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 10:14   #16
natii4
Zakorzenienie

Ja planuję PKO BP-przychody na koncie będą pochodziły z konta mojej mamy,a ona ma w PKO,więc łatwiej w obrębie banku będzie robiło się przelewy.PKO ma również ten plus,że jest sporo bankomatów.W tej chwili zastanawiam się jaki byłby koszt takiego konta jakbym połączyła je z Inteligo-ma może ktoś taką zmiksowaną opcję Inteligo+Super konto student ?

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 10:32   #17
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Miałam Superkonto i Inteligo jednocześnie Zrezygnowałam szybko z Superkonta - biorą kasę na sms z powiadomieniem, nawet za info na mail do tego zdzierają jeszcze 2 zł miesięcznie. Inteligo mam za darmo, jedyne zastrzeżenie jakie mam to takie, że mogliby mieć tańsze przelewy... Przelewy do i z PKO też idą błyskawicznie... Z Inteligo jestem bardzo zadowolona
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 11:08   #18
zatoka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jami
Chcialabym założyć sobie konto studenckie- i mam pytanko z tym związane: a mianowicie- czy macie takowe? jaki bank polecacie? itp bede wdzieczna za wszystkie sugestie
Tu TŻ Zatoki
Lepiej napisz do czego Ci to konto potrzebne. Jakie (i ile!) operacje chcesz na nim wykonywac. Jakie bankomaty masz w poblizu. Czy chcesz wplacac gotowke "w okienku" czy inaczej bedzie zasilane. Dopiero wtedy bedzie mozna dobrac najodpowiedniejsze konto do Twoich potrzeb.
Stary 2005-09-02, 11:36   #19
jami
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zatoka
Tu TŻ Zatoki
Lepiej napisz do czego Ci to konto potrzebne. Jakie (i ile!) operacje chcesz na nim wykonywac. Jakie bankomaty masz w poblizu. Czy chcesz wplacac gotowke "w okienku" czy inaczej bedzie zasilane. Dopiero wtedy bedzie mozna dobrac najodpowiedniejsze konto do Twoich potrzeb.
W tym roku bede dostawała stypendium naukowe a nie chce poprostu tracić czasu na stanie w kolejkach, poza tym fajnie jest miec gdzie odłożyć pieniążki.
Na pewno bede robiła przelewy na konto szkoły-bo chodzę do płatnej, czasem cos kupi sie na allegro..Myślę, ze z bankomatami nie bedzie żadnego problemu
Stary 2005-09-02, 11:52   #20
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

ja w ubieglym roku jako świeżo upieczona studentka, po znalezieniu pracy musialam założyć konot
szukałam w ofercie banków kont studenckich, ale .. nie byłoby mnie stać na prowadzenie tego konta
dlatego jestem szczęśliwą posiadaczką e-konta w lukasie
nic mnie to nie kosztuje/kapitalizacja+ kara za brak ruchu na rachunku: 1 złocisz i wsio/
w ogole wolna amerykanka, jestem z tego konta zadowolona najbardziej w świecie
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 11:54   #21
an-si:)
Rozeznanie

ja polecam bank slaski
konto ing
prowadzena konta student to chyba 2 zl oplaty miesiecznie
bankomatow jest duzo, mozna miec konto internetowe za darmo, czyli monitorujesz sobie stale stan konta

jak dla mnie bank b. dobry
Stary 2005-09-02, 11:55   #22
an-si:)
Rozeznanie

http://www.money.pl/banki/poradniki/66/1/#
http://www.ingbank.pl/u235/navi/31346/
Stary 2005-09-02, 11:57   #23
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Złośnica81
Miałam Superkonto i Inteligo jednocześnie Zrezygnowałam szybko z Superkonta - biorą kasę na sms z powiadomieniem, nawet za info na mail do tego zdzierają jeszcze 2 zł miesięcznie. Inteligo mam za darmo, jedyne zastrzeżenie jakie mam to takie, że mogliby mieć tańsze przelewy... Przelewy do i z PKO też idą błyskawicznie... Z Inteligo jestem bardzo zadowolona
Niestety od października będzie u mnie gorzej z dostępem do netu ,więc bardzo się zastanawiam nad Inteligo,bo nie wiem czy to wykorzystam

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 12:00   #24
zatoka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jami
W tym roku bede dostawała stypendium naukowe a nie chce poprostu tracić czasu na stanie w kolejkach,
Na UMK nie mozna stac w kolejce nawet jak by sie chcialo Wszyscy otrzymujacy stependia maja obowiazek zalozyc gdzies konto.
Cytat:
Napisane przez jami
poza tym fajnie jest miec gdzie odłożyć pieniążki.
Na pewno bede robiła przelewy na konto szkoły-bo chodzę do płatnej, czasem cos kupi sie na allegro..Myślę, ze z bankomatami nie bedzie żadnego problemu
No to skoro nie bedziesz wplacala gotowki polecam mBank. Prowadzenie konta jest darmowe, karta bankomatowa jest darmowa, przelew kosztuje 0,5zl. Wyplacac za darmo mozesz z bankomatow Euronetu i BZ WBK (tylko nie sprawdzaj salda w bankomacie ). Wiekszosc ludzi na Allegro ma konta w mBanku i/lub Inteligo, a przelew z mBanku do mBanku jest darmowy. Nadmiar gotowki mozna umiescic na koncie eMax plus (oprocentowanie wynosi 4%).
Gdyby ktos mial jeszcze jakies pytania - sluze pomoca.

Pisal TŻ Zatoki.
Stary 2005-09-02, 14:27   #25
jami
Rozeznanie

Dziękuje ślicznie za pomoc
Stary 2005-09-02, 14:43   #26
Aimee
Przyczajenie

GG do Aimee

Witam. Ja mam konto w Banku Millenium i jestem bardzo zadowolona!!! Przelewy robie przez internet i kosztuje to tylko 50 groszy.Konto jest prowadzone bez żadnych opłat jedynie ubezpieczenie karty miesiecznie 2 zł ale ja akurat z tego zrezygnowałam, więc mi nie potrącaja nic z tego tytułu.Acha jeszcze jedno karta to koszt 15 zł w skali roku.I to tyle

Aimee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 19:33   #27
zatoka
Raczkowanie

Dla szukajacych mam fajny artykul: Na co zwracać uwagę przy wyborze konta bankowego.

To pisalem ja - TŻ Zatoki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-09-02, 19:36   #28
MarcinK
Rozeznanie

GG do MarcinK

Cytat:
Napisane przez zatoka
To pisalem ja - TŻ Zatoki.
hehe nastepny facet sie wbija na wizaz zarejestruj sie bedzie nas wiecej a kiedys opanujemy caly wizaz ;P ( seksmisja )
MarcinK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-04, 21:34   #29
aniielica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez messy
Witam. Ja mam konto studenckie w BZWBK i nie place za nie nic, zupelnie nic!! Jedynym warunkiem bezplatnej karty bylo to, ze musialam w ciagu 3 miesiecy od zalozenia konta zaplacic w sklepie karta, a z tym nie bylo zadnego problemu

Też mam w BZWBK i nic nie płacę a mam dostęp 24h na dobe przez neta, kartę, i ubezpieczenie karty ( 2 zł miesiecznie). Jestem bardzo zadowolona już od jakiś 4 lat
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-04, 21:46   #30
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

A ja mam konto sezam w BPH i jestem zadowolona, za friko dostęp do internetu zlecenia stale, i za karte tez nie placilam, a oplata miesieczna to nawet niewiem ale grosze
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości