|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
laser
Napisałał Pan, że nie istnieje żadna metoda dająca 100% pewność trawałej epilacji ,a laser na jak długo jest w stanie usunąć zbędne owłosienie, czy jeżeli włoski zaczną odrastać to będą słabsze, rzadsze i mniej widoczne ? Pytam bo rozpoczełam już epilację laserową laserem PIL.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: laser
Nie pisałem o 100% pewności. W ogóle nie ma takiej możliwości. Rzeczywiście przez jakiś czas będzie lepiej. Ale systematyczne usuwanie np. woskiem też
znacznie zniechęca włosy do odrostu, prawda? Przy epilacji laserowej najważniejszy jest brak powikłań. Dopiero później martw się o efekty. Jestem jej zdecydowanym przeciwnikiem i nie zanosi się na zmianę poglądów. Nie znamy późnych powikłań tych zabiegów, to dopiero kilka lat. A wczesne efekty już nie są zachęcające. Z pewnością dochodzi do uszkodzenia mikrokrążenia w skórze i w efekcie do przyspieszenia procesów jej starzenia. To moje osobiste zdanie i nie wszyscy lekarze sądzą tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.