![]() |
#1 |
BAN stały
|
Zaparcia!
Tak jak w tytule. Znacie jakieś skuteczne sposoby, żeby się tego pozbyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaparcia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej sięgnąć w pierwszej kolejności po sposoby naturalne, by nie wywołać rewolucji w układzie pokarmowym, i pozwolić mu samodzielnie wrócić do naturalnego rytmu.
Dieta bogata w błonnik+ dużo płynów, pomaga także jogurt Danone Activia. ![]() Jeśli zaparcia są uporczywe, trwają kilka dni - pomocny jest Boldalolin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Szczepcio, suszone śliwki - nie znam osoby, na którą by nie podziałało! Tylko nie przesadź z ilością, bo będziesz miała dokładnie odwrotny problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
kefir
wzglednie przegotowana lekko osolona woda i ciwczenie jogi. a tak pozatym to jak jest juz bardzo zle to zjadam sobie takie cos co sie chyba regulavit nazywa, ale nie lubie przesadzac z takimi 'medykamentami' zeby organizm nie czul sie zwolniony z obowiazku pracy ![]() a kefir jest dobry, dziala naturalnie, reguluje prace zoladka i jelit itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Skutecznym, a przy tym nienaruszającym pracy układu trwiennego sposobem, są także czopki glicerynowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Otręby
![]() suszone śliwki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
wypicie szklanki gorącej wody na czczo i czekać
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Przy częstych i poważnych zaparciach genialny jest espumisan bez recepty. Listek chyba 4 złote.
Mozna też jeśc jogurt activia jeden dziennie przez dwa tygodnie by uregulować układ. Wiem to od dietetyczki z instytutu żywienia bo sama ciągle leczę się na zaparcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() takie mi skojarzenie zostalo z dziecinstwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam zadnych reguralnych problemow z zaparciami, czasami jak zjem za duzo czy namieszam jedzeniowo, ale postanowilam tak dla zdrowia pijac sobie wlasnie danvive, kupilam 3 rozne smaki, wypilam pierwsza butelke i na drugi dzien rano przez 45 minu siedzialam w WC.... reszte danvivy wywalilam z obawy ze nastepnego takiego ranka nie przezyje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
miseczka owsianki na śniadanko...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
duzo ruchu,malo stresu a w sytuacjach awaryjnych polecam MAGNESIUM SULFURICUM tzw.sol gorzka jest to proszek do przyrzadzania roztworu osmotycznego,ktory najlepiej stosowac przed snem dobra jest takze lewatywa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Activie. Po pierwszym spozyciu tez przesiedzialam jakis czas w lazience, ale teraz mi sie uregulowalo i nie mam zadnych problemow. Raz dziennie dla mnie wystarcza.
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
A ja polecam w ciagu dnia picie duzej ilosci wody minerlanej NIE gazowanej,nawet 2 litry i zaraz po przebudzeniu natychmiast przynajmniej pol litra wody.Poruszy jelitka do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
![]()
Na noc jeść jabłka i rano idzie sie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdzki-mozna smiało popić je mineralną niegazowaną
![]() błonniki te spowalniają wchłanianie cukrów w jelicie cienkim,pomagają zachować równowage flory bakteryjnej jelit,skutecznie pomagają wypłukać zanieczyszczenia z organizmu w tym i metale ciężkie...To są błonniki rozpuszczalne w wodzie jak również błonnik owsiany... Z kolei błonnik nierozpuszczalny w wodzie to ten kt. jest w nasionach charakteryzuje sie on bardzo dużą zdolnością pochłaniania wody,przez co znacznie zwiększa swoją objętość do 15 razy... ![]() ![]() ![]() ![]() Dorzucam jeszcze do pomocnych rzeczy pestki dyni,również pomagają... ![]()
Edytowane przez Meriamon Czas edycji: 2005-12-21 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Zacznijcie brać sobie żywe kultury bakterii w kapsułkach - Trilac, Simbiotic, Lacidofil lub Nutriplant [najtańszy
![]() ![]() POLECAM, POLECAM, POLECAM! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A mi pomogły suszone śliwki i woda niegazowana. A miałam straszne problemy z wypróżnieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
spróbuj zieloną herbatę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Szczepcio, zajrzyj na forum "FITNESS" - tam akurat od kilku dni debatujemy na ten temat, bo jedna z dziewczyn ma ten problem i dostała już masę rozsądnych (= bezpiecznych) rad wraz ze szczegółowymi wskazówkami dietetycznymi!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
O tutaj jest ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71069
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Suszone figi lub śliwki. Warto zjeśc kilka sztuk rano. To bardzo dobry sposób. Albo woda z miodem na czczo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam syrop do zakupienia w aptece o nazwie Laktuloza, jest to naturalny syrop, bardzo dobrze reguluje prace jelit. Ja zażywałam go przez tydzień po jednej łyżce i od od tej pory nie mam problemów z zaparciami. Naprawde wypróbowałam już chyba wszystkich sprawdzonych sposobów, i tylko ten syrop przyniósł mi długotrwałą poprawe. Polecam bo naprawde warto, syrop przepisał mi lekarz, ale w aptece do zakupienia bez recepty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
otręby, pieczywo razowe, śliwki, kukurydza, inne warzywka i owoce, dużo wody w ciągu dnia, ruch, kefirek lub jogurciki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze sprawdzonych przeze mnie metod: otręby namoczone w wodzie albo w mleku, jogurcie jak ktoś może Poza tym ja wcinałam na sucho otręby granulowane bodajże ze śliwkami albo z jabłkiem- z jabłkiem smaczniejsze. ![]() Musli, suszone owoce (śliwki, morele, daktyle, innych nie testowałam) dużo płynów w ciągu dnia, owoców i warzyw Mojej mamie pomaga kapucha kiszona (z uwzględnieniem soku), ja się po tym zwijam z bólu. ![]() ciemne pieczywo Ruch (przynajmniej 2-3 razy w tygodniu) ze szczególnym uwzględnieniem ćwiczeń na mięśnie brzucha i różnych podskoków. Mój najlepszy środek przeczyszczający to... aerobik. ![]() Nie polecam preparatów kupowanych w aptece- u mnie wywołują straszny ból brzucha i czasem biegunkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
wlasciwy sposob leczenia zaparc zalezy od ich nasilenia
![]() MAGNESIUM SULFURICUM i preparaty chemiczne bywaja grozne bo moga doprowadzic do uszkodzenia jelita grubego a to jest raczej bardzo nie fajne. pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Czytam ten wątek i właśnie popijam na czczo szklankę gorącej przegotowanej wody z sokiem z cytryny. Niestety mnie też dopadło zaparcie i czuję się jak balon. Na mnie śliwki nie działają ale zastanawiam się nad Laktuloza i Nutriplantem chyba dzisiaj się zaopatrzę się w któryś z medykamentów.
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Na mnie śliwki też nie działaja, ale działają ( i to jak!!!) suszone morele...spróbujcie!!..zd rowe ,smaczne i ja zawsze "reaguję"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Najlepsza jest kuracja zywymi bakteriami! Polecam Nutriplant .Mojej mamie wyregulowalo to i owow
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.