|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Szorstkie, suche placki
No własnie, pojawiły mi sie takowe na ramionach i przedramieniu - i bieleją - tzn są jaśniejsze niz reszta ciała [img]icons/icon9.gif[/img] Co moge z tym zrobic zeby to tak fatalnie nie wyglądało?? Opalic, czym smarowac itd?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Szorstkie, suche placki
Może to łupież pstry?
Ja bym się wybrała do dermatologa lub ewentualnie spróbowała smarować Nizoralem lub Clotrimazolem i zobaczyła, czy coś się dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja również mam coś takiego, często pojawia się zimą. Byłam u dermatologa i polecił mi maść Lipobase oraz mycie się mydłem dla dzieci, bo jest delikatne. Stosuję tylko maść, bo takich mydełek nie lubię, ale maść używana regularnie pomaga mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niestety trzeba to pokazać dermatologowi. To może być dość prosta do wyleczenia dolegliwość, ale trzeba to zbadać, może zrobić badanie mykologiczne, obejrzeć w lampie Wooda. Z pewnością nie powinnaś tego opalać. Przy najmniejszym stanie zapalnym w skórze i pechu mogą powstać trwałe przebarwienia z którymi będziesz walczyć przez lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi [img]icons/icon7.gif[/img]
W takim razie gdzie ja teraz znajdę dermatologa przed Sylwestrem? [img]icons/icon9.gif[/img] Dziekuje jeszcze raz, wiedziałam ze mogę na Was liczyc [img]icons/icon7.gif[/img] - Zuzia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.